Какво име бихте дали на детето си и какво - никога?

• 13 066
  • 194
  •   1
Отговори
# 75
Ето с такива съчетания, хората стават смешни. Дядото Крум, синовете Омуртаг и Маламир, внуците Кубрат и Тервел..и като стане една комбинация от Маламир Омуртагов Тервелов просто... #Crazy

Аха, и на мен малко преиграно ми идва сякаш... Ама хората може да са с чувство за хумор... или за история Simple Smile Не е по-зле от Ленинка, Сталинка и Победа, които минаха от ред някоя от другите теми Wink

# 76
Цитат
си представям как пристига някой огромен мъжага на кон при това

Това ме разби просто!  Laughing Laughing Laughing

И мен нещо не ме кефят тези имена. Прекалено са ми архаични, макар че като гледам, може и да излязат на мода. Иначе Крум примерно като звучене не е лошо, но ми идва прекалено грубо, дори за голям мъж. И понеже историята ми е слаба страна, първата ми асоциация с Омуртаг е град Омуртаг (родителите ми живеят съвсем близо), който е пълен с цигани и турци  Sad

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 18:19 от flor4eee

# 77
Е, как ще е хубаво Крум, много неблагозвучно ми идва. На немски значи "крив" и винаги ми е създавало асоциации за нещо неприятно. А и има само една сричка, което напълно разваля фонетичната страна.

# 78
На мен пък неприятната асоциация с Крум ми идва от Крум Савов  Embarassed
Иначе наистина ми харесва как звучи, едната сричка по-скоро ме кефи, пък и не знам грам немски, така че не ми звучи "криво"  Wink Вкусове всякакви...

# 79
Ooo, такива екстравагантни, младежки, полуромантични спомени имам с един Крум, че...  Crazy  няма как да не ми харесва името  Laughing

# 80
Полуромантични..ай ся...полу.. Wink

# 81
# 82
Бих избрала такова,което е утвърдено в България.Не е задължително с български произход.
Латинските също са хубави(и интернационални)
Не бих ползвала англо-саксонско и такова от далечния изток.

# 83
 Типично бълг имена и аз не харесвам, ама изобщо и винати съм си казвала , че като имам дете няма точно същото име да му дам като бабата или дядото, но името на баща ми-Георги страшно мн ми харесва и накрая така кръстих сина си. А инъче много харесвам някои турски имена, звучат ми мн красиво и модерно като  Берен, Нур, Омюр, Айлин, за момиче и Каан, Шагал, Билент, Джесур за момче. Не обичам мн дългите имена, но ме кефят тези по - засуканите.

# 84
  • The point of no return
Темата ми е много интересна. Peace

Не бих дала
-остаряло име-Трендафил, Пенка и подобни
-Джейн, Кармен -като излезли от любовен роман
-Сурая, Мелек, Инджи - българка съм, а и няма то цял живот да обяснява че е българче

Подкрепям  Peace

Определено не ми харесват и имената завършващи на -мир, - слав, -дор!

# 85
Определено не ми харесват и имената завършващи на -мир, - слав, -дор!
На -дор освен Теодор и Исидор кои други имена завършват?
На мен Теодор ми харесва. Владимир-също.

# 86
  • Сопот, Пловдив
На -дор освен Теодор и Исидор кои други имена завършват?

Фьодор, познавам един. И може би заради човека, харесвам и името.  Crazy

# 87
хора всякакви, вкусове всякакви. в крайна сметка стига след 20тина години, ако тя не пише по форуми, че не си харесва името, ще съм доволна.

името на дъщеря ми е славянско, но го има и в западния свят, така че ако някой ден тръгне по белия свят, да не я гледат оцъклено. мен ме гледат оцъклено, въпреки че името ми е лесно... и в крайна сметка ползват съкратеното ми име.
без да искам се оказа, че името й е освен славянско,  го има и в арабския свят, и в африка.  Simple Smile

не бих си кръстила детето с име, което не харесвам Laughing или което не е подходящо за средата, в която ще расте: тук включвам всички твърде англосаксонски имена, въпреки че обожавам част от тях като джейн, джун и т.н., имена от латиноамерикански сериали, имена на известни личности като елвис, бионсе и твърде големи екзотики като африкански и далекоизточни имена.

не харесвам и изчанчените имена. дълбоко съм убедена, че по-добре името да е разпознаваемо, отколкото хората да те преследват с въпроса как се казвааааш? но сега нали е модерно всички да са единствени и уникални и започват да приличат на афроамериканците, които са създали уникални имена като изписване и изговаряне, да се чудиш и маеш като ги видиш.

# 88
Имаше период, в който работех предимно с нискообразовани афроамериканци, голям зор беше с имената Crazy

# 89
  • София
Не бих дала турско име на детето ми. Не ги смятам за красиво звучащи, може би защото не съм фен на турски сериали (пък и на всякакви).
Не бих дала морално остаряло име - Ганчо, Минчо и прочие.
Не бих дала и ханско име - Маламир, Тервел, Пресиян, Срацимир... звучат ми неактуално и не ми харесват.

На децата ми съм дала имена, които се срещат както в България, така и в други държави, лесни са за изписване и транскрибиране, нямат спорни букви (-я -> -ийа -> -иа). И не са Александър и Никол (без лоши чувства към носещите тези имена Simple Smile ).

Общи условия

Активация на акаунт