Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 637
  • 666
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета.  smile3507 Изкарахме една кошмарна нощ. Будехме се на час и половина два. Само реве, напъва се и пъшка. Вчера не беше акала и чак днес сутринта успя да нацапа пампеса след хиляди напъвания. ПОнякога си ака редовно друг път не, не мога да разбера от какво се получава това след като сме само на кърма.Явно е от капките.
Елфи днес я няма може да е отишла да ражда.  Praynig
Лава ти беше питала за едно чайче- аз го пих и съм доволна от него. ПОсле пратих ММ да ми купи пак ама нямало от това и той ми купил на хип. Разлика между двете не мога да направя.
За гурделите- и ние имахме от начало гурдели, но аз и слагах по 1-2 капки мляко в очичките. Като я кърмя веднъж или два пъти на ден и пусках по една или две капки мляко. За 2-3 дни очичките и се изчистиха и сега няма проблем.

# 76
Добро утро и от мен !
Чета ви често , но все не ми остава време да пиша . Голям ревльо е Данаил . И така накратко за раждането да се отчета и аз . В Шейново на 11.05 . , родих вторият си син 3300 кг. и 50 см.  Водите ми изтекоха вкъщи , минах през банята и веднага газ към Шейново . Веднага ме качиха в родилно , бях с пълно разкритие и докато на polita и слагаха епидурална упойка , аз с няколко напъна родих . Вече напълно се възстанових от раждането . Пожелавам на неродилите бързо и успшно раждане .

С polita , бяхме в една стая / сега разбрах ...като изчетах темите / Целувки на Тиана !

# 77
Mary Lu ,благодаря ти за отговора.  bouquet

Elfi4ka ,Tedy,стиснати палци и от мен.Леко и без шевно раждане.

# 78
  • Айтос/Бургас
Добро утро и от нас. Hug
Момичета,да ви попитам вие ядете ли шоколад и пиете ли кафе или кола докато кърмите и това отразява ли се на бебето? newsm78
И за залъгалката питах-давате ли или не е хубаво. Rolling Eyes

# 79
  • София
silvia1111 ,какъв чай за кърмачки пиеш?Аз забелязах,че като го пия топъл върши работа.Първо пиех на ХИП на гранули,а сега друг.Пий повече вода,дано кърмиш още дълго време. Hug

Хера,аз също не давам вода със захар,но Лазар е на 22 дни вече,а още му жълтеят оченцата и се замислям дали да не му дам. newsm78 Мисля си,че много дълго време продължава тази жълтеница.Лазар е само на кърма,друго не съм му давала.

Лактогенен чай-така пише на кутията,съдържа копър,анасон и др билки,също си взех и чай само от копър
За гурелчетата-почиствам ги с памуче натопено в лайка или преварена вода(доки ми каза така),също капвам малко кърма в/у оченцето и забърсвам с памуче.
Ако има много гурелчета може да има запушен слъзен канал-дъщеря ми имаше н едното око и на 4 месеца и го отпушваха.Често се случва при бебенца.

# 80
Ето ме и мен чак сега записче от мен

# 81
Руфинка честито бебче! Да ви е живо и здраво и да ви радва много! Да спинка, да хапва и да пълни памперси Hug

Нелка, пробвах го този метод с изцеждането и даването на кърма. Единият път беше 60, друг път 80, а веднъж дори 100 мл. Затова мисля че не е малко.. ще видим какво ще правим.. по принцип трябва с таткото да сме на едно мнение, но за сега не е така...

За жълтеницата, нашето Еди също имаше жълтеница. Аз съм с отрицателен резус фактор, оказа се че и Еди и той е моята кръвна група. Доста жълтичък беше. Избеля си, според мене кърмата му помогна, а също и водата, незнам дали заради захарта, но и чистата вода също помага! Тя му помага и с борбата с гъбичките в устата.

# 82
Здравейте и от нас момичета,аз  докато смогна да изчета всичко и  тая тема ще свърши,затова направо пиша ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ ДЕТО СА РОДИЛИ,ДОКАТО ЛИПСВАХ. baby_neutral
Инас започнаха да ни мъчат колики и пробвам ес инфакол от вчера,иначе детето ми е добро-пупу...яде към 1:30 вечерта и после в 6 сутринта,засега доволно:0

# 83

Елфи днес я няма може да е отишла да ражда.  Praynig

Елфи пържи мекици,иначе си е тук бодра и засмяна smile3532

Отидох си в юни,че и утре няма да е сигурно  Crazy

# 84
Здравейте, бубенца Simple Smile

Елфи, Теди, Myst от толкова подканяне да родите май близначетата са се заинатили и правят от сега напук Mr. Green

За жълтеницата - Вики имаше доста дълга жълтеница, но постепенно се изчисти Simple Smile  Затова и беше по-сънлива и се налагаше да я будя на 3 часа за всяко хранене. Поне така ми казаха, че е правилно, за да не прави големи паузи, защото не е добре за новородените да се хранят през твърде големи интервали. Това успя да ни помогне и успяхме да създадем горе-долу някакъв режим. Сега тя вече сама си се събужда като налбижи часа за хранене Simple Smile
Относно кърменето - Вики засега е само на кърма, но ако усетя, че не й стига, Аптамила чака на нисък старт Simple Smile Притесняваше ме момента с храненето навън, но това вече го преодолях и сега си я кърмя навън без проблеми Simple Smile ММ много ми помогна това да се случи, за което съм му изключително благодарна Simple Smile

# 85
Ехааааа, топло, топло...направо парииииии

stork-boy Щъркелова вест  stork-boy

Тази сутрин в 10:10 се е родил малкия-голям Мартин на мама Tedy Simple Smile Сладурът тежи 4020 гр. и е 54 см Simple Smile Раждането е минало нормално и е било доста тежко, но Теди е голям герой и сега е безкрайно щастлива !!!!!!!!

Нека Марти бъде жив и здрав и прави мами и тати много щастливи и горди родители Simple Smile

# 86
  • София
Здравейте момичета!!! Laughing
Руфинка и Нани- честити ви бебчета- да са живи и здрави!!!  bouquet
Буба: мерси за отговора Peace Тревогата ми дойде от факта, че в епикризата пише:Naevus
flamens! Напиши го в нет- а и виж какво излиза!
Гери: Не се тревожи и следвай майчината си интуиция- тя и поведението на бебето са водещи! Аз мисля, че трябва да му даваш на Еди кърма на всяко кърмене, колкото и да е малко ,за да не се отбие, после да дохранваш с адаптирано мляко, но това си е само мое мнение.
 Знам(от личен опит), че децата могат да се гледат в много широки граници и вариации по отношение на всичко! Затова с 3-тото вече знам:бебебто е по-умно от мен и ми подсказва как да действам за храненето.За останалото слушам само себе си  Hug и резултатът е: Детето има съвсем малко колики, не взима нищо( аз пия чай за кърмачки с копър, анасон и резене). Спи спокойно, прави всяка нощ 6 часови паузи, ака редовно и всичко и е наред Hug
Елфи и Муст: Стискаме ви палци милички, не остана много- всички чакаме с вас сладките ви бебоци!!! Laughing
 За хернията: Виктор ми е опериран, но чак на 2 години-тогава се появи.Оказа се рутинна операция, в Пирогов, мина лесно и бързо, но аз щях да се побъркам, докато детенцето ми излезе от пълната упойка #Crazy
 За яденето: Ям си шоколад и всяка сутрин ,след кърмене пия кафе с мляко! Малката е ОК!
 За залъгалката: По- малкото зло е- иначе си яде ръцете и вредата е двойна- и за ръката и за захапката! Отвикването става към годинка , постепенно, за няколко дни, както става и отбиването!
 За гурелчетата: Ако са малко-чистят се с марля с преварена вода, ако се образуват повече- капки!
 Честит да и е Мартин На мама Теди!!!Да са живи и здрави! smile3525

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 11:45 от jenajena

# 87
Еха , Теди честито, жив и здрав, и много да ви радва!

Бях на тонове идеални, утре пак, и ако все още се инатим четвъртък ще е моя ден:)

Лек ден

# 88
Честито голямо момче на Теди!!! Да ви е жив и здрав и много да ви радва и слуша!!!

Нашият Мартин е с тези размери на 33 дни  Laughing

Гери: колкото и да ти е трудно не се сърди на мъжа ти. Едва ли говори така от лоши чувства. Почти всички мъже са такива, особено когато става въпрос за синовете си. И тъй като я нямат такава връзка с бебето, каквато майката има се чувстват изолирани и в стремежа си да помагат говорят неща, от които изобщо не разбират. Ние също имаме топче на едната гърдичка и цял уикенд слушах каква майка съм да не звънна на педи да питам и въобще не ми повярва, че е нещо нормално от хормоните, чак когато вчера го чу от двама лекари се успокой.

За храненето със АМ - много е лесно да критикуваш, когато нямаш проблем с кърмата и кърменето. След три седмици мъки, изнервено бебе, разранени зърна, рев от моя страна и консултация с педиатър и консултант по кърменето разбрах, че от мен кърмачка няма да стане. Цедя колкото мога и дохранвам с АМ - резултата е спокойно, нахранено бебе.

Аз давам залъгалка, не се притеснявам как ще я откаже, той сам ми показа, че го успокоява. Даже я използва за привличане на внимание - когато му е скучно я плюе и почва да мрънка, давам я отново и след секунди пак я плюе, аз я давам отново....забавлява се човека.

Успех на останалите 2 в 1. Не остана много. Всички вас чакаме  Wink Peace Стискам палци, всичко да мине леко и безшевно.

# 89
  • Сливен
Еха Tedy  е родила Simple Smile Честито... Да е здраво и послушно бебчето и да радва мама и тати...

Хайде и останалите Simple Smile Elfi4ka, Myst вие сте следващите Simple Smile Денят е голям... Не се знае... И аз така бях... Никакви признаци сутринта и следобед, а привечер се започна Simple Smile Пожелавам ви успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт