МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 69 986
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Слагала съм кисело мляко от хладилника , разредено с чешмяна, тоест студена вода. Хляба си става както винаги добър. С Мулинекс съм.

Аз също. Даже и зимата така съм правила и не съм имала проблем досега.

И аз така, няма проблеми с хлебчетата, Мулинексчето си ги прави както трябва! Peace

# 451
  • Пазарджик/Лондон
И аз слагам вода от чешмата.Само ако е прясно мляко го затоплям съвсем леко, не знам дали трябва, ама го правя Wink.

Много хлебчета правих тези дни, ама не остава време да кача снимки - правих хлебчето с айрян на Лабрекс, хляба на мама Тин, хляба със семенца ( ако някой ми каже на кой беше рецептата, че да му благодаря), хляб с прясно мляко по рецепта на Рая и няколко други - всички станаха много хубави и вкусни, вече не купуваме хляб , безвкусен ни е.Ще гледам и снимки да кача тези дни Wink.

# 452
Досега винаги съм подгрявала малко водата (слагах на 40 сек. в МВ), когато правя хляб с Мулинекс. Особено зимата на село условията са сурови и ми се струва, че се отразява на крайния резултат температурата на продуктите. Предполагам, че ползването на студени течности се компенсира с малко повече мая? Някой пробвал ли е хляб със 700 г брашно и 6-7 г прясна мая (или 1 1/4 ч.л. суха) и студена вода (и мляко от хладилника)?  newsm78 Или пък напишете вашите грамажи за брашно и мая при използване на студени течности.

# 453
  • Шумен-Монтана
Здравейте, имам машина от няколко дни ALASKA от Метро. Правих хляб по различни рецепти и ставаше , но вчера беше провал. Направих хляб с айрян на кратката програма/нали трябва да пробвам всички програми/ и отвътре остана суров. Освен това се наложи да прибавя още 200гр. брашно за да стане хубава топка. Ползвате ли ги тези кратки програми и променяте ли рецептите при тях ????? Sad

# 454
Здравейте, имам машина от няколко дни ALASKA от Метро. Правих хляб по различни рецепти и ставаше , но вчера беше провал. Направих хляб с айрян на кратката програма/нали трябва да пробвам всички програми/ и отвътре остана суров. Освен това се наложи да прибавя още 200гр. брашно за да стане хубава топка. Ползвате ли ги тези кратки програми и променяте ли рецептите при тях ????? Sad

само да попитам колко брашно си сложила в началото, че 200 гр като добавка ми се струват доста?  Laughing аз както слагам по около 300 гр  ако се наложи да добавя 200  ще ми стане почти двойна дозата

# 455
аз се завърнах от морето   bouquet. след малко ще пускам да се прави хляб - забравих му вкуса.

# 456
  • ВАРНА

Здравей, и аз съм с такава машина и при мен така се получава. Пробвах с увеличаване на маята - пак провал и се отказах, май са прекалено кратки и бързата и ускорената, най- бързо съм правила на програма месене и втасване и после програма печене - общо 2.30 ч.

Добре ще е майсторките с такава пекарна да споделят.

В момента се пече хляба със сирене крема и до тук изглежда бижу,  ако и след  края е така ще го
покажа Simple Smile

# 457
  • Шумен-Монтана
Рецептата е : 260мл айрян, сол, захар, олио 50гр, 1 яйце, 500гр.брашно. Обаче с това количество брашно се получи една каша и за да стане топка добавих още 200гр.

# 458
  • Шумен-Монтана
забравих и 2ч.л. мая

# 459
  • ВАРНА
Рецептата е : 260мл айрян, сол, захар, олио 50гр, 1 яйце, 500гр.брашно. Обаче с това количество брашно се получи една каша и за да стане топка добавих още 200гр.
При това количество течни съставки мисля, че 500 г брашно са малко. А този хляб с тия съставки на друга програма правила ли си го?

# 460
  • Шумен-Монтана
да , на основната програма с продължителност 3часа, пак добавих брашно, но стана супер

# 461
Аз след 2 опита не ползвам вече кратки програми.Всъщност за всичко ползвам само основната Grinning и много често програмата само за месене Peace
Иначе хляба стана на кратките,но както си пише в книжката не така вкусен и ароматен,а и консистенцията е съвсем различна.
А относно количеството брашно си зависи много и от брашното - аз слагам всичко на око и после добавям по малко,не спазвам грамове Wink

# 462
  • Пазарджик/Лондон
Останах много доволна от вкуса на хляба , който правих с бързата програма, но се използва повече мая, затова не смятам да го правя много често, само когато наистина не разполагам с време.На вкус си беше хубав, не се усещаше повечето мая.

# 463
  • ВАРНА
Останах много доволна от вкуса на хляба , който правих с бързата програма, но се използва повече мая, затова не смятам да го правя много често, само когато наистина не разполагам с време.На вкус си беше хубав, не се усещаше повечето мая.

На ALASKAта бързата е 58 мин., твоята машина каква е и с каква продължителност е бързата?

Хлебчето с кремата е готово. И на вид и на аромат - без забележки, аз ръснах и малко шарена сол в тестото.

# 464
  • Шумен-Монтана

На ALASKAта бързата е 58 мин., твоята машина каква е и с каква продължителност е бързата?

Хлебчето с кремата е готово. И на вид и на аромат - без забележки, аз ръснах и малко шарена сол в тестото.

ина моята е 58 мин.

Общи условия

Активация на акаунт