МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 79 754
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Съгласна съм, че в последно време тук е само СПАМ! Чета темата, за да се информирам и за да съм по- спокойна относно предстоящото събитие Simple Smile Прави ми впечатление обаче, че повечето момичета са с планово секцио (или по желание), а на мен ми се иска да прочета повече истории за нормалното раждане, повече впечатления от специалистите, работещи там. До сега едно майче ми отговори как е протекло раждането и (естествено раждане). Предстои ми след малко повече от месец ГОЛЕМИЯТ ДЕН, но лекарят при когото ходя и от когото съм много доволна не изражда нормално- моля за помощ, кого да си избера! Първоначално исках да е на случаен принцип, но в последните дни се замислям, че ако се наложи секцио по спешност, не ми се разчита единствено на късмета! Иска ми се да попадна при ЧОВЕК КОИТО ДА НЕ МИ СЕ ПОДХИЛКВА, ЧЕ КАТО СМЕ ПРАВИЛИ БЕБЕТО НЕ СЪМ ПЛАКАЛА, НО И АКО СЕ НАЛОЖИ ДА МЕ СРЕЖАТ ДА Е ПРОФЕСИОНАЛЕН ШЕВ  Mr. Green За сега съм се спряла на д-р Гамишев и то основно от мненията събрани тук, но ще се радвам ако някой сподели и други впечатления, за други специалисти

Мисля,че си направила добър избор.Доволна съм от доктора.Раждането ми бе секцио.

# 451
Искам специално да изкажа своите БЛАГОДАРНОСТИ  на д-р Дорийска за нейния професионализъм и добро отношение. Благодарение на нея и акушерката(за съжаление от емоции не успях да запомня името на жената) за грижите към мен и това, че родих за по-малко от час и без разкъсвания.

Искам да помоля администратора, ако е възможно да ми каже името на акушерката, която беше нощна на 21 юли със д-р Дорийска. Благодаря предварително!

На всички вас момичета пожелавам и вашето раждане да е като моето  Praynig

На тази страница съм описала моето раждане, нормално, без упойки и разкъсвания.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=595813.570

Здравей maminka13,
Чудесно е, че майките споделят преживяванията си от раждането. На тези жени, на които им престои да го изживеят, особено когато е за първи път, естествено са много притеснени и се вълнуват. Вярвам, че четейки преживяванията на други родилки, това ще им действа положително и ще успокои тревогите им. За съжаление страхът от неизвестното, безпокойството за техните неродени бебенца надделяват и не могат да изживеят този прекрасен момент пълноценно. Разбира се, както казваше моята баба "Лесно майка не се става", но пък нищо на света не е по-прекрасно от това да видиш и гушнеш новороденото си бебе. Ако раждането беше безболезнено и лесно, и мъжете щяха да да го правят, нали?!  Wink
Момичета, бъдете силни, имайте положителна нагласа и не мислете за лошо. Вашето спокойствие влияе на бебчетата ви, които разчитат на вас.
Маминка, името на акушерката ти е Гяурова. Бъдете много щастливи, здрави и двамата с бебчето ти  Hug

# 452
Момичете, някоя от вас има ли проблем с запазването на час за преглед този месец? Цял ден звъня на регистратурата- никакъв отговор Sad А в сайта на болницата виждам, че д-р Георгиев не присъства в падащият списък (навярно е в отпуска човекът), но и като реших да си запазя час при д-р Гамишев (така или иначе се насочих към него за раждането), не ми показва в кои дни и часове е свободен. За никой от специалистите няма такава опция Sad

# 453
ами аз в4ера звънях и ми дигнаха веднага.за георгиев незнам , аз запазих за Гами6ев и има6е само за 24 август , но и без това на мен ми трябва6е към края на месеца.

