МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 70 732
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
ronicat, ползвам Панасоник - без забележки  (след Мулинекс 5003, която ми даваше ужасно много проблеми, но е възможно просто да не съм случила)! Абсолютно си заслужава парите. Иначе всяка машина може да направи хляб с ядки, без ядки, с мляко, без мляко, с вино, бира и т.н. (вече пробвах всичко  Laughing Sunglasses Wink..., е мастика не съм слагала, но и не я понасям Joy).

# 301
Така......
Горда собственичка съм на машина за хляб от 12 години насам,но днес реших че е дошъл момента да видя що за животно е това.
През годините машината се е подвизавала къде ли не,само и само да не ми се пречка из къщата и накрая се оказава че освен кашона липсва и книжката към нея.Като ви чета се чудя дали е имало и бъркалки към нея или това е новост към комплекта newsm78.На всичкото отгоре си няма и марка Joy,а пише само на немски че е бротавтомат/то е ясно де/.
Ако напъхам необходимите продукти на нещо което си избера дали ще се получи без бъркалките  newsm78 Освен това нещо изписука като я включих в контакта и се опитвах на сухо да натискам копчетата,но не издава нито звук.....дали трябва пълнеж и тогава да тръгне???Може от стоене и пренасяне тук и там да се е развалила.Сега се чудя да слагам ли вътре нещо и дали ще тръгне???Чак пък да е толкова умна newsm78

# 302
  • Luxemburg
Алис, а кой модел на Панасоник имаш? В какво се състояха проблемите на мулинекса ти, понеже моята като я взема от амазон и ако не бачка ще им я върна без проблем и няма  да се занимавам изобщо със сервизи, но в темата за хлебопекарна мулинекс пишеше че продавачите не препоръчват тази марка, че често се чупели на едно и също място още докато са в гаранция, коео си е доста обезпокоително.

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 17:07 от ronicat

# 303
Алис, а кой модел на Панасоник имаш?

Panasonic SD-257 - има отделно отделение за ядки и подобни, а покритието е такова, че изобщо не залепва тесто по перката. Работи почти безшумно. Кошничката се слага и вади много леко и интелигентно - с едно лееко завъртане. Останалото на лични. За Мулинекс изобщо не ми се говори, макар че ползвам една на село и засега работи (да не чуе дяволът).

ver4eto33, без перки няма как да стане тесто, но път би трябвало да почне да прави нещо, когато пуснеш дадена програма. Случвало се е да забравя да сложа перки и тогава по звука се сещам, че ги няма, т.е. машината започва да работи.

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 00:06 от Анонимен

# 304
Така......
Горда собственичка съм на машина за хляб от 12 години насам,но днес реших че е дошъл момента да видя що за животно е това.
През годините машината се е подвизавала къде ли не,само и само да не ми се пречка из къщата и накрая се оказава че освен кашона липсва и книжката към нея.Като ви чета се чудя дали е имало и бъркалки към нея или това е новост към комплекта newsm78.На всичкото отгоре си няма и марка Joy,а пише само на немски че е бротавтомат/то е ясно де/.
Ако напъхам необходимите продукти на нещо което си избера дали ще се получи без бъркалките  newsm78 Освен това нещо изписука като я включих в контакта и се опитвах на сухо да натискам копчетата,но не издава нито звук.....дали трябва пълнеж и тогава да тръгне???Може от стоене и пренасяне тук и там да се е развалила.Сега се чудя да слагам ли вътре нещо и дали ще тръгне???Чак пък да е толкова умна newsm78
сипи малко вода и пусни на програма. ще провериш въртят ли се перките и да ли грее.
няма да успее да втаса само Joy
ако всичко е наред тогава може да се престрашиш да сложиш брашно,вода,олио,сол  и мая.
ако искаш да е без перките тогава вместо машината може да използваш всякакъв съд .сложи всичко и чакай да стане хляб - без да го месиш на ръка.   bouquet

# 305
Здравейте момичета,
не знам дали тук е мястото да попитам, ако не е ,моля да ме насочите къде да прочета.
Става въпрос за следното: на хлебопекарната ни й се пукна кошничката, кудето се слагат продуктите. Имате ли представа от къде можем да си купим нова такава и изобщо къде се продават резервни части за хлебопекарни.

# 306
Здравейте момичета,
не знам дали тук е мястото да попитам, ако не е ,моля да ме насочите къде да прочета.
Става въпрос за следното: на хлебопекарната ни й се пукна кошничката, кудето се слагат продуктите. Имате ли представа от къде можем да си купим нова такава и изобщо къде се продават резервни части за хлебопекарни.

В сервиза можеш да поръчаш. За Мулинекс цената е около 40 лв.

# 307
Много благодаря  Hug

# 308
  • Бургас
нещо не ми се получи хляба последния път. мисля, че превтаса - първо добре се вдигна, после падна, а отвътре стоеше като мокър. това е хлябът, който винаги си правя, пускала съм го и с отложен старт и си е бил ок. сега го бях пуснала на основната програма, без отложен старт, със суха мая. чудя се дали все пак топлото време не оказва влияние. да намаля маята или да пробвам на кратка програма?  newsm78

# 309
   Помощ ! Днес изпробвах за първи път новата ми хлебопекарна Мулинекс с приставка за багети. В началото тръгна, взе да меси . После я спрях за да я наглася на 1500 гр и какво натиснах незнам ,но таймера отброяващ времето спря и машината спря. Включвах ,изключвах опитах отново да стартирам ,но нищо ,не ще и не ще. Като я включа в мрежата дава звуков сигнал ,но не работи.
   Кажете ми какво да правя.

Изказвам хилядите си благодарности на Nanu4e , която ми даде всичката информация за машината.
  Само дано да заработи.

# 310
   Помощ ! Днес изпробвах за първи път новата ми хлебопекарна Мулинекс с приставка за багети. В началото тръгна, взе да меси . После я спрях за да я наглася на 1500 гр и какво натиснах незнам ,но таймера отброяващ времето спря и машината спря. Включвах ,изключвах опитах отново да стартирам ,но нищо ,не ще и не ще. Като я включа в мрежата дава звуков сигнал ,но не работи.
първо не е трябвало да я спираш. грамажа не е от голямо значение.
сега я изключи от контакта за малко , отвори капака да изстине вътрешността.
после пробвай на някоя програма.
..... и докладвай   bouquet

# 311
първо не е трябвало да я спираш. грамажа не е от голямо значение.
..... и докладвай   bouquet

Благодаря ,изключих я , ще докладвам.

# 312
Здравейте момичета,няма да пропусна  #2gunfire

# 313
..... и докладвай   bouquet[/color]

Благодаря ,изключих я , ще докладвам.
[/quote]
този трик се прави само веднъж  Naughty
прочети внимателно книжката към машината - какво се прави,как се включва/изключва , времетраенето на отделните цикли на най-използваните програми, въобще запознай се с машината за да се слушате взаимно  hahaha

# 314
  • София
Пак пекох хляб, стана перфектен Peace Ама пусто, не мога да го вадя и това е! Бъркалките ми пречат Confused....и го начупих...
Та, след кое втасване да ги махна LaughingНещо, като повтаса тестото, много лепкаво- ще бръкна и там ще си ми останат ръцете Laughing

Общи условия

Активация на акаунт