МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 70 602
  • 745
  •   1
Отговори
# 195

Благодаря, дядо хаджия, друго си е като обясниш! Grinning  bouquet Ами остава да се пробва, само дано се позадържи нормалното време, че като дойдат жегите, не ми се мисли, нищо не ми се прави! Peace

# 196
И аз благодаря  bouquet и последно да попитам на каква температура ги печеш във фурната и слагаш ли съд с вода вътре по време на печене?

# 197
  • София

Благодаря, дядо хаджия, друго си е като обясниш! Grinning  bouquet Ами остава да се пробва, само дано се позадържи нормалното време, че като дойдат жегите, не ми се мисли, нищо не ми се прави! Peace

Аз от Петровден до Кръстовден съм в кулинарна ваканция та не го мисля.

И аз благодаря  bouquet и последно да попитам на каква температура ги печеш във фурната и слагаш ли съд с вода вътре по време на печене?

180 градуса (ама фурната ми е с вентилатор). Тоя път сложих метална паница с вода иначе не съм сигурен дали е задължително.

# 198
  • София

Така, така, дойдеш тук, пуснеш ни мухата, та да се печем пред фурната, а ти - хоп във ваканция а! Laughing

# 199
Привет моми4ета.
И аз с нов бреадмакер съм тук за вдъхновяващи рецепти.

# 200
Привет на бандата,
аз съм с машина отдавна, ама не съм Ви намерила.
За сега все стандартни неща съм правила, надявам се да се вдъхновя от вас Simple Smile

# 201
  • София

Така, така, дойдеш тук, пуснеш ни мухата, та да се печем пред фурната, а ти - хоп във ваканция а! Laughing

Наборееееее ми то душаааа кой как се уреди нали.  Laughing

Ма па да ти река не се печи пред фурната бре, карай го като мен на салати.

Апропо някой да е правил случайно хляб с оризово брашно (не със сварен ориз), че аз до сега само в кори за баници (брикове) съм го ползвал.

# 202
Сори за спама  Blush, ама ти дядо хаджия нали си в кулинарен отпуск  вече, какво оризово брашно, какви пет лева Peace

# 203
  • София
Сори за спама  Blush, ама ти дядо хаджия нали си в кулинарен отпуск  вече, какво оризово брашно, какви пет лева Peace

До Петровден има още три дни, пък и да няма това не ми пречи да питам.  Laughing

# 204
  • София/Варна
Аз съм ползвала оризово брашно частично в една рецепта, хлябът става много нежен като консистенция, но сладни заради въглехидратите в ориза.

# 205
  • София
Аз съм ползвала оризово брашно частично в една рецепта, хлябът става много нежен като консистенция, но сладни заради въглехидратите в ориза.

Така така...то това се и очаква от ориза, а сега кажи някаква приблизителна пропорция спрямо другото брашно, че съм намислил да извъртя един козунак.

# 206
  • София/Варна
Ха сега де, това беше още в началото на кариерата ми като "хлебарка".
Обаче ми се върти в главата нещо от сорта на 1/5 от общото количество. Мисля, че бях адаптирала една рецепта от руски сайт, в която имаше сварен ориз. Замених го със същото количество оризово брашно.

# 207
Еее това е темата, от която се нуждаех толкова отдавна.
Имаме пекарна и на нея на мен ми става само един тип хляб и затова реших да не я ползвам, но мисля, че благодарение на Вас това ще се промени.
Записвам се да следя темата  Hug

# 208
Благодаря на Лабрекс  bouquet за сполучливата рецепта за хляба с айран и мед. Съвсем мъничко добавих вода, защото ми се видя рошава топката. Изпече се перфектно хлебче. Синът ми каза, че му прилича на баничка, а аз си спомних за вкуса на рогчетата от ученическите ми години. Още топъл си отрязахме по едно крайче с къдрав нож за хляб (бавно, без голям натиск). Имах опасения относно солта (мислех, че е много), но ако се намали, вкусът ще е друг, т.е. ще се изгуби усещането за баничка/рогче.  Sunglasses

# 209
alys , радвам се, че ви е харесало хлебчето! Значи не само вкъщи го оприличаваме на друго - козунак, с вкус на масло, при вас баничка и рогчета, наистина е добра рецептата, все пак няма кой знае какви продукти в нея. Щом и съинът го е одобрил, всичко е ок! Peace  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт