Раждане вкъщи 12

• 20 638
  • 844
  •   1
Отговори
# 600
Клеми, ти всъщност твърдиш че родените секцио и некърмени деца по презумпция са по-здрави и интелигентни от родените вагинално и кърмени деца?
Един вид трябва вагиналното раждане да се забрани и ако има налични АМ и чиста вода кърменето също?
И че наблюдението над твоите 2 бр. деца е достатъчно за да приемем това за доказана истина?

Всъщност нали точно това смяташ за нередно? Да убеждаваш хората, само на базата на личния опит, че твоят избор е единствения правилен?

не, не го твърди по презумпция. Дава да стане ясно, че децата на кърма и децата с АМ (при наличие на чиста вода) се усмихват еднакво и че щом има избор, който да не е животозастрашаващ за децата й, тя го прави. И въпреки многото негативи които четем и слушаме за АМ голяма разлика няма. Тя не убеждава и не агитира никого за АМ.
Всеки говори на база лични наблюдения, освен ако не е член на организация, която да се занимава с подобни проблеми.

Сега, да ти призная като се наложи да дохранвам с АМ и после като ми спря кърмата изревах реки от сълзи, а сега виждам, че не е имало много смисъл, защото детето има нужда от спокойна майка на първо място.

Пак се отклони темата.
Големи късметлии са вашите деца!

# 601
  • Под кленовите дървета
Да, защото имат родители, които не изпадат в крайности.

# 602
  • Куциндрел
Да, защото имат родители, които не изпадат в крайности.
+1

# 603
  • София
jasmin_veni , благодаря за асистенцията в мое отсъствие.  Hug
Бубка, представяш ли си?  Crazy Направо съм си за личен бан тука. Родена съм секцио хем по абослютни показания, хем по спешност. Плацента превия и голям кръвоизлив в 8-ми месец.

# 604
Едни раждат в болница секцио от грижа за детето, други вкъщи и то точно по същите причини. От надпревара кой е по-добър родител смисъл няма. Важното решенията да са обмислени и преценени, а дали са най-правилни в нашия конкретен случай, предварително няма как да знаем.

# 605
Принципно не ги чета. Докарват ме до изумление от безкритичността на ентусиазираната вяра в какви ли не крайни тези, обвити в сложна мистична терминология, ясна само за "посветени", изпълнени със странни аргументи с претенции за доказателственост. И понеже са много, в един момент се сещам за израза "повтори една лъжа 100 пъти, и тя ще стане истина". Ей това е страшното според мен. Родее се с промиването на мозъци и манипулацията.
Конкретният случай е един от малкото, при които резултатът от направения избор с негативен резултат придобива публична известност. А сигурно не е само един такъв.   

# 606
  • София
Важното решенията да са обмислени и преценени, а дали са най-правилни в нашия конкретен случай, предварително няма как да знаем.
Все трябвада има някакви рамки, в които да се вместим. Защо? Защото не винаги можем да се осланяме на личнатга преценка (пък разбирай ти IQ-то) на родителите. Еднакво извратено и недомислено е да извадиш бебе със секцио в седми месец (щото нали фигурата, пък кариерата, пък...) или да тръгнеш да раждаш сама, а дори да не си ходила на контролни прегледи.
Примерите са силно произволни.

# 607
Нали това казвам? Решенията да са обмислени и преценени!
А как ти се струва бебе да бъде извадено 7ми месец със секцио по препоръка на лекар, понеже било голямо?
Примери на човешка глупост колкото искаш.

# 608
  • София
Нали това казвам? Решенията да са обмислени и преценени!
А как ти се струва бебе да бъде извадено 7ми месец със секцио по препоръка на лекар, понеже било голямо?

По препоръка на лекар? Това звучи като градска легенда. Има кифли... извинете, манекенки, които искат секцио в 7 месец по сове желание, но лекар да препоръча такова нещо заради голямо бебе е абсурд. Колко е голямо бебето в 7 месец, та да трябва незабавно да бъде извадено?

# 609
Стига с тия манекенки. Над 3 кг било бебето. Убедили жената, че си е объркала термина..Красота.
Мисълта ми е, че монетата има две страни и човек трябва да се пази сам доколкото може.

# 610
  • София
А тя била ли си е объркала термина наистина? Само заради теглото ли е трябвало да правят секцио? Извинявай, ама това е абсурдно наистина. Къде се е случило, в България ли?

