Веганството - да споделим опит (6)

• 41 677
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Вери, правих го този сладолед със замразения банан + ягоди + сироп от агаве. Стана перфектно като консистенция, но много бананово. Пък и дребното вече не е толкоз балама и иска да го докарам като купешкия  Crazy Е, набутах накрая и заквасена сметана и се притъпи малко банановия вкус.

Иначе, с авокадо имах страхотна рецепта за ментов сладолед, ама къде съм я забутала.... Вкусът на авокадото почти изцяло изчезва от ментата. Май и мляко слагах някакво или ядки  newsm78 не помня. Но пък а анти-хомеопатичен  Mr. Green

И за лецитин имам спомен някакъв, че се слагаше в някои рецепти, но не съм се снабдила още с не-ГМО такъв.

А спирулината с каква цел се слага в сладоледа? Нещо добавя към вкуса ли?

# 316
От спирулината ства цветно  Simple Smile Иначе как ще докара човек такъв цвят?!

За листата на морковите нямам идея...

# 317
Момичета, листата на морковите ядат ли се и как може да си ги приготви човек?
Режа по малко в салати.

Вери, правих го този сладолед....

А спирулината с каква цел се слага в сладоледа? Нещо добавя към вкуса ли?

Къде е Вери newsm78 За момент си помислих, че се е завърнала и се зарадвах, но...
Спирулината - с цел пробутване някъде  Wink

# 318
От спирулината ства цветно  Simple Smile Иначе как ще докара човек такъв цвят?!

Аха. Ясно.

pochti_bezobidna, най-добре в зелено смути.

Къде е Вери newsm78 За момент си помислих, че се е завърнала и се зарадвах, но...
Спирулината - с цел пробутване някъде  Wink

Грешка, да. Заради линка.
А къде е Вери, не съм разбрала?

# 319
Пречат триците на усвояването на желязото... Но пък подобрявата моториката на червата. Не се препоръчват и за малки деца. Аз лично не ги ползвам, достатъчно е че ползвам пълнозърнести храни.
А, излъгах! Ползвам трици, ама само за козметилнчи цели - много са ми подходящи и високо ги ценя за такива цели Simple Smile

мен пшеничените трици и пшеничен зародиш ме спасиха от над десет годишен запек. нов човек съм от 3 години.

момичета, тук съм, чета ви, напоследък време нямам.

от март не ям месо, с млечните не стои така въпроса през лятото, но и там може да настъпи промяна, бавно, постепенно.
често карам на плодове само за деня или само на зеленчуци.
не покълвам сега, имам проблем, в горещината се вкисват кълновете, къде греша?

тези дни се запознах с една дама и стоматолог едновремено. ей как прозвуча  Grinning
тя е от специалистите, които се броят на пръстите на едната ръка в БГ, които диагностицират на базата на биомагнитния резонанс. Диагностиката е безвредна и почива на собствените вълнови импулси на човешкото тяло - без взимане на кръв, хормони и какви ли не други... Диагностицира дори и алергии при бебета. та смятам да се си направя такъв тест комплексен, вкл. и за храните. ще ми е ясно, че ще има препоръчани меса, които ще избегна, но да съм на ясно, аджеба какво усвоявам най-добре, предвид също и кръвната ми група.

# 320
Ане, непремнно да споделиш после за резултатие  Praynig Много ми е интересно как ще ги оцениш.   bouquet

# 321
Здравейте Simple Smile

Тук ще намерите интересни веган рецепти - http://veganisgood.blogspot.com/

Bon appetit!

# 322
  • София
http://dnes.dir.bg/news/hrani-detski-gradini-miroslav-naidenov-v … rani-8933935?nt=9 Моля, пропуснете заглавието и ако имате мнение драснете някой коментар, щото върховната простотия е заела позиции в коментарите досега.

Ако мога ще отида на семинара Дом за живеене  Simple Smile Ще има ли и други от темата?

