Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 652
  • 666
  •   1
Отговори
# 435
Шени,как така ти се е отворила операцията #Crazy Това ми е най-големия страх на мен,да не говорим,че и моята напоследък не изглежда много добре Mr. Green
Та в тази връзка да питам мамите със секцио-как се обезкосмявате на самата операция?Аз май точно с това си докарах проблеми в момента,че ми се появиха разни подкожни....и се поду на места и изобщо тъпа работа Twisted Evil

Честито бебче на Елизабету!Да ти е живо и здравичко!

Нелли Hug ,вече се бях притеснила за теб!За колко време сте качили 900гр.,за месец ли?Аз съм маниак на тема мерки и теглилки Mr. Green

# 436
Здравейте, мами.
Честито на Елфичка - да е жива и здрава малката кукла и мама да се оправя бързо!

Относно пъпките - и ние имахме и по лицето, и по гърдите (те все още не са минали), но са различни. Тези по лицето бяха такива с бели връхчета - те е нормално да се появят в първия месец - това са от хормоните на майката, които са минали през плацентата в бебето, но черния му дроб не може да ги обработи и така ги чисти- Не се притеснявайте, не ги мажете и обработвайте с нищо, ще изчезнат сами.
А тези по гърдите са ситни и червенички, някои се скриха, появиха се някои нови, но като цяло май изчезват. Но те са от прегряване/претопляне, и с каката имахме такива, защото и тя се роди по жега. А понеже са още малки бебчета и май повечето майки ги е страх да ги разсъбличат още. Бяхме на консултация и педито също каза, че са от прегряване. Между другото на консултацията (точно на 1 месец) е порастнало малкото прасенце с 1,500 кг и 5 см - явно си е похапвал. ММ викаше преди това "Само гладен го държиш, давай му АМ, след консултацията пък вика "Ами така е, като го храниш на  2 часа." Няма угодия...
Аз също за питам нещо: В едното око забелязах косъм (ама такъв дебеличък, от коса) и мислех, че сам ще излезе, но вече една седмица си седи там. И понеже нали бебетата нямат сълзи и слъзни канали се чудя как ще излезе. Някакви идеи как да го извадя?

И още нещо за кърменето: Как процедирате ако нощем бебето прави вече по-дълги паузи между храненията (примерно 4-5 часа) и се наяжда от едната гърда. Другата цедите ли я по нощите? Защото така й се събира около 8 часа "неизползване". Така ми се случи вчера и се притеснявам, че като не се цеди или не суче гърдата по толкова време и ще почне да произвежда по-малко кърма. А пък аз и без това съм с малко и дохранвам от време на време (предимно през деня)?

# 437
  • Сливен
И аз искам да попитан нещо... Притеснявам, че вече почти нямам кръвотечение и т.н. И понеже съм слушала, че поне месец би трябвало да имам и ми е много странно... После се замислих, че заради матката ми бяха изписали бускулизин и метергин, а ми инжектираха и Цефтреаксон и тогава се засилваше течението ми, даже все едно получавах кръвоизливи, но целта беше да се изчисти матката и да се прибере... Дали затова сега вече почти нямам? Нормално ли е или не?...

# 438
  • София
juji2704 :Нормално е лохиите да спрат и по- рано! Дано да си от късметлийките! Peace, но може да е временно явление .Понякога нищо не тече 1-2 дни и после....хайде отново! Laughing
SYMa : Аз лично правя така: Винаги кърмя и от 2-те гърди, а след 6 часовата пауза задължително се цедя по нощите ooooh! #Crazy, защото гърдите ми са като силикони! Mr. Green Абе как ги носят тези силикони мацките- то тежи, неудобно е...само дето изглежда секси! Laughing Peace
Цитат
Между другото на консултацията (точно на 1 месец) е порастнало малкото прасенце с 1,500 кг и 5 см - явно си е похапвал.
Направо невероятно-как наддавате толкова много за месец? Браво на вас! Hug

# 439
  • Den Haag
Здравейте!  Hug
Днес бяхме на консултация Габи е наддала 1800 и е пораснала с 4 см. Тези килца много ли са или е добре?  Иначе сме  изцяло на кърмене на поискване където намерим по паркове и заведения. Само да писне първо цица подавам и после другото проверявам  Grinning.

Към мамите които кърмят:пиете ли биричка? Аз си пийвам, то в тази жега не се издържа без  beer. Та си пийвам по 1-2 на ден надявам се да не навредя на бебка  Embarassed

Елфиии, Честита дъщеричка да ти е жива и здрава   bouquet  bouquet  bouquet

# 440
Диана, аз мисля, че е ок по една биричка.Даже бях чела, че е полезно за кърмата.  Peace
Ох, дано някой каже за това белена на кожата на главата - притеснено ми е.... Confused Rolling Eyes
Аз през цялата бременност нямах нито 1 стрия, сега гледам, че в долната част на корема ми май са тръгнали една-две.  #Cussing out Дали може да е заради рязкото отслабване???  newsm78 Започвам пак да се мацотя, а как мразя... ooooh!

# 441
  • До морето :)
ЧЕСТИТО НА ЕЛФИИИИИИИИИ! ДА Й Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА МОМА С КРАСИВОТО ИМЕ, МНОГО ДА ГИ РАДВА ВСИЧКИ ВКЪЩИ! НА НЕЯ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ
За  luvbed - казах на ММ да си търси любовница, че близките 2 години няма да му дам  Joy Нищо няма да влезе вътре скоро  Embarassed Иначе милия от както съм родила само ме заобикаля като котарак.  hahaha Сигурно ще изчакам да ми звършат течовете и тогава. Абе вие пишете за някакви съсиреци, аз нямам такова нещо. Това само при секциото ли е?  newsm78
И на Ленчето й е много суха кожата. Сега я мажем със зехтин, май има ефект.
Днес ходихме да взимаме акта за раждане и подавах документи за еднократната помощ. Ей, много се ядосах. Как може навсякъде да трябва лично, аз детето ли ще си гледам или ще обикалям по институциите.  #Cussing out
За млечницата - значи на горната устничка имаме няколко бели точици. И езика ни е бял. Чувала съм, че е нормално да е такъв, след като е само на кърма, но днес ми пиляха на главата, че сигурно са гъбички  newsm78 Сега седя и се чудя какво е. На консултация сме чак на 16.06  newsm78 Дали има проблем да изчакаме до тогава
За сълзичките - как да нямат, моята някой път като ревне, чак сълзи пуска. Ако не са сълзички, какво е това?  newsm78

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 21:12 от nelka_bg

# 442
  • Стара Загора
ЕЛфииии ей окоти се най-сетне Mr. Green
Да ти е жива и здрава момата Heart Eyes Много да е послушна и да се гордееш с нея Heart Eyes
Малеее ато ви чета вашите чавета какви кила качват...Боричемков си е направо манекен Mr. Green
За секса - практикувам редовно Mr. Green
ОЩе щях да пиша ама...забравих ooooh!

# 443
  • София, Павлово
Хоуп Нормално е това "белене" на главичката. Ако е с жълтеникъв отенък - са си типичните бебешки крусти и са в/у кожата на фонтанелата (меката част). Яни имаше жестоки и супер упорити такива - мажех ги с Пиоктанин даже. Сега Емката има, но точно както ти казваш като белене на кожичката. Аз го мажа с бебешкото олио от време на време в/у косата.
А стриите е напълно възможно просто сега да си ги видяла след като се е "опразнила" кожата.

Здравейте!  Hug
Днес бяхме на консултация Габи е наддала 1800 и е пораснала с 4 см. Тези килца много ли са или е добре?  Иначе сме  изцяло на кърмене на поискване където намерим по паркове и заведения. Само да писне първо цица подавам и после другото проверявам  Grinning.

Към мамите които кърмят:пиете ли биричка? Аз си пийвам, то в тази жега не се издържа без  beer. Та си пийвам по 1-2 на ден надявам се да не навредя на бебка  Embarassed

И аз съм така. Даже като бях мин. седмица до КАТ, че ми изтича книжката, Емо огладня и аз го извадих и започнахме да се кърмим. Защото се очакваше поне 2 часа да си отвися. Слава Богу отнякъде се появи един съвестен полицай и ме вкара в една от кабинките доста преди номера ми. За което съм му много благодарна.  bowuu
А за биричката - и в момента съм си сипала. Пия си по- чаша две, почти всяка вечер. В блога на Бу има статия с ориентировъчна таблица за това как да се пие и кърми. Някоя от консултантките я беше постнала тук преди няколко странички.

П.П. Нелка - заведи я ако се съмняваш, че е млечница, защото може да те зарази и теб (гърдите ти), а и гъбичките са си упорити.

И не е вярно, че бебета нямат сълзи- Емо също, когато плаче наистина (т.е гладен или от болка) му текат и сълзички. SYMa - за косъмчето - спокойно можеш да му накапеш или физ. разтвор или преварена вода в това оче за да го изкара.

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 21:28 от Мамарина

# 444

Хоупка и Ралфчето му се бели кратунката отгоре. Отзад не, но отгоре- доста. Като намокря главата, става направо бяла. След баня го мажа с бебешк олио, не с лосиона за тяло и изчезват (Не се виждат, но са си там, защото по-късно пак се появява по някоя кожичка)

За наддаването- ние сме на консултац чак на 20-ти юни, за сега не знам как наддава, теглих го на домашния кантар заедно с мен и отчетче, че е качил малко повече от килограм, мерих си го също сама и е пораснал със 7 см, по-напред се бях отчела с това.

