На море в Гърция - 4

• 141 377
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Някой случайно да е ходил във Фанари?

# 346
Ел, благодаря за информацията.
Момичета, а вие къде правите застраховка най-често и за кои рискове?

# 347
  • София
Аз съм правила за пътуване до Атина преди две години медицинска застраховка. Направих я в офиса на тур агенция в началото на Шишман, че ми беше най-близо. Мисля че беше Бохемия. Тази година най-вероятно пак до там ще отида. За три дни беше някакви примерно 3-4 лв. Предполагам че повечето тур агенции предлагат тази услуга.

# 348
  • София
А ползвали ли сте Европейска здравна карта? Ние имаме, но слава богу не ни се е налагало да я използваме. Дали и тя се признава навсякъде?

# 349
Признаваха се в ЕС, ние специално си извадихме карти мин. година преди да пътуваме до Гърция. Но тази година вече не издават тези европейски здравни карти, пролетта като искахме да подновим нашите ни казаха, че са прекратили издаването им. Май пак със застраховки трябва, но не съм сигурна, не сме тръгнали за чужбина и не съм се интересувала. 

За застраховките - във всяка тур. агенция може да се направят.

# 350
Застраховката е изключително евтина - под 10 лева за седмица-две почивка. Смятам, че си струва инвестицията и е излишно човек да се главоболи за здравна карта, ако прави кратки пътувания, само за ваканцията.

Всеки път правя застраховка на детето, макар че дефакто не съм я ползвала дори в единствения случай, когато ми потрябва Simple Smile Беше на 1.5 години и си беше пъхнала навътре в носа малко камъче, което се притеснихме да не вдиша.
Беше късно вечерта, тъмно, бяхме на 22 км от най-близкия по-голям град (имахме трудности, докато решим доколко е сериозен проблемът и какъв лекар трябва да търсим), в крайна сметка отидохме до най-близкия - в центъра на Неос Мармарас. Лекарските им кабинети са добре обозначени, на очевидни места -и мъртвец ще ги види Simple Smile Работеше си в 10 вечерта, беше изключително любезен. Светна й с фенерче в носа, огледа, опипа тук-там и каза, че е излязло камъчето Grinning

Лекарят лично ни пита за застраховка, явно туристите си ги ползват. Ние в суматохата я бяхме забравили в колата Simple Smile та ходихме за нея, но се оказа, че трябва да се звъни до ЗК, а пък то нали беше нощ... така и така прегледът беше 20 евро, та си го платихме и се отказахме да се занимаваме по-нататък. Но предполагам, че ако не дай боже на човек му трябва по-сериозна медицинска помощ, застраховката си върши работата.

Надявам се на никого да не се налага!

# 351
  • София
На 22 юни се завърнахме от едноседмична почивка в Ставрос...бяхме отседнали в студио.
Много ни хареса, със сигурност ще се върнем пак.
Би ли показала снимки, ако имаш желание, разбира се? Нещо сайт, контактна инфо на студиото? Май месец бяхме на Неа Врасна и единия ден отидохме до Ставрос - много ни хареса плажа. Отсега си мечтая за почивката ни септември - най вероятно ще е пак наоколо - Неа Врасна, Аспровалта, Ставрос...
След послените мнения почвам да се чудя за Халкидики - Каламици, къмпинг, Ирена, това Екави също ми изглежда супер.  Ние ще сме с детенце, не търсим лукс или инклузиви, а тишина, спокойстие, зеленина и цветна градина и разнообразие от хубави плажове и малки таверни... ако имаме кухненско боксче ще е добре, все пак - все за напитки и друго си е хубаво...

# 352
  • София
Миналата година използвах в Гърция здравната застраховка, която бяхме направили, тъй като се наложи да шият бузата на сина ми. Изключително доволна съм! Съветът ми е да ползвате голяма компания и задължително застраховката да е с "assistance" т.е. компанията покрива всичко, в рамките на лимита, който сте избрали и да не се налага да се плаща на място, а после да се възстановяват разходите.

# 353
Миналата година използвах в Гърция здравната застраховка, която бяхме направили, тъй като се наложи да шият бузата на сина ми. Изключително доволна съм! Съветът ми е да ползвате голяма компания и задължително застраховката да е с "assistance" т.е. компанията покрива всичко, в рамките на лимита, който сте избрали и да не се налага да се плаща на място, а после да се възстановяват разходите.

