МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

  • 70 041
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 8 545

Комшу нема нема метнеш нещо тука, подпалиш фитилите и мълчиш.  newsm62

# 436
  • Мнения: 383
Комшу нема нема метнеш нещо тука, подпалиш фитилите и мълчиш.  newsm62

 Hug

нема нищо осoбeннo kомшу,  тука един приятел спори с мене , ако взема да сложа водата направо от хладилника кво са получи, ами аз му рекох не мож зна без да си го пробвал нали Simple Smile

та реших да пробвам(до сега съм бил винаги със хладка вода през лятото и с топла през зимата)

 newsm78

та, продуктите (сухите) бяха на стайна, а водата направо от хладилника, студена

Температура на брашното : 25,9Ц
Вода: 10Ц
Резултат температура в тестото: 23,6C
месене в машината
1во втасване в машината
2рото втасване 55мин на стайна във фурната около 26Ц
печене 30мин на 180Ц и 15мин на 150Ц + 10мин с изключена фурна

а рецептата беше така:

400g .................студена вода
1,5 tsp ..............сол на стайна
650g .................брашно на стайна(200g бяло + 200 пълнозърнесто + 200 с трици + 50г ръжено)
1,5 tsp ..............мая на стайна

 Hug

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 10:21 от Ердинч

# 437
  • Мнения: X
Ердинч, ти и камъни да наслагаш в твоята машинка, пак хляб ще изкараш (майтап, разбира се).  Grinning Между другото, в инструкцията на Панасоника пише да се ползва вода от чешмата, но аз предпочитам стайната температура.
А да не чуе дяволът, Мулинекс 5000 засега се държи доста прилично на село. Четох коментарите за неизпечена горна коричка. Това се получава, когато хлебчето се надигне прекалено много. Последните пъти ползвах по-студена вода и по-малко мая, така че хлебчето се надигаше малко над горния ръб и коричката беше напълно изпечена, но хляба го правя с 1 яйце, допълвам с овче кисело мляко до 200 г, сипвам вода и т.н., така че яйцето и млякото сигурно допринасят за хубавия вид на хляба.

# 438
  • Мнения: 183
Незнам какъв е проблема , не ми стана хляба по инструкцията на Панасоник 257 за френски хляб.Спазих  рецептата точно но стана много тестен и кисел хляб.Нормално ли е тази програма за френски хляб да е с продъжителност 6 часа?

# 439
  • Мнения: X
Незнам какъв е проблема , не ми стана хляба по инструкцията на Панасоник 257 за френски хляб.Спазих  рецептата точно но стана много тестен и кисел хляб.Нормално ли е тази програма за френски хляб да е с продъжителност 6 часа?

Ползвала съм програмата и става хубав хляб. Някъде грешиш. Напиши по-подробно как правиш хляба - топли, студени продукти, как измерваш продуктите. А с другите програми получава ли ти се хлябът? Аз дори на програма италиански хляб слагам по-голямо количество (както за основната) от указаното в рецептата и пак се изпича перфектно.

# 440
  • Мнения: 9 858
6 часа???  Shocked Rolling Eyes
Май няма да ме спечелят за фен тия машини за хляб...
Едно от нещата, които не ми харесва е именно тази дълготрайност на програмите. Ами то за това време аз десет пъти ще си го омеся и опека хляба на фурната...
Направо ви се чудя с кви нерви го правите тоя хляб?!  Crazy

# 441
  • Пловдив
  • Мнения: 13
Здравейте!
Вчера и ние бяхме на френски хляб - получи се перфектно - по рецепта от книжката.  От всички досегашни опити, май този е фаворитът в нашето семейство засега.
   
В моята книжка обаче, пише, че френския хляб  се прави на по-кратка програма - 2 ч. и 10 мин. (основната е 3 часа) И този път спазих съвсем точно пропорциите, без да гледам как става тестото. Мама Тин, благодаря ти - беше права за машинката, а явно и рецептите са пригодени сполучливо.

# 442
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Утро77, то хубавите неща бавно стават и с мерак.  Laughing Не й се нервирай на машинката, тя е незаменим помощник. Иначе повече от 3.30 - 3.40 ч. програма при мен няма, предполагам и при другите машинки. Какво пък толкова, мяташ продуктите, излизаш и като се върнеш - цялата къща ухае на прясно изпечен хляб.

Аз напоследък правя по един хляб седмично. Само двамата с мъжа ми сме през лятото и много-много хляб не ядем. Но пък имахме гости в неделя и толкова вкусен им се видя хляба, който съм правила в четвъртък, макар и поизпръхнал - навиха се да си купуват и те машинка. Какъвто и да е домашният хляб, все е по-вкусен от купешкия.  Wink

# 443
  • София
  • Мнения: 102

Комшу нема нема метнеш нещо тука, подпалиш фитилите и мълчиш.  newsm62
Ха-ха, и кой го казва, моля - старият фитилджия и експериментатор, дето е виновен за поне 5 кг добавен товар върху нас (знаете къде) с неговите рецепти и опити  Joy Че сега пък и на салати бил   chef

# 444
  • София
  • Мнения: 10 251
6 часа???  Shocked Rolling Eyes
Май няма да ме спечелят за фен тия машини за хляб...
Едно от нещата, които не ми харесва е именно тази дълготрайност на програмите. Ами то за това време аз десет пъти ще си го омеся и опека хляба на фурната...
Направо ви се чудя с кви нерви го правите тоя хляб?!  Crazy
От четири години правя хляб всекидневно на програма от 2ч и 10мин. Нервите ми са си на мястото. Grinning

# 445
  • Мнения: X
6 часа???  Shocked Rolling Eyes
Май няма да ме спечелят за фен тия машини за хляб...
Едно от нещата, които не ми харесва е именно тази дълготрайност на програмите. Ами то за това време аз десет пъти ще си го омеся и опека хляба на фурната...
Направо ви се чудя с кви нерви го правите тоя хляб?!  Crazy

Има и програма 1:55 ч. (основната е 4 часа). Френският хляб наистина е с продължителност 6 часа. Като се има предвид, че редовно оставям машинката на отложен старт, все ми е едно дали тя ще си почива или ще прави нещо. Важното е крайният резултат да е добър. Всъщност по-голямата част от времето машинката изравнява температурите (кои точно - тя си знае). Изобщо не ме бърка продължителността на програмата. Понякога искам да мога да отложа повече от 13 часа, ама няма  Laughing Sunglasses. Ако толкова искам бърз хляб, машинката само ще го измеси (със сода) и после ще си го изпека във фурната, но по-бързо от един час няма как да стане. Факт е обаче, че Панасоник е много по-добра машинка от другите две, които имам.

# 446
  • Мнения: X
Днес и аз направих хляб с вода от чешмата (в Панасоника) и стана чудесен. В инструкцията за Мулинекс пише да се ползват продукти със стайна температура, така че с другите машинки няма да пробвам.

# 447
  • Мнения: 1 111
че аз само чешмяна ползвам до сега....ти каква друга си слагала Shocked

# 448
  • София
  • Мнения: 10 251
Слагала съм кисело мляко от хладилника , разредено с чешмяна, тоест студена вода. Хляба си става както винаги добър. С Мулинекс съм.

# 449
  • Мнения: 1 045
Слагала съм кисело мляко от хладилника , разредено с чешмяна, тоест студена вода. Хляба си става както винаги добър. С Мулинекс съм.

Аз също. Даже и зимата така съм правила и не съм имала проблем досега.

Общи условия

Активация на акаунт