Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 38 965
  • 896
  •   1
Отговори
# 105
“Ние не сме наследили природата от нашите предци, а сме я взели назаем от нашите потомци.”
Ето как постигат целите си в САЩ:

http://www.youtube.com/watch?v=iwMvcsFE3Uk&feature=share

Не можах да разбера за какво ги арестуват?

# 106
  • Варна
Трябва да си призная, че не съм броила колко човека бяха на протеста, но дори и 300 души това са по-малко от 0,1 % от жителите на Варна Confused
В предаването на Цветанка Ризова по Нова телевизия излъчено на  04.09 участва Бойко Борисов. От думите му става ясно, че сондажа край Генерал Тошево ( с. Рогозина) е на потвърдена руска фирма, която ще сондира за шистов газ. Мисля, че трябва да се сложи край на политическите дебати по темата и въпросите ако сондите бяха руски и т.н. Американски, руски или марсиански ако заработят ще тровят българите Sad  http://play.novatv.bg/play/253059/

На конференция на 01.09 в Силистра научни разяснения по темата правят проф. Константин Щерев -- хидрогеолог и доц. Енчо Мянушев -- почвовед. Професор Щерев има опит от 53 години в сферата на хидрогеологията. Той заявява категорично, че проучването не се различава от добива на шистов газ. И при проучването е необходимо разцепване на шистовите скали и вкарване на отровни химикали в почвата за да се види има ли газ. Тоест и при самото проучване има огромен риск от замърсяване.  http://www.youtube.com/watch?v=OqTn3VZIk3I

Предстоящите събития:

На осми септември сутринта от  8.00 ч. ще има протест пред Парламента.

Вечерта на същия ден от 18.00 ч., на Националния стадион "Васил Левски" ще се проведе Мач на звездите, в който участие ще вземе и премиерът Бойко Борисов. Организира се колективно посещение на мача с цел запознаване на "звездите" с исканията на народа, а именно: "Да спасим България от шистовия газ! "

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 00:57 от dany_girl

# 107
Трябва да си призная, че не съм броила колко човека бяха на протеста, но дори и 300 души това са по-малко от 0,1 % от жителите на Варна Confused
Съгласна съм с теб, но като за първи протест, това си беше чист успех. А това с Рогозина как да го коментирам... Ако трябва и живи вериги ще правим!

На мен например и друго ми прави впечатление, а именно слабата активност тук в тази тема. Ако беше някоя петъчна или нещо за компромати, досега да е навъртяла 50 и повече страници...

# 108
На мен например и друго ми прави впечатление, а именно слабата активност тук в тази тема. Ако беше някоя петъчна или нещо за компромати, досега да е навъртяла 50 и повече страници...
Не се бойте, и с други такива проблеми, темите са абсолютно заспали. Важното е да се ръчка постоянно - "Като капе постоянно, водата прави дупка в камъка..." Търпение и увереност ни трябва!!!

# 109
сега ще има нов протест на 07.09.2011 в ГРАДИНКАТА МЕЖДУ СУ " СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" И ПАРЛАМЕНТА от  08:00 - 11:00, ето ви линк към събитието

http://www.facebook.com/event.php?eid=276872145672513

поканете и приятели  Simple Smile

датата е сменена на 08.09 часът и мястото са същите Simple Smile

# 110
  • Варна
ОБЩОНАЦИОНАЛНО ШЕСТВИЕ И ПРОТЕСТ В СОФИЯ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ

Протестът вече е официално обявен в Столичната община.

Ще се проведе на 8 ОКТОМВРИ 2011 г., от 13.00 ч., в София. Денят е събота, и това ще позволи участници от всички градове да се организират и да пристигнат в столицата.

Програмата предвижда: СБОРЕН ПУНКТ – пл. "Александър Невски".

Шествието започва в 13.00 ч. и има следния маршрут:

пл. “Александър Невски” – ул. “Г.С. Раковски” – Министерски съвет на Р България – Президентство – пл. “Народно събрание”

Шествието се предвижда да приключи пред сградата на Парламента, където от 14.30 до 17.00 ч. ще се проведе протестен митинг.

Поканихме режисьора на филма „Газланд” Джош Фокс, както и представители на няколко международни организации, за да ни разкажат за последиците от добива на шистов газ в техните държави, където технологията на хидравличния разрив вече се прилага.

Протестът е граждански, и затова не могат да бъдат издигани знамена на политически партии.

Нека се съберем всички заедно, за да изискаме от нашите управници да забранят проучванията и добива на шистов газ със закон, както това бе сторено във Франция!

Тъй като дотогава има цял месец, нека не спираме с дейността си и протестите по места, а да се възползваме от тях, за да изразяваме мнението си, и да привличаме възможно повече съмишленици, желаещи да участват в Общонационалния митинг-шествие в столицата.

Нека всички заедно да издигнем гласа си срещу тази доказано опасна технология! Да спасим България и нашите деца!

# 111
Поздравления за организаторите. Все още има хора, които мислят за тази страна и хората, които живеят в нея.   bouquet
Дано има резултат!

# 112
За шистовия газ разбрах от еко телевизията VTV и се ужасих. Дано протестите помогнат това да не се осъществи. Срам и резил са тия наши управници- правят си бизнес с всичко родно- земя, вода и много други неща. Постоянно трябва да ги следим какво вършат, каква ирония, вместо те да ни правят живота по- добър с решенията си, те ни го усложняват и застрашават.

# 113
 Поздравления на организаторите!
 Да,жалко е ,че не всички подкрепят темата тук-дали защото не се интересуват или...незнам,но това е много сериозен проблем пред,които предстой да се изправим.Лошото е ,че медиите не го отразяват и нормално да бъде така(за България).Много хора са чували само понятието ШИСТОВ ГАЗ и изобщо незнаят за какво става въпрос.Наскоро със съпруга ми гледахме филма GASLAND и останахме потресени.Факт е ,че България е една малка държава и кладенците ,които са запланувани  в района на Добруджа ще превърнат цяла България в една червена зона,така,че-засяга всички!
 В интерес на истината със съпруга ми сме организирали една група от приятели и познати,с който ЩЕ дойдем на протеста!Ние чакаме първото си бебче пред декември Simple Smile и ще направим всичко (законно) по силите си за да опитаме да предотвратим тази лудост!
 Дано до деня на протеста да се съберат достатъчно съмишленици за да ни забележат и обърнат внимание!

НЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ ЧЕРНОБИЛ!!!

# 114
Колко жалко, че я докарахме до там, на толкова малко хора да им пука за нещата извън паницата и телевизионния екран, дори и да са крещящо важни...

# 115
http://www.facebook.com/groups/237267752976497/doc/245660375470568/

ОБЩОНАЦИОНАЛНО ШЕСТВИЕ И ПРОТЕСТ В СОФИЯ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ

Протестът е съгласуван със Столична община.

Ще се проведе на 8 ОКТОМВРИ 2011 г., от 13.00 ч., в гр. София.

Денят е събота, и това ще позволи участници от цялата страна да се организират и вземат участие в протеста.

СБОРЕН ПУНКТ – пл. "Александър Невски".

Шествието е с начален час 13.00 ч.

# 116
  • Варна
Ето още едно филмче за последиците от шистовия газ:
http://www.dokumentalni.com/?p=1182

И не видях дали сте пуснали този за магариите на Шеврон в Еквадор:
http://www.dokumentalni.com/?p=1173

Да отидем многобройни на протеста на 8-ми. Поздрави!

# 117
  • Добрич
Посещението на премиера в Добрич на 18.09.2011 год.

Тъй като бяхме издигнали плакати "За чиста Добруджа, без шистов газ",  Б.Б. в общи линии каза:

Ако продължавате да ме дразните, ще подпишем на инат!

Борисов за шистовия газ: Нищо няма да се случи, ако не ме дразните!

Откриха обновения център на Добрич

Изказването за 30 сек

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 17:06 от Вела

# 118
  • Добрич
Моята вода ще гори нощес (фракинг песента)

# 119
  • На топло...
Без думи пред наглостта на раздразнените!  Sick

Общи условия

Активация на акаунт