Веганството - да споделим опит (6)

• 41 681
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
fio, какво точно питаш за кълновете, че не разбрах.. Покълнали ли искаш да ги готвиш?

asyalein, има справочници на български. Аз имам на Гълъбов "Практически наръчник по хомеопатия". Не че съм го ползвала, взела съм го за презастраховка. В същото време не бих дала хомеопатично на своя глава, така че не знам за какво ми е. Преди ползвах хомеопатия за малката, сега от години не се е налагало.
В нета няма много инфо, на немски има подробно. Аз от немските сайтове четях, като ми трябваше нещо. Само от интерес, не за диагноза.
За мазилата: Freiöl ползвах. То е специално за през бременността, но тогава не бях на този акъл. Сега като го гледам какво съдържа, бих си взела някое чисто студено пресовано масло. Идеята на Алексче за какаово е много добра добра.  Peace
През първия триместър бях луда за кисели краставички. Какви количества омитах! ooooh!

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 15:14 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 406
fio, какво точно питаш за кълновете, че не разбрах.. Покълнали ли искаш да ги готвиш?

Какво мога да направя с ръжта и житото, които по принцип бяха предназначени за кълнове?
Кълнове няма да се хапват поне засега, но имам по 2 пакета ръж и жито и ми се иска да ги използвам за нещо.

# 407
Много хубави новини, да пожелая прекрасна и лека бременност на asyalein и fio  Hug

Аз не съм запозната много със спирулината и да попитам може ли да се появят някакви странични ефекти при приемането й?

# 408
Момичета много хубави съвети,идеи и насоки ми давате,Благодаря ви от цялото си сърце.....
Сега набързо минавам да ви питам как да избера очила за малкия,ако можете да ме насочите.Винаги съм си мислила,че децата не бива да носят слънчеви очила,не знам,да не им се увреди зрението,например.....но явно  I see you ме обори....какво да гледам

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 17:30 от nor4y

# 409
И аз мисля, че не трябва да носят, а малката постоянно мрънка, че и пече слънцето. Иска очила. Шапката не и била достатъчна. Какви са доводите за? newsm78

fio, не съм ги готвила досега, но не знам защо пък да не може. Обикновено груханата пшеница се използва за варене( за жито).

# 410
  • София
Моля да пишете в тази тема, сигурна съм, че имате какво да прочетете и коментирате, дано проследим заедно до успешен финал след месец-два и нататъкSimple Smilehttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=594332.new#new

Към слънчевите очила имам голяма любов Simple Smile /необходимост. Детето ми започна да носи на 18 м, бяха възпалени очите "от травмиране с UV лъчи". В наши дни не се наричало алергия към слънцето , а травма. Не знам дали е вярно, но през лятото се пазим от слънце върху кожата и върху очите - никаква игра на бял плочник, бели фасади, пясък при обедно слънце-абсурд! Комбинация на очила и шапка с непроницаема, дълга козирка.

Купуваме Полароид, защото въпреки че са най-евтините от качествените, са с много меки (силиконови) рамки, направо приказни за много мънички дечица. И достатъчно евтини, че да можем да поддържаме 2 налични чифта, винаги единия счупено/лепен/полузагубен... цените се движат през годините от 30 до 60 лв. Изборът на размери и модели е изключително ограничен.

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 12:39 от търся си ник

# 411
asyalein, fio, прекрасно бременеене ви пожелавам! Hug
Норчи, продължавам да стискам палци и пожелавам бързо да намериш спокойствие!
търся си ник, чудесна новина за басейна, дано наистина е така!! Пиши като го посетите повече подробности.. Ние есента ще се пробваме и може да сменим, не е далеч..
Стеф, дано е минало бързо крачето на Иво, иначе и аз знам за Апис.. но все пак е индивидуално..
Жени, много свежо изглежда местенцето, мерси!  bouquet
Лурдес, кокосово мляко има почти навсякъде, но не био в повечето случаи, в метални кутии е обикновено - Пикадили, Хит, Биомаг, Балев..
fio, мисля си, че, ако сама си покълваш семената опасността от е-коли не съществува.. newsm78 разбира се, почиствайки щателно уреда след всяка употреба, накрая с оцет..

Слънчеви очила и аз съм за носене особено за светлооки деца! Peace Дъщеря ми е със сини очи и носи от малка, също Полароид купуваме предимно, взимали сме и на Чико. Обличам ги и с бански с УВ защита.
Аз суша кайсии в несвяст, приготвила съм и ябълки.. ходихме за горски ягоди и беше страхотно..

# 412
Лурдес, кокосово мляко има почти навсякъде, но не био в повечето случаи, в метални кутии е обикновено - Пикадили, Хит, Биомаг, Балев..