# 454
Момичете, някоя от вас има ли проблем с запазването на час за преглед този месец? Цял ден звъня на регистратурата- никакъв отговор Sad
сега като са го прочели това от болницата ще ти вдигнат от регистратурата, пробвай Wink

# 455
  • Бургас
Аз и друг път съм писала ,много бях доволна от Дорийска като ми следеше бременността . Винаги е била много внимателна с мен и всичко мие обяснявала . Тел. ,който е за часовете е на акушерката Камелия и е служебен . Наложи ми се да звънна на него и ми трябваше Дорийска ,а по график не бяха в кабинета и акушерката ми даде личният и номер. Вдигна ми и беше мн отзивчива . Само 1 път се случи да не вдигне ,но аз по-късно и мн настоятелно звънях,оказа се ,че е на смяна в ДМ и е в операция ! Не ми се даваха излишно пари за избор на лекар като раждах, но се надявах точно нея да улуча. Е, паднах се при Драгнева и всичко мина по мед и масло. Много добър специалист е ! На следващия ден Дорийска мина на визитацията и мн ни се зарадва с бебчо !
Какво да ви кажа момичета ,няма такъв доктор от който всички да са доволни ! Wink
За всички лекари (гинеколози) в Бургас такива работи можеш да чуеш и прочетеш тук в нета ,че не да ти настръхнат косите ,ами да припаткаш направо ! Но факт  е и че и на много хора са помогнали !
Така,че моят съвет е като не сте доволни в началото как ви следят бременността сменяйте доктора на време и изисквайте повече от тях !
Леко бременеене и живи и здрави бебчета на финала ви пожелавам !  Peace
Таня съжалявам за случилото се с теб !

И аз раждах при д-р Дориийска и съм изключително доволна от нея и от грижите, които полагаше за мен и бебчовците ми. Напълно съм съгласна с коментара, че няма такъв лекар от който всички да са доволни! Все пак ние мамите преди да настъпи важния момент имаме някакво предчувствие за лекарите, поне с мен се случи така. Леко бременеене и не му мислете много, все пак в Девата са събрани най-добрите от най-добрите Simple Smile

# 456
Е чак , "най-добрите от най-добрите" ,  Whistling

# 457
  • Бургас
Същите тези "най-добри от най-добрите" работеха в МБАЛ, в периода на най-черната му слава  Rolling Eyes

# 458
Пак се започва спор....Единствено Миринчев се хвали много от МБАЛ, ама и там трябва някой да върши работа.
.......................
Искам да попитам на каква тема ще е следващата лекция за вече родилите мами?

# 459
  • Бургас
Аз също се интересувам от лекциите през м.август.Върнах се назад,но не намерих нищо.Вярно,че бързах,може да съв се объркала,затова се извинявам ако питам за публикувани вече неща.Интересува ме има ли лекция от гинеколог за видовете раждания.Чао и лек ден!

# 460
Здравейте,
Днешната лекция за кърменето беше много интересна и поучителна. Да и аз се интерисувам дали ще има други лекции и кога ще се провеждат. Това ми беше второто посещение, но мисля да ходя на тези лекции, защото имам доста време още до раждането.Така че ще са ми доста полезни.

# 461
Здравейте, мами!!!! Бихте ли ми казали, какво точно трябва да си вземя в Дева Мария от личните вещи и нещата за бебето,когато отида да раждам. Благодаря ти предварително.

# 462
За бебето - нищо. Аз носех биберон залъгалка, но моето бебе не я пожела, а и няма как да я стерилизирате там.
За майката - тоалетни принадлежности /четка и паста за зъби, душ гел, шампоан...такива неща/, бельо /широко и удобно/ + сутиен за кърмене, може би чехли, защото от там дават едни, които не стават за банята....Зарядното за телефона е много, много важна вещ Wink
Леко раждане Praynig

# 463
Здравейте момичета, с малко закъснение ви давам графика на Училище Биберон - http://www.devamaria.com/divisions/id/1/page/3

Напоследък имаше доста доста въпроси от ваша страна по отношение на обезболяването.
На 09,08 от 15,00ч. ще се проведе лекция на тема: . "Обезболяване по време на раждане. Видове упойки и медикаменти при различните раждания."
лектор: д-р Златко Янев-Анестезиолог - Реаниматор- Началник на отделение по анестезиология.
Лекциите са безплатни  и всеки, който желае да може да присъства.

Нашите приятели от Philips Avent и HIPP са ви подготвели много интересни и полезни подаръци!
Ще Ви очакваме!

# 464
някой 6те ходи ли на тази лекция?ако има желае6ти айде да се уговорим и да ходим заедно.аз досега не съм посе6тавала тези лекции,но имам желание да отида , а и да се запозная с бде6тите мами.

Общи условия

Активация на акаунт