# 611
Стига с тия манекенки. Над 3 кг било бебето. Убедили жената, че си е объркала термина..Красота.
Мисълта ми е, че монетата има две страни и човек трябва да се пази сам доколкото може.
Сбъркан с цели два месеца термин? И лягане под ножа по препоръка на един -единствен лекар, без друга причина освен големината на плода? Извинявай, но това звучи много нереалистично. Ти познаваш ли лично тази жена?

# 612
...
Мисля, че именно това е и житейската философия на Мег, името на която тук често се споменава с негативизъм, за жалост.
Аз обаче, именно в нейния конкретен случай, не съм усетила некоректност.  Вярно е, че не ми се даде възможнст да прочета нейно становище. Вярно е, че не съм била свидетел.
Уповавам на усещанията си, на натрупани субективни впечатления през годините.
Моля, не скачайте.
Просто бих искала  да споделя, че имам впечатления, че това е цялата й същност , душа, призванието й.  И тя има благородни подбуди и действия за реална промяна, изпълнени с много любов. Peace

аз следя темата от самото и начало
и да, написах го и преди, смятам информацията в нея за важна и полезна
НО ... полезното постепенно бе изместено от нечии странни вярвания
от човек, който твърди, че имало причина нероденото само да се задуши в майчината утроба
от човек, който директно в ефир каза: "Къде са записани правата на детето (нероденото)"

да напомням ли, че нероденото има права напр при УУУнаследяване и издръжка
ама няма право на живот според цитираната от мен особа

съжалявам, но такава личност за мен не е човек
не видях любов в лицето и, когато го каза пред цяла Б-я
видях нещо друго, по-скоро рептилско и не особено приятно

както и да е

гледам, че темата отново бе размита
и то успешно

жасмин, дано споменатите от теб 8 бременни да са разумни и постъпят най-правилно за децата си

специален въпрос към Бащатко и много моля да ми отговори:
ако на твоята жена преди раждането бяха казали, че пъпната връв е омотана и че има установена брахикардия на бебето, щеше ли пак да настояваш майката да се пробва до последно у дома
благодаря

за вас не знам
но аз не мога да спра да мисля за Цвети
дано успее да постигне душевен мир след това изпитание

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 15:11 от Анонимен

# 613
W'A'S'P', пишеш, че следиш темата от началото и си я намирала за полезна. Какво точно харесваше в нея преди и с кое според теб беше полезна?

Интересно ми е, защото намирам, че по смисъла си тя се обърна на 180 градуса едва в 7-мата си част, след включването на потребители, които дефакто не се интересуват от домашното раждане, а се появиха след трагедията с Цвети, само за да натриват носове.

Гледам, че не ти харесва в този и вид. На мен също не ми харесва, ама какво да се прави, такава се получи с общи усилия в двете посоки - едните да нападат, а другите - да се отбраняват. Аз това го предвидих още в самото начало на споровете, но очевидно такова е решение на администрацията, така че сме длъжни да го приемем. И пак ще повторя, материята  в тази тема (и изобщо в подфорума) не е за всеки, затова темата я преместиха тук.

да напомням ли, че нероденото има права напр при онаследяване и издръжка
ама няма право на живот според цитираната от мен особа

От твоя пост разбирам, че сме изписали маса неща, в които не си успяла да вникнеш, и продължаваш да пееш една и съща песен. Ако целта е да се надговаряме - кажи, ще получиш възможността да пишеш последна и товето мнение да е над всички. Аз лично съм съгласна с теб и обявявам публично, че си права (за себе си). Но, моля те, имай уважение към хората с различно от твоето мислене. Или поне приеми, че има и такива, които нямат нужда да бъдат "спасявани" от такива като теб..  Whistling

# 614
  • София
Как прецени кой се е интересувал или не от домашното раждане? Който не е раздавал виртуални букети в 6 теми, не се е интересувал и няма право на мнеие, така ли да те разбирам.

За мен всеки, който пише тук, се интересува. Който не го е еня, изобщо няма да налази такава тема, дори за да натрива носове. И защо критиката към определени действия, които се свързват със смъртта на бебе, да е "натриване на носа"? И дори да е, какво лошо има в това? Спорът избухна, защото едно бебе умря. Тази смърт за мен е по-важна от душевния комфорт на гурутата тук.

Общи условия

Активация на акаунт