Благодаря ти, Сиси!  Peace

# 413
Soleil, да ти отговоря за Коларгола(извинявам се за късния отговор,но бях много заета).
Започвам от там,че под понятието колоидно сребро търговците включват не само истинското колоидно сребро,но и сребърните соли и сребърните-протеини като Коларгол.Разликата е много голяма и се състои в размера на частиците.Ако отвориш един учебник по химия ще видиш,че колоидно е вещество,което се състои от ултра-финни частици,които не се разтварят ,а остават в суспенсия.Тези частици имат размер от 1 до 100 нанометъра.Тоест в истинският колоиден разтвор на сребро имаме частици с размер до 100 нанометъра суспендирани във вода,без никакви примеси.В сребърния протеин, какъвто е Коларгола имаме метални частици сребро по -големи от 100 нанометъра суспендирани в протеин.Важно е да се знае,че частиците в сребърните протеини могат да са много по-големи от 100 нанометъра. При полъщане на такива големи дози сребро дълго време може да се причине Аргирия.
Друг важен показател,който отличава колоидното сребро от сребърните протеини е концентрацията на сребърни частици.Тя не трябва да е по-голяма от 20 ppm(части на милион),в противен случай продукта също става опасен.В сребърния протеин тази концентрация е от 100-500 ppm.
Търси сребърен колоид,който има възможно най-малки частици от 1-50 нанометъра,с концентрация най-много 5-10 pmm.

# 414
nirolin ,
Извинявай, не искам да прозвучи като контриране. Бих искала да те помоля да коригираш някои неточности в обяснението си. Грешни неща си писала.
Soleil, прочети  моля те какво бях писала по- напред в темата относно  среброто...

# 415
Realist,може ли да кажеш,с кое не си съгласна?

# 416
Аз все още съм скептична относно очилата за деца ( за бебета може и да е различно, не знам). Дано да е само предразсъдък, а не интуиция. Ще проуча и тогава ще споделя мнение. Peace

Но ние принципно избягваме да излизаме от 11.30 до 17 , така че реално не са ни трябвали очила. Ще се радвам I see you да влезе и да ни разясни защо така горещо се препоръчват. И основният ми въпрос е: Има ли детето нужда от очила, ако не така или иначе не излиза по време на "опасното слънце" ? И за колко големи деца говорим всъщност?

# 417
Госпожа Емилия  Joy Аз не съм ги препоръчала очилата по принцип (ние имаме де, едни джазови лилави, но повече да позираме за снимка), а конкретно за детето на Nor4i. Ярката светлина и трепкащата светлина (включително и от телевизор) явно по някакъв начин действат на мозъка и се препоръчва да се избягват при деца с припадъци и изобщо неврологични проблеми. Както и прочетох, че трябва да се избягва преумората.

# 418
  • София
  Преди мнооого, много страници, когато Спиролинова се включи в темата, бях писала, че и ако I see you се включи щастието ми ще е пълно. Laughing
 Темата продължава да е уютна и пълна с полезна информация.
  Норчи, и баткото ми получи гърч, не го пожелавам никому, обезумяваш. И мен ме изпратиха в болница, но не отидох. Но съветът на  I see you, за среща с ученика на доктор Менделсон е най-доброто решение, ако аз можех да го посетя, не бих се замислила. Прочетох една от книгите му и съм силно впечатлена. В нея той обръща внимание и на гърчовете. Мнението му е, че класическата медицина не лекува, а потиска състоянието.  За моето дете исках да запиша час при славния Литвиненко и доката търсех координатите му попаднах на тази статия http://www.blitz.bg/article/9497. Някой може да го нарече глупост, но аз, от личен опит, наистина вярвам, че нищо не става случайно и не го заведох при него. При нас мисля, че беше провокиран от стрес и се моля всеки ден да не се повтори, защото поводи има Cry
  Фотина, благодаря,че си се поинтересувала за конюктивита - мина лесно и бързо.
  Дора 7511, дори днес готвих листа от цвекло - с просо, по класическия начин за манджи със зелении.
  От ноември месец бях записала час при Михайлов и воала, най-сетне отидохме. Харесах го. Хареса ми и това, че откровено каза, че има случаи при които АБ е неизбежен, не е фанатично краен във вижданията си. С него, и с педиатърката ни, от която съм безкрайно доволна /още веднъж безкрайни благодарности Меги/ мисля, че ще се получи добър синхрон.
  Тъй като ревностно съм събирала инфо за хомеопатия и щадящи начини на лечение от къде ли не и съм си ги копнала във файл, ако някой се интересува мога да му ги изпратя.
  С малкия младеж имам проблеми - водих го при "гуруто " на пулмологията - доц. Переновска, не я препоръчвам никому. На едно преслушване със слушалка постави такава диагноза, че не знам как оцелях в кабинета и, но аз я разбирам - бързаше да прибере лептата Sad Споделете, ако имате някаква изпитана информация за бронхиални проблеми.

# 419
Аз Как' Isee-ка откога я чакам  Joy Heart Eyes
Миленке, стига си ме четкала, ще си помисли някой нещо. Heart Eyes

Аз да се оплача:
Лятото дойде, нахвърлих се на плодовете и качих веднага няколко кила. Sad Има ли някой с такъв проблем. Зимата слабея, а лятото се закръглям. А много ги обичам, да му се не знае. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 01:52 от Госпожа Емилия Спиролинова

Общи условия

Активация на акаунт