Полита, моето дете също се храни на два часа, мислех, че съм единствената с такъв "режим", но явно не съм. Даже се притеснявам, защото като яде толкова често не изяжда кой знае колко много- 75 мл ако е само на АМ и ак е на кърма + АМ додавам 60 мл. Ако е направил по-дълга пауза и е поспал, давам 90 мл и си ги изяжда.

И аз малко се притеснявам да не стане слонче, че с това често хранене къде ще му излезе края...  ooooh!

За пъпчиците- Рафаел също има на лицето- ситни червени. От претопляне да са..ама аз по-леко от това не знам дали мога да го обличам  Thinking

Момичета, аз не смея да оставя моя мъж толкова време на сухо, че току виж си намерил някоя млада любовница! Sad  Ние си правихме секс до последно...а сега го чакам да се върне на 15.06 и започваме отново Hug Ако още има теч- има и презервативи! Peace
Ти ме уби. Ние за цялата бременност веднъж правихме и пак е жив човека Mr. Green Сега освен лохиите ме притесняваха и шевовете от секциото, пък и раната ми се отвори...Но в най-скоро време ще му скоча Twisted Evil

Шени, не бъди толкова наивна. Марта си личи, че е жена с опит и съвсем не говори празни приказки  Wink
То да не дава Господ, де..но тя си е съвсем права в притесненията си...

# 445
Нелка, ако искаш ми пусни една снимка на лични. Бях пускала преди време кое бяло е нормалното за кърмаче и кое не.
Бих те посъветвала да идете на лекар и по-рано, ако имаш съмнения, защото гъбите са нещо болезнено за бебето, особено ако се разпространи бактериалната инфекция. Огледай и себе си - по ареолите около зърната как изглежда кожата. Ако има някаква промяна към по-лъщяща например, дори да не те сърби или боли, вероятно ще има нужда от лечение. Когато в устата на бебето се забележат такива гъбички, редно е и майката да се лекува, като това продължи не по-малко от седмица. Иначе се получава кръг и непрекъснато предаване от единия на другия..
За крустите по главата - на баткото една приятелка имаше, мажеха ги с какво ли не и все без резултат. В един момент спряха да излизат.. Сега Митко има някоя друга коричка, но не мажа  с нищо и не лющя..

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 21:54 от jenny_b

# 446
ELFI честита госпожица.да ви е жива и здрава и много да ви радва  Hug
А тези корички ми казаха 20 мин преди баня със зехтин,много помагало.

# 447
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА НА ЕЛФИ! ВЕЧЕ МОЖЕМ СПОКОЙНО ДА СЕ ПРЕМЕСТИМ В РОДЕНИ!
Оф толкова съм недоспала и недояла  Mr. Green, че само влизам и прочитам,  Hug а дано утре е ден безколиков.

# 448
честито и от мен на елфичка да и е жива и здрава дългоочакваната рожбичка...  bouquet  bouquet  bouquet

# 449
добър вечер, майчета  Hug

днес бяхме на консултация вече сме 4;220кг, много добре наддава човечето. Амаа майка му забрави да пита колко е дълго, а и доки забрави да го премери. Но нищо на 21-ви ще ни бие втората ваксина за хепатит Б, таа тогава ще видим.
Нелка аз също се боря с гъбички и млечница в устата... след хранене давам малко вода (понякога не давам, щото спи или просто нежелае), а също и с едни капки фунгостатин. Има една бабешка рецепта и ще ми писне от тези капки и ще почна с нея.. с една марличка и малко сода с пръсче да обирам в устичката му..
За секса: тцъъъъ, още текЪ  ooooh!, пък ме е малко шубе още... нооо скоро ще се престраша, щоотооо те и мойте хормончета надават вой, както и неговите  Mr. Green Heart Eyes

Аз вече обличам малкия с боди с къс ръкав и ританки и чорапи навън и една много лека тензухена пелена, колкото да има нещо... даже и в къщи е по същия начин.. но след къпане му слагам дълго ръкавче за през ноща..
а по къси гащи още малко и ще го разхвърля, но чакам да мине още малко време...

За оголване на пъпчето: педи каза като стане на месец да започна лека по лека по време на баня, когато е отпуснато да го забелвам по лекичка. Таа от съботата се мятаме на пъпчето.

Гърдичката ни се пооправя, ама сега пък другата се поду, таа продължаваме с компресчетата от реванол.

Елизабет, честито бебче!!! Живо и здраво и много щастливо да бъде в живота!!!
Айде аз ще полегна до към 00.00 часа, че съм скапана вече... Лека и спокойна нощ майчета!!!

Общи условия

Активация на акаунт