# 323
Ох, не мога да видя коментарите към статията... Какъв е проблема там - хората си мислят, че качестваната храна ще повиши таксите ли? Нормално е да е така. Все пак "млечния деликатес" с палмово масло е на цена 1/3 тази на качественото сирене... Разбирам обаче и хората на които не им пука какво ядат стига да им е вкусно и да е на ниска цена - след като вкъщи това е ОК за тях, защото да плащат повече в ДГ, за стока (качествена храна), която хич не ги вълнува....
Аз плащам по 2 лв. на ден за храната на детето в ДГ - включва обяд и следобедна закуска (пропускаме я). Обядъте е пресни сезонни зеленчуци и някаква постна манджичка (отказахе се овреме от идеята за десерти!!). Верятно има и елемент на спонсорство в кухнята, не мога да преценя, защото готвят за много хора, не само за децата. Но пък хлябът е пълнозърнест, печен на пещ, яйцата, млякото и сиренето са домашни (тук с много въпроси за липсващата пастьоризация, но лично мен не ме вълнува, тъй като животинските присъстват само в следобедните закуски, а ние ги прескачаме). Плодовете обаче са им спонсорирани на 100%, т.е. таксата не ги покрива...
В ДГ имаше и плакат на Дом за живеене още в началото на месеца, но ние няма да сме в София на тези дати...

# 324
Здравейте!
Само между другото да вметна нещо за краставиците. Понеже от години си гледаме наши, без никакви химикали, съм забелязал голяма разлика между тези на пазара и нашите. Тя е в цвета на кората. Когато е тъмно-зелена значи в краставицата има нитрати, така съм чувал. Нормалнa узряла краставица изглежда ето така.

# 325
Да, и корнишоните от моето дество бяха светлички като на сминката, но другията сорт краставици нормално е с тъмнозелена кора. Ако има нещо жълто бих се усъмнила вече за високи стойности на нитрати.

# 326
  • София
Людмил, снимката е като на извънземно Simple Smile
Моят второкласник днес е на пикник с много деца и всички ще пекат наденици и салами, моето ще пече шишчета от зеленчуци.  Заканил се е да не черпи, че всичко ще му изядат. Дали въобще някой ще му поиска ?

# 327
Love&Light, о разбира се че ще споделя. Другият месец ще се подложа на теста.
Без да правя реклама показвам сайта й за повече инфо. За бебетата бях много впечатлена.
Бебето спи в майката и така се диагностицира  Simple Smile Няма нужда да се чакат н брой години за установяване на вида алергия. И за хормоните бях впечатлена, тестват се няколко наведнъж.
Само дамите с репродуктивни проблеми знаят каква мъка е това.

www.zdrave-burgas.com

Отдавна не съм виждала такива краставици като на снимката,
но на майка ми и баба ми са тъмнозелени и доста ръбести, набраздени. такива обикновено купувам.

# 328
  • София
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/197614 … _v_gradinite.html

Гледайте го, както и това от вчера. Аз съм изумена, но не знам в какъв смисъл, много ми е мъчно за всички останали....
http://www.btv.bg/videos/novini/video/186382724-Izhvarlyat_parje … nite_stolove.html

Къде е това детско заведение? Значи родителите са допуснати да им проверяват какво държат в склада, за да са сигурни, че няма храни с маргарин и палмово масло....... Тази директорка бяла лястовица ли е? Да е жива и здрава!

А вижте внушението на болните журналистически мозъци, веднага провокират децата ....

# 329
Ане, съвсем ми подпали любопитството!  Grinning Аз просто обичам да тествам лично разни неинвазивни диогностични методи и да стравнявам резултатите с реалното ми състояние. Примерно за ирисдиганостиката се убдехи, че не е за мен - доста неточности имаше... Но ако този тест се окаже кореткен за мен, бих го ползвала и за детето, което досега не е бодено за кръв и не ми се иска да го правя, а ми е интерсно да знам дали няма нещо което не е съвсем в норма...

Общи условия

Активация на акаунт