Харес(в) а ли ви да сте вкъщи по майчинство?

• 32 459
  • 792
  •   1
Отговори
След среща днес с бивша съученичка, която няма дете,  на която обяснявах как ми харесва майчинството, че и още 5 деца бих отгледала, тя ме погледна странно и каза че съм първата, от която чува, че й харесва.
В мен ли е повредата? Имам послушно и неплачещо дете, татето ни работи от къщи и много ми помага,  харесва ми да съм си вкъщи. Нямам работа на която да се върна- бъдещето ще покаже къде ще се пласирам.
Та, да си сверя часовника.

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 20:48 от dari 77

# 1
Много ми харесва. Вече единадесета година съм "по майчинство".

# 2
  • София
Да, хареса ми. Наскоро бях за два дни вкъщи болни4ен заради едното от хлапетата и, разхождайки ги по градинките - единият в коли4ка, другият до мен, изпитах носталгия към времето, когато си бях вкъщи Simple Smile
Сега да работя и друг да ми ги гледа през деня пак ми харесва. Всяко нещо с времето си, предполагам.

# 3
родих преди 10 години и в началото майчинството ми беше хем хубаво хем странно хем на моменти гадно -ми бях млада живееше ми се още...а пък много малко ми помагаше свекървата -майка ми е в друг град... и така до този момент когато пожелах второ дете -чувствам се по-улегнала и определено ми се иска да имам две деца около които да се суетя но ако може и да поработвам поне от къщи -иска ми се да изкарвам някой лев ....обаче ако е пораснало малко детето...абе не знам както казваш и ти dari 77 -бъдещето ще покаже....скоро завършвам висшето си и мното искам да си нмеря хубава работа а пък и бебето не става..та каквото стане....
иначе като цяло обобщено - майчинството е хубаво нещо....и ми се иска пак Wink

# 4
Близна4е- дано ти се полу4ат нещата. Hug
Байбиби- и аз  искам като теб да съм- май4инство доживот, баси кефа. Peace
Но както каза Белинда- вси4ко с времето си.
Ще взема да родя още едно аз, и без това искам сестри4е за Теди, да се подсигуря за вбъдеще. Mr. Green
След година- две.

# 5
  • в 1001-та нощ
Харесва ми - да, но ми харесва и да ходя на работа или да се заннимавам с нещо друго;

обичайно - каквото и да правя - намирам начин да ми е интересно, да се чувствам пълноценна, да съм балансирана, да се развивам .....

когато на някой не му харесва майчинството, работата ...или нещо друго - проблемът е в него самия, а не в "нещото"  Hug

# 6
Не съм се оплаквала от майчинството, макар че на моменти ми е писвало. )
Но и от време на време имах по някой ден работа, така че ми беше малко разнообразие. )
Но...в никакъв случай не бих стояла повече от 2г. в такова. 

# 7
Да, много ми харесваше- по цял с детето, в топлите дни на въздух...Ех, живот. Обаче в никакъв случай не бих стояла вкъщи, ако детето е по-голямо и вече посещава детска градина. Ще умра от скука сама.

# 8
  • Бургас
Хареса ми - да, бих повторила  Mr. Green
Което не значи, че само това ми е достатъчно.. всяко нещо с времето си обаче Wink

# 9
когато на някой не му харесва майчинството, работата ...или нещо друго - проблемът е в него самия, а не в "нещото"  Hug

Какъв е тоя генерален извод ???
На мен нещо не ми се нрави по цял ден да сменям памперси,да мия дупета,да готвя манджи,да се чудя как да си нахраня супер злоядото дете,да търча подир него навън... Пъпки ми избиват от разговори за бебешки истории по парковете...Зимата не бях излизала 2 месеца от вкъщи...
Периода до 2,5 г . ми беше мн труден...Колкото по-голямо става детето - толкова по-добре се чувствам аз.Върнах се на работа когато тя беше на 1,4 г. - не издържах повече...Страшна депресия ме беше налегнала,не си свалях нощницата по 5 дена и косата ми пак по толкова не виждаше гребен...
Като тръгнах на работа се почувствах пак жива - сутрин ставам с настроение - обличам си новите дрехи,малко грим,парфюм и сред хората...

Сега искам ако имам 2-ро дете да го родя направо на 3 години! Simple Smile))
Та каква ми е сбърканото не разбах???? #Crazy

# 10
Пъпки ми избиват от разговори за бебешки истории по парковете...

Когато прочетох това, се сетих за другото нещо, което много ми харесваше по време на майчинството ми, а именно възможността да си избирам с кого да общувам. Имаше много майки около мен и с които си допаднех, с тях общувах. Имаше и такива, които не можех да понасям и просто стоях далеч от тях. А на работа има хора, с които задължително поддържаш контакти- колеги, началници, клиенти и всякакви други в зависимост от естетството на работата ти и никой не те пита дали ги харесваш, на някои дори трябва да изпълняваш безумните  искания, защото били примерно клиенти, търговски партньори и други подобни.

Малко се отплеснах, но днес в офиса ме вбесиха така, както за две години вкъщи детето не успя нито веднъж .

Иначе има много жени, които се побъркват през периода на майчинството и това според мен не е нещо ненормално, житейски ситуации всякакви...

# 11
Не ми харесва да стоя вкъщи. Не искам детето да ходи на ясла, затова стоя. Няма да отгледам сто, най-много още едно - не мисля, че е жертва. Не мисля, че съм затъпяла. Но гледам детето си съвсем сама. Мога да сравня с времето, когато имах почасова гледачка - друго беше. Мразя домакинската работа - не че не я върша. Мразя  и да искам пари за кафе или обувки. Има жени, които са във вихъра си, щом останат вкъщи. Аз не съм.

# 12
Има жени, които са във вихъра си, щом останат вкъщи. Аз не съм.

Абсолютно! Имам познати дето повече от 10 години си стоят вкъщи и няма начин да ги разбера или пък да съм на тяхното място!За мен те са мързеливи,не им се ходи на работа и им харесва мъжете им да ги издържат! ooooh!

# 13
  • в 1001-та нощ
Dareland  Peace моето ежедневие в майчинство няма нищо общо с описаното от теб Peace

денят ми НЕ минава в
Цитат
На мен нещо не ми се нрави по цял ден да сменям памперси,да мия дупета,да готвя манджи,да се чудя как да си нахраня супер злоядото дете,да търча подир него навън... Пъпки ми избиват от разговори за бебешки истории по парковете...Зимата не бях излизала 2 месеца от вкъщи...

грижа се за малкия с радост  Peace да му сменя памперса няколко пъти на ден не е страшни, нито да го измия (не е по цял ден), не готвя по 3 манджи на ден, дори не готвя всеки ден

спортувам, излизам всеки ден по няколко пъти (и зимата, когато няма виелици), подържам се, забавлявам се, почти всеки уикенд сме извън София

изобщо не мога да се оплача от еднообразие и досада - всеки, какво си го направи ...и през каквато призма си го пречупи  Peace

когато тръгна на работа - ще съм доста по-ангажирана - но ще намеря баланса  Peace

нещата  са такива, каквито ги виждаме (субективно е  Peace )

# 14
Dareland  Peace моето ежедневие в майчинство няма нищо общо с описаното от теб Peace

нещата  са такива, каквито ги виждаме (субективно е  Peace )

Да,тук си права!Аз също съжалявам,че майчинството ми протече така... и поради това за мен то не беше особено приятен период.... Та не мисля,че повредата е в мен,както твърдеще малко по- горе!

Общи условия

Активация на акаунт