МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

  • 69 690
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 781
Аз намерих тема, която е с безглутенови рецепти  Simple Smile Там може би ще намеря подходяща
Bilkova , ако имам нужда ще пиша пак , да ми препишеш рецептите . Благодаря  Hug

# 481
  • Мнения: 3 066
Привет момичета.
Преди малко сложих един ръжен хляб с йогурт от рецептурника тук ,но вместо бяло сложих пълно зърнесто и ръжено брашно Simple Smileче бялото ми свърши и днес съм на пазар и за мая.
Та,въпроса ми е за ръженото брашно-доста трудно го размесва, става лепкава каша,а не топка,но при прибавянето на още брашно няма ли да стане твърд хляба? newsm78
Машината ми е Мърфи Ричардс ,пуснах го на програма за 3 ч и 50 мин-пълно зърнест хляб.
Иначе тук има безглутенови брашна,оризови,Био ръжени,пълно-зърнесто,грахамови, царевични, овесени, ечемични,пшеничени и т.н.,та ще се пробвам с всяко едно . Grinning

# 482
  • Мнения: 1 111
аз пък да питам нещо,което вероятно сме обсъждали,обаче съм забравила мненията....та напоследък не съм доволна от хляба си,защото започва да се рони на 2-я ден...ползвам все една  и съща рецепта и нищо не съм променяла в количеството на съставките,но преди не се ронеше така...на какво може да се дължи това

# 483
  • София
  • Мнения: 10 219
Таня, вероятно вече ти е готов хляба, но все пак от моя опит- топката трябва да си е хубава тестена топка, нелепнеща и не суха, независимо от типа брашно. Аз само пълнозърнест хляб правя и не се интересувам толкова от точно количество течност, колкото от добре изглеждащо тесто. Понякога едно и също количество брашно, от един и същи тип, примерно ръжено, изисква различно количество течност, такива са моите наблюдения. Peace
При всички случаи ръжения хляб ще стане по-сбит от белия.

# 484
  • Мнения: 3 428
Тюли- маята ти е в повече и хляба превтасва, затова се рони. Много е топло, махни захарта и намали маята.

# 485
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Мама Тин, съвсем ли трябва да се махне захарта, за да не превтасва хляба?

Аз експериментирах онзи ден, по идеи от тук, и направих хляба с вода от чешмата (без затопляне) и кисело мляко директно от хладилника. Намалих малко и маята и хлябът стана чудесен - надигна се, бухна, както ми ставаше през зимата.  Peace

И още един въпрос, купих полуфабрикат за приготвяне на домашен квас, но не съм го правила още. Колко квас трябва да се сложи на 500 гр. брашно и в течностите ли да го сложа или върху брашното, както е с маята?  newsm78

# 486
  • Мнения: 3 066
Валенцето -мерси!  bouquet
Хлябът стана хубава топка,но добавях брашно докато се оформи на топка,просто пое повече .
Иначе стана супер,а как миришеше като се върнахме от пазара и класа с детето-прелест:)
Мерси,момичета,изглежда ми добре,но е още топъл и ще го разрежа като изстине да видя вътре как е .

# 487
  • Мнения: 7 779
Валенцето -мерси!  bouquet
Хлябът стана хубава топка,но добавях брашно докато се оформи на топка,просто пое повече .
Иначе стана супер,а как миришеше като се върнахме от пазара и класа с детето-прелест:)
Мерси,момичетане забравяй и за момчетата  #2gunfire,изглежда ми добре,но е още топъл и ще го разрежа като изстине да видя вътре как е .

# 488
  • Мнения: 3 428
Мама Тин, съвсем ли трябва да се махне захарта, за да не превтасва хляба?


Аз лятото не слагам захар Peace

# 489
  • Мнения: 2 654
Благодаря ти Мама ТИн. А на коя програма го правиш? Аз винаги на програма Френски хляб, но тя няма звуков сигнал за добавки.

Машината ми е някоя Мулинекс.

# 490
  • Мнения: 3 428
Аз спрях да експериментирам с програмите и вече всичко правя на основната програма.

# 491
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 576
Ето хлебчето с прясно мляко, рецептата е на Рая от темичката с рецептите, много вкусно дори и на вторият ден :



# 492
  • Мнения: 164
Аелис като се прибера ще го пробвам този хляб. Peace

# 493
  • Мнения: 383
Аз спрях да експериментирам с програмите и вече всичко правя на основната програма.

 Peace
ние па вече само за месене я ползваме машината

 Hug

# 494
  • Мнения: 7 779
ние па вече само за месене я ползваме машината
 Hug
скъпичка ти е месачката , комшу  Joy

Общи условия

Активация на акаунт