МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

  • 69 964
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 2 126
Хлебчето с кремата е готово. И на вид и на аромат - без забележки, аз ръснах и малко шарена сол в тестото.
Може ли рецептата за хлебче с крема сирене,моля Praynig

# 466
  • ВАРНА
  • Мнения: 144
Хлебчето с кремата е готово. И на вид и на аромат - без забележки, аз ръснах и малко шарена сол в тестото.
Може ли рецептата за хлебче с крема сирене,моля Praynig

Аз я взех от стр.8 от поста на Аелис. Ще се радвам да намеря автора, за да благодаря   bouquet

Много ми допадна вкуса и 1/4 вече го няма само от мен Embarassed След малко зареждам още един Grinning

# 467
  • Мнения: X
Рецептата е : 260мл айрян, сол, захар, олио 50гр, 1 яйце, 500гр.брашно. Обаче с това количество брашно се получи една каша и за да стане топка добавих още 200гр.

И как се предполага, че за 58 минути тестото ще успее да втаса, пък и да се изпече?  newsm78 Това да го видя, няма да го повярвам. Едно нормално втасване е около час или поне 40 мин., месенето е поне 10-20 минути и печенето около 50 мин. - това прави 1час и 40 мин. до 2 часа. Колкото и мая да се сложи, не вярвам да стане вкусен хляб за 58 минути.

П.П. Писах нещо, но после видях, че има айран и яйце, т.е. според мене няма нужда от повече брашно. Как премери брашното?

# 468
  • Шумен-Монтана
  • Мнения: 11
с мерителна чаша -разграфена е за брашно

# 469
  • Мнения: X
с мерителна чаша -разграфена е за брашно

Коментирали сме и преди - тези чаши не са точни и затова ти се е получила каша. Но дори и да стане хубава топка за 58 минути не виждам как може да стане читав хляб. При Мулинекс има програма 1:20 ч. ли беше... става за ядене, но остава леко тестен и не ми харесва. При Панасоника вече програмата е 1:55 до 2 ч. и там по-бива. Но определено не харесвам хляб с едно втасване.

# 470
  • София
  • Мнения: 1 098
здравейте момичета,
от скоро имам машина за хляб Мулинекс 5020. Досега съм правила само бял и пълнозърнест хляб.
Исках да направя от книжката хляб със сушени домати, но там е записано съставка - ферментирало тесто. Има звездичка, но никакво пояснение.
Моля може ли някой да ми обясни за какво става въпрос? съжалявам ако въпросът ми звучи глупаво, аз поне така се чуствам  Rolling Eyes

# 471
  • Мнения: 3 429
Просто си използвай рецептата за бял или пълнозърнест хляб и про сигнала добави нарязани на ситно сушени домати, чубричка или риган и готово!

# 472
  • Мнения: X
здравейте момичета,
от скоро имам машина за хляб Мулинекс 5020. Досега съм правила само бял и пълнозърнест хляб.
Исках да направя от книжката хляб със сушени домати, но там е записано съставка - ферментирало тесто. Има звездичка, но никакво пояснение.
Моля може ли някой да ми обясни за какво става въпрос? съжалявам ако въпросът ми звучи глупаво, аз поне така се чуствам  Rolling Eyes

Може би става дума за квас (натурална закваска  newsm78). Ако рецептата я има на чужд език, може би ще е по-ясна. Преводите са много странни понякога.

# 473
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 608
Мари М ,mandi68 - много са ви бързи бързите програми Wink.При мен е 1 час и 20 мин., само веднъж съм правила хляб на нея, по рецептата от книжката, много хубав стана.

# 474
  • ВАРНА
  • Мнения: 144
Ето го хлебчето със сирене крема.



Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 22:33 от Мари М

# 475
  • Мнения: 1 045
Да се похваля, че вчера вечерта пуснах програмата с отложен старт и сутринта останах доволна от резултата. Това е второто ми пускане на отложен старт и понеже първият опит беше пълен провал и малко с недоверие подходих този път, но стана.

# 476
  • Мнения: 2 657
Трудно ми е да дам рецептата. Първо заложих всичко както е по рецептата на Ердинч за ръжен хляб - 500 гр брашно, 75 мл вода, 1сл оцет, 1чл лим сок, 1сл захар, 200мл прясно мляко,25 мл олио и 20 гр жива мая. Обаче, като почна да се бърка се оказа много сухо - добавях още прясно мляко, и накрая пък се наложи да сложа 4-5сл бяло брашно. Имам една друга рецепта в която водата е 400мл а брашното 500гр, така че смятам утре да опитам с нея, като с част от водата попаря първо брашното, а 1-2 сл картофени люспи разбъркам с малко гореща вода и добавя. Така че утре ще си запиша точните пропорции които съм сложила. Но е факт че хляба стана уникално вкусен  - ако обичаш ким, сложи в хляба, става много ароматен.

Кейси, не е от триците, колко мая сложи и колко брашно?

МАМА ТИН , моля сподели крайната ти сполучлива рецпта за ръжен хляб. Ние у дома само черни хлябове ядем и наполседък правя тази рецепта - 1 ч.ч вода, 2 ч.ч. грахам+ 1ч.ч. ръжено + 1 ч.ч. бяло брашно, 2 с.л. зехтин, малко сол, малко захар,  около 15 г прясна мая и 1 ч.ч. ядки и семки. Хлябът става много вкусен, но не бухва, става равен.

Та ми се искаше да разнообразя, но само ръжен до сега не ми се получаваше. Какво ви е ръженото брашно? Моето е на Камено, като най натурлано.

# 477
  • Мнения: 3 429
Ако е само ръжено брашно и на мен ми става равен хляба, няма как да бухне. Ако слагаш 50/50 ръжено и бяло ще стане по пухкав и бухнал. Аз се отказах да правя ръжен хляб в машината, че много трудно го размесва, Правя само със смес - ръжено/бяло - и моето е на Камено.
Напоследък правя един много успешен хляб с ръжено брашни и картофени люспи
380мл вода
30мл олио
1/2сл захар
1чл сол
140 гр грис
40гр картофени люспи
120 гр ръжено брашно
300 гр бяло брашно
9гр жива мая - май 3гр суха е това
при сигнала добавям каквото се сетя Laughing - маслини, сушен лук , кимион, слънчогледови семки
Пробвай го ще ви хареса

# 478
  • Мнения: 781
Здравейте момичета ,
една приятелка ме помоли да пробвам да направя хляб за нейното детенце (има алергия към глутен) . Мога да използвам царевично, оризово и елдено брашно , безглутенова мая и студено пресован зехтин . Ако някой е правил такъв или подобен хляб, ще се радвам да сподели пропорции и времетраене на програмата евентуално .
Ако има такава рецепта по назад, ако може да ме насочите, защото прегледах няколко страници, но не и цялата тема  Blush
Благодаря предварително   bouquet

# 479
  • Пловдив
  • Мнения: 13
В книжката на моята машина има 3 рецепти за безглутенов хляб, но и при трите се използва някаква смес - ДАМИН, МИКС Б,млечен и МИКС Б, билков. Работи се на специална програма за такъв хляб - при мен тя е 2 ч. и 50 мин. Не съм пекла такъв хляб, но ако те интересува, ще препиша рецептите.
А иначе, за протокола, вчера и аз правих хлебчето с крема сирене, но докато го снимам, остана по-малко от половината  Blush
   

Общи условия

Активация на акаунт