И аз така знам, агенцията, с която пътувахме ни посъветва същото, това е най-добрата застраховка.  Peace

# 354
Здравейте,момичета !Отдавна ви чета и винаги се" допитвам" до мненията и препоръките   в този форум  ,когато планирам почивката си . Виждам, че вече мога да пиша и реших да се възползвам .Преди 2-3 дни се върнах от почивка на о-в Корфу и имам много добри впечатления от хотела -Messonghi beach,както и пресни впечатления за обстановката в Гърция.По мое мнение е изключително подходящ за почивка с деца.Ако се интересува някой, ще  дам подробно описание по късно за да не спамя темата .Другата тема "КОРФУ 2011 " е съвсем замряла и затова пиша тук. :

# 355
  • София
medlab, с удоволствие ще прочета по-подробно за хотела и за Корфу!   bouquet

# 356
Здравейте мили дами , регистрирах се само заради тази тема
от 2 години ходим в Гърция
Първата година бяхме с оазис-агенцията изобщо не съм доволна, на Неа Врасна бяхме, но без коментар
Втората година бяхме в Ставорс на едно прекрасно място за 20 евро за студио 3 или 4 човека могат да спят вътре има обособено място , като кухненско боксче(силно казано боксче) но имаше хладилник , котлон , абсорбатор, кухненска посуда . Стайте бяха като в отделни бунгалца, които се свързваха и от стени и се образуваше нещо като квадрат в средата градината просторна обградена отвсякъде идеална да си пуснеш детето на свобода  Laughing . Единственото лошо е че хубавият плаж , който е до кея е далеч и ходихме с кола, по принцип е на 5 -10 мин пеш, но няма как да се помъкне всичко на ръце .
Тази година сме резервирали на Неа Ираклица, в къща близо е до брега, но пак няма да сме срещу него, презз 2 къщи е плажа . Ще видим ще е.50 евро ни е за ден 2 семейства сме на нас ни излиза 25 евро.
Моята молба е ако някой знае или е ходил някъде в Гърция и е бил в самостоятелна къща или вила на брега или поне да е на първа линия тоест да няма друго пред нея да се вижда плажа от двора. И евтина най-важното до 60 евро на ден за къщичка към 8-9 човека да побира ние сме 6 възрастни и  3 деца. Изобщо не ми е спешно, ще ми е чак за догодина  Mr. Green ама аз да си потърся още от сега понеже знам, че не се намират лесно такива местенца.
Темата ви е страхотна межу другото и аз отдавна мечтая за алл инклузив , но уви ... няма да ме огрее скоро за това все търсим разни местенца по достъпни . Ако се интересуват от мястото в ставрос ето тук съм качила снимки, много е приятно за семейства http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=125&t=32447&start=40

# 357
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.219960041362029.65150.100000441033278 това е линк към снимки във фейсбука на собственичката, май беше чехкиня или ох не помня на английски комуникирахме Simple Smile много е сладка и лъчезарна , дано да е достъпен албума за всички

# 358
  • София
Ако се интересува някой, ще  дам подробно описание по късно за да не спамя темата .Другата тема "КОРФУ 2011 " е съвсем замряла и затова пиша тук. :
И аз се интересувам. Simple Smile

# 359
  • София
Ако се интересува някой, ще  дам подробно описание по късно за да не спамя темата .Другата тема "КОРФУ 2011 " е съвсем замряла и затова пиша тук. :
И аз се интересувам. Simple Smile

Maкар и да не съм medlab, да кажа нещо за хотел Месонги. Огромен е. Почти нищо лошо не мога да кажа за него, но почивката си в Гърция винаги свързвам с малко семейно хотелче и спокойствие. Ако търся огромни комплекси и шум до зори, има къде другаде да си ги намеря   Wink. Явно могат да си позволят големи отстъпки за групи и почти всички организирани екскурзии са там (не само български)  Laughing

За здравната карта - не знам как е в Гърция, но на много близък роднина му се наложи да отиде на лекар в Германия. За прегледа трябваше да плати евро в брой и срещу бележка да си потърси парите от Здравната каса. Според нашата тарифа този преглед струваше 4 пъти по-малко от този в Германия и му платиха нашите левчета  Mr. Green. Добре, че ставаше въпрос за 50-60 лева, а ако се наложи да се плати нещо струващо хиляди? Изобщо не си правим труда да се занимаваме с тези карти. Влизаме в близкото бюро със застраховки и срещу няколко лева си правим семейна застрохавка, задължително със Асистънс. Все пак ако някой държи на Европейската карта, гледах репортаж по телевизиата, че карти не издават, защото имат проблем с фирмата, която ги прави, но издават хартиен документ, който важи само 1 месец и върши същата работа.

Общи условия

Активация на акаунт