Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 38 711
  • 896
  •   1
Отговори
# 795
  • Варна
Всеки момент очаквам да се включи и Уорлик и да ни убеждава колко сме прости...  Rolling Eyes

# 796
Кажи ми едно добро нещо, което са направили САЩ? Thinking
За 45г "народна" власт са направени само 4 (четири) научни открития в България. В САЩ само във филма "Междузвездни войни" на режисьора Джордж Лукас са направени 12 (дванадесет) научни открития !!!  

Но аз съм от този край и приемам всичко много лично.
А от този добруджански просперитет ли сте закотвили във Варна  (Местожителство:Варна) ?

След като  явно сте по умни от собствените си учени, защо не коментирате техните изказвания.  Laughing

Опасно ли е добиването на шистов газ?
Учени от БАН се заеха да разяснават рисковете и ползите от добива на шистов газ в България.
http://bnt.bg/bg/news/view/55144/opasno_li_e_d

Няма ли да коментирате въпроса кое енергетично производство е 100% безопасно?

Опастността от шистовия газ е подобна на тази със самолетните катастрофи. Много се говори за тях, много шум се вдига а на практика са най безопасните.

Шансовете да умрете от:

- Падане 20,666 : 1
- Сърдечен удар 950,000 : 1
- Удар от гръмотевица 2,320,00 : 1
- Ядрен инцидент 10,000,000 : 1
- Самолетна катастрофа 11,000,000 : 1
- Ужилване от пчела 15,000,000 : 1
- Атака от пума 32,000,000
- Докато си блогвате 35,000,000 : 1
http://www.informationisbeautiful.net/
 Laughing Laughing Laughing

Извинявай , но грешиш!

Това, че се твърди, че са най-безопасните е твърдение понеже се има предвид, че стават доста по-рядко, в сравнение да кажем с авто-катастрофите. Другото, обаче, което не се коментира, е че те са най-смъртоносните: при една самолетна катастрофа почти винаги всички загиват, докато при автомобилните катастрофи , почти винаги всички са живи. Или с други думи - случи ли  се 11,000,000 : 1 не е много меродавна вероятност. Разбиаре с еда пази Бог.

Просто разсъждение, върху изнесените данни от теб Thinking

# 797
  • Варна

KКаза медецинската сестра за винопроизводството... Липсват ти познания и по география определено

Къде съм споменала Добруджа? Става въпрос за Варненско и Лудогорието. И тук и там има винопроизводство. Май ти си зле с географията и явно не знаеш че и те се намират в североизтока. Нещо повече, намерението е да се съсипе първо Лудогорието, а Варненско и Добруджа покрай тях. А на въпроса ти ще ти отговоря с въпрос: Ти какво търсиш в Хюстън?
И това че съм медицинска сестра няма нищо общо. Ти откъде знаеш какво мога и знам и каква квалификация имам?
Вашта работа ми прилича на "айде да стреляме с картечница по човека, ако умре, умре, ще го съживим бе, а после ще кажем "извинявай, ма ти нали се съгласи", пък ако не умреш значи си късметлия"
А, сетих се, явно  завиждаш, че хората тук си имат земя и си я обработват, а ти си нямаш нищо и искаш да намажеш нещо от чуждата земя. Друго обяснение няма.

# 798

А, сетих се, явно  завиждаш, че хората тук си имат земя и си я обработват, а ти си нямаш нищо и искаш да намажеш нещо от чуждата земя. Друго обяснение няма.

Хубаво, че нямаш, че кой знае още колко простотии ще изпишеш.
Само за твое сведение притежавам доста имоти и земи из Добруджа и Варна ( не очаквам каквото и да е било да намажа - е гати и просташкия израз), но не виждам това теб какво те засяга. Както и къде и защо съм.
Само за твое сведение вимпромите във североизточна България отдавна работят с вносни суровини, за съжаление български такива няма.

# 799
  • Варна

А, сетих се, явно  завиждаш, че хората тук си имат земя и си я обработват, а ти си нямаш нищо и искаш да намажеш нещо от чуждата земя. Друго обяснение няма.

Хубаво, че нямаш, че кой знае още колко простотии ще изпишеш.
Само за твое сведение притежавам доста имоти и земи из Добруджа и Варна ( не очаквам каквото и да е било да намажа - е гати и просташкия израз), но не виждам това теб какво те засяга. Както и къде и защо съм.
Само за твое сведение вимпромите във североизточна България отдавна работят с вносни суровини, за съжаление български такива няма.

Естествено, никой не е толкова луд да си дава гроздето за стотинки. А за частни производители да си чувала? Но пък на винпромите им трябва вода и не само на тях, а и на пивоварните и на кой ли не още. Знаеш ли Нестле колко вода използва в производството си? Евтината вода е една от причините, да са във Варна, другата е курортите. На тях им трябва много малко да се изнесат. Дори и производството на девненските заводи ще пострада, защото на тях също има трябва чиста вода. Почти не се сещам за някое производство, което няма да пострада. АААА сетих се, добивът на каменна сол, ама пък ако девненските заводи затворят какво ще я правят тази сол е въпросът.
А това че имаш земи, прави още по-необяснима позицията ти по-въпроса и ми говори за тежко мозъчно увреждане. Прегледай се, за твое добро е. Сега вече разбирам, деменцията не прощава, нелогичното мислене е характерен признак.
И за сведение и аз имам доста земи във Варненско, които се обработват и ми носят добри доходи. Не искам доходите ми да секнат, никой не би искал, че кой ще купи отровна пшеница, царевица и слънчоглед, а това ще стане, ако националните ПРЕДАТЕЛИ  и чуждите мошеници постигнат своето.

Хора, аз всъщност предлагам да не обръщаме внимание на разни дементни личности. Не е хубаво да се подