Какво име бихте дали на детето си и какво - никога?

• 13 037
  • 194
  •   1
Отговори
# 60
Да, и то на хора от Политбюро. Ама ти си малка и не помниш тези времена Simple Smile

# 61
  • София
Цола съм я чувала, ама другото сериозно ли са имена на хора?

Да, имах преподавател в университета, който ги цитираше на скоропоговорка, заедно с Тано Цолов и Ламбо Теолов. Пеко Таков май е баща на Янчо Таков.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D0%BA%D0%BE_%D0%A2%D0% … D0%BA%D0%BE%D0%B2

# 62
Ma ето, човекът си бил Петър, това май му е краткото. Майка му сигурно е разпитвала по едновремешните форуми "Абе как ще му казвам накратко, ако го кръстя Петър на свекъра". И не е одобрила Пешо и Петьо.

# 63
Не знам как е бил записан точно, но си беше известен като Пеко Таков. Да, баща е на Янчо Таков и си спомням, че Янчо разказваше една много смешна история по отношение на имената им. Когато втората му жена започнала да ражда, се паднало точно на рождения ден на Лили Иванова, която му е първата жена. Та Янчо молел жена си" Моля ти се, стискай, няма да го раждаш на рождения ден на Лили". А жена му заявила, че ако се роди същия ден, ще го кръсти Лило. Янчо се ужасил два пъти повече, понеже не стига, че той е Янчо Пеков Таков, синът му да бъде Лило Янчов Таков. Детенцето обаче имало късмет и се родило на следващия ден. Laughing

# 64
Леле, какво забавление съм пропуснала, раждайки се в средата на 80те. Тюх  Laughing

# 65
Със сигурност не бих си кръстила детето : Ради , Руси , Радко , Петър , Асен и имена който просто не ми звучат иначе на място.
Не харесвам и старите имена като Аспарух , Омуртаг , Кубрат, Перун  и т.н.(наречени на ханове и царе)  , макар ,че обожавам името ИВАЙЛА  bowuu

п.п. И моето име не си харесвам даже  Sick

# 66
  • София
Харесвам имената с история.
Не бих дала име, което звучи, като току - що измислено.

# 67
Аз съм умозаключвала за някое име, че е '*аси изсмилицата, а то се оказва с хилядолетна история и смисъл  Simple Smile  Човек се и подвежда, когато му е непознато нещо.

# 68
Да не обидя някого, но и аз не харесвам имена като Омуртаг, Тервел, Кубрат. Не, че не са хубави, сами по себе си са красиви, но ми звучат много архаично и далечно. Освен това като чуя някоя майка в градинката да изкрещи " Омуртаааааг" си представям как пристига някой огромен мъжага на кон при това, не някое малко сладко детенце Laughing

# 69
Да не обидя някого, но и аз не харесвам имена като Омуртаг, Тервел, Кубрат. Не, че не са хубави, сами по себе си са красиви, но ми звучат много архаично и далечно. Освен това като чуя някоя майка в градинката да изкрещи " Омуртаааааг" си представям как пристига някой огромен мъжага на кон при това, не някое малко сладко детенце Laughing

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

И аз не искам да обидя никого. Просто лично мнение. Обобщено обичам благозвучни имена за момче и силни имена за момиче  Mr. Green

# 70
  • София
Имах колега Омуртаг. Той има двама сина, като единият се казва Маламир. Другият се казва Павел, което за мен не е логично. Трябваше да е Енравота или Звиница  Mr. Green
Честно да си призная - изобщо не ми харесват подобни имена.
П.П. Всъщност да допълня, че колегата се казваше Омуртаг Крумов  Wink

# 71
Дядо му се е казвал сигурно Аспарух  Flutter

Нямам нищо против имената. Имам приятел който се казва Аспарух , но да си кръстя детето така , някак си не ми се връзва. Имам още един критерий за избор на име , това да се връзва с останалите имена. Например Георги Георгиев, Руси Русев или Иван Иванов нещо не ми харесват , ама изобщо  Naughty Crossing Arms

# 72
  • София
Аз съм умозаключвала за някое име, че е '*аси изсмилицата, а то се оказва с хилядолетна история и смисъл  Simple Smile  Човек се и подвежда, когато му е непознато нещо.
Като казах "имена с история" исках да кажа такива имена, които носят някаква хубава история, свързана с членове от семейството, с някакво пътуване на майката и таткото, с някакви незабравени чувства, с някакъв жест на признателност към някого ...
А не "имена с история", като имена, свързани с историята на даден народ.

# 73
П.П. Всъщност да допълня, че колегата се казваше Омуртаг Крумов  Wink
Маламир да си знае, че ако има син, трябва да Пресиян  Laughing

# 74
Ето с такива съчетания, хората стават смешни. Дядото Крум, синовете Омуртаг и Маламир, внуците Кубрат и Тервел..и като стане една комбинация от Маламир Омуртагов Тервелов просто... #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт