Какво име бихте дали на детето си и какво - никога?

• 13 043
  • 194
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ей заради това, викам, ще огорчим някого Simple Smile Че злобна група се оформихме Wink
Инак, и аз съм чела какво противно име е Елица, както и всички на -ца.
Пука ли ти!
Елица, Ралица, Зорница са ми сред фаворитите от женски имена  Grinning
Гьоргица например - не. Тоест не е задължително всички имена, които завършват на -ца, да ги поставяме под обща черта.

И малко шеговито, но и не дотам - не бих си кръстила детето с влашко име. Под "влашко" имам предвид северозападния регион на страната ни. Там е голям смях откъм имена - Флорика, Архимед, Сократ... Пфууу, позабравила съм ги, но мога да попитам, за да допълня.  Mr. Green

# 46
Те тези двете не са ли гръцки, а Флорика трябва да е румънски еквивалент на Цветанка, ама май е побългарен румънски вариант.

# 47
  • София
pina, може би трябваше да уточня  Wink
Самите имена не са влашки, а са давани от власи  Mr. Green
Българските власи пък са една доста интересна и колоритна група от хора.
Там много се водят по модата в имената. Кръстил си някой детето Сократ и хоп - раждат се 50-ина нови Сократ-овци. Определено имат фантазия хората - такива имена съм чела, че съм се заливала от смях. Жалко, че не съм си записала някои.
Флорика иначе си е румънско, доколкото ми е известно, тъй че по-бива.

# 48
Моето мнение се съдържа в подписа ми. Дано да успея да продължа тази линия с имената от рода Дуло.

Да не сте Дулови? Wink
Да, и аз ги харесвам тези имена, но нито едно не ни беше в списъка, защото бащата е консерва от особен вид Simple Smile

По другия въпрос, естествено, че не ми пука Simple Smile
Изрично казах кога ми е станало неприятно и защо. Другото е въпрос на вкус, казало кучето и... Wink

---
И имам влашка прабаба Флорика Grinning Grinning Grinning

# 49
Моето мнение се съдържа в подписа ми. Дано да успея да продължа тази линия с имената от рода Дуло.
Имаш ли идея за женско име?

Флорика е много готино Laughing

# 50
Е, Пагане и Ахинора, то други няма  Mr. Green
Шегувам се.

И на мен ми харесва Флорика  Grinning

# 51
  • София
Имаш ли идея за женско име?

Флорика е много готино Laughing

Косара, но на мъжа ми му се струва твърде претенциозно. Иначе за момиче съм харесала 2-3 "цветни" имена. Тя рибата е в морето, аз тигана приготвям, но темата с имената ми е много интересна.

# 52
Така и така го споменах, да ви разправям майтап. Аз не я знаех тази баба как се казва, защото е далечна някаква, не знам дори точно каква. Обаче мъжът ми, нали е чувал, че имам баба "влаинка", и все ме майтапеше, че сигурно на някоя баба Флорина съм кръстена, а само лъжа, че съм Ина. Като спомена веднъж баща ми името на бабата, изобщо не можа да си довърши историята, защото ние измряхме от смях.
Няма да споменавам какъв майтап отнесе половинката, когато някой от техните веднъж спомена, че и те имат румънска баба нейде в потеклото. Трябва да се сетя да питам дали не е Марица (той е Мартин) Simple Smile

# 53

Те са измислени, затова ми беше чудно има ли реално документирано някакво име на жена от рода Дуло.

# 54
Косара и аз много го харесвам.

# 55
  • София

Те са измислени, затова ми беше чудно има ли реално документирано някакво име на жена от рода Дуло.

Не знам за такова, може би не се изразих правилно, ако имам още деца-момчета, ще ги дулосвам  Mr. Green.

# 56
  • София
Няма да споменавам какъв майтап отнесе половинката, когато някой от техните веднъж спомена, че и те имат румънска баба нейде в потеклото. Трябва да се сетя да питам дали не е Марица (той е Мартин) Simple Smile
Тцъ... По-скоро ще да е Маруца  Peace  Grinning Това е влашкият вариант  Wink

Много влаинки се казват Евдокия.

# 57
Ахинора, Пагане и Косара ми харесват много (въпреки, че последното го свързвам е една изключително неприятна за мен жена Crazy)

По темата: никога не бих дала на детето си, някое остарял име, като: Стоянка, Пенка, Анка, някое сложно съставно, придобито, след съчетаването на имената на бабите и дядовците с цел угаждане или двойно име: София-Тереза, Тияна-Анджела и т.н  Rolling Eyes

# 58
А аз като чуя за имена характерни за района около Дунав, все се сещам за Пеко Таков, Мако Даков и Цола Драгойчева. Laughing

# 59
Цола съм я чувала, ама другото сериозно ли са имена на хора?

Общи условия

Активация на акаунт