Какво име бихте дали на детето си и какво - никога?

• 13 049
  • 194
  •   1
Отговори
# 30
  • край морето
Иначе имам органическа непоносимост към името Ивон  Sick
И аз също.

Познавам една, още като дете беше адски надута. Покрай нея и аз го възприемам като много префърцунено и надуващо се име  Crazy
Много странно, но аз също Simple Smile

И аз ви подкрепям за Ивон - адски ми е кофти и надуто. Май се заформи групичка против това име Wink

# 31
Някоя майчица много ще се огорчи, ако ни прочете... Но пък някоя, която още мисли, ще знае какво да НЕ избира Wink

# 32
То и аз дадох за пример такива, които наистина почти ги има като нашенски, но има и други, които харесвам много. Ще взема да изредя - Аими, Акира, Еико, Кеико, Кими, Маико, Наоми, Нори, Тамико - тези са все женски. Изобщо японските ги намирам дори доста приемливи за България. Амая ми е вече в списъка, че много си го харесах  Simple Smile
За момчета - Кин ми харесва и ми звучи що годе нормално; Мичи; Таро (имах съученик, на който викахме така);

# 33
  • София
Някоя майчица много ще се огорчи, ако ни прочете... Но пък някоя, която още мисли, ще знае какво да НЕ избира Wink
Що?
Ако прочета някъде, че името Катерина е противно, знаеш ли колко ще се трогна - тъкмо изобщо  Grinning
Нито ще се обидя, нито ще се огорча, нито нищо. Защото за мен името е прекрасно и чуждото мнение съвсем не ме вълнува. Тъй че не вярвам да има засегнати. Ако пък да - да са мислели като са кръщавали децата си Wink

# 34
Мимина, Демир е турско и означава "железен", направо си е Желязко.

Пина, Кин е комунистически Интернационал. Simple Smile

# 35
Мимина, Демир е турско и означава "железен", направо си е Желязко.

Естел,това го знам прекрасно-това е и причината заради,която ме отсвириха! Wink

# 36
  • Под Сините камъни
Е защо аз да не би да се засягам като чета,че името на дъщеря ми е толкова често срещано вече и всяка втора майка  не може да го трае  Wink
А за името Ивон и аз не го харесвам нищо че не познавам никого с това име.Много ми е грубо на мен

# 37
Бре,т'ва име Ивон колко омразно било... Направо една група у ФБ да си спретнете. Peace

# 38
  • Пловдив
Имам една ученичка Ивон - много хубаво дете и името от там много ми харесва Simple Smile

По темата - аз съм за българските и славянските имена. Такива съм дала и на децата си. От тия дето Мимина не би ги дала на своите  Party  Hug сега ще взема да я

# 39

Вярно, че имаше дебат по това име, по повод сина на някой известен беше, нали? За някои комунистически интернационал, за други - KIN (欽): Japanese unisex name meaning "gold."

# 40
На оня ********* Волен Сидеров.

# 41
А, ей ся се разтърсих - бившия съпруг на Капка бил Кин, бащата на Димитър Стоянов е Кин Стоянов - ясно. И син на Радой Ралин.

Ха-ха, и добавям любопитен факт от Уикипедия   Grinning

Популярна заблуда (тръгнала от публикация на Атанас Василев Славов) е, че името му произлиза от инициалите на Комунистически Интер Национал. Всъщност инициалите са КИМ (Комунистический Интернационал Молодежи), а Стоянов е кръстен на баба си Кина.

# 42
Бре,т'ва име Ивон колко омразно било... Направо една група у ФБ да си спретнете. Peace

Ей заради това, викам, ще огорчим някого Simple Smile Че злобна група се оформихме Wink
Инак, и аз съм чела какво противно име е Елица, както и всички на -ца. Неприятно ми стана само веднъж - когато една го написа тенденциозно точно под моето пространно обяснение как съм го избрала, като нейното беше, че познавала една неприятна с това име Simple Smile Пък темата беше за съвсем друго Simple Smile

# 43
Харесвам традиционните за България красиви имена. То вярно, че красиво име е субективно понятие, ама все пак...Леко съм консервативна в това отношение, признавам. Flutter
Детето си не бих кръстила с типично иностранно име, но такива имена приемам нормално - стига да ми звучат фонетично добре.
Хитовите - Александър, Виктор/ия не харесвам, защото колкото и да се старая не мога да не ги асоциирам с неприятни личности в моето обкръжение.
Не мога да приема и се бунтувам вътрешно, когато някое иначе хубаво име е зорлем изчанчено, за да звучи модерно и уникално. Ето такова име никога не бих дала на детето си.

# 44
  • София
Моето мнение се съдържа в подписа ми. Дано да успея да продължа тази линия с имената от рода Дуло.

Общи условия

Активация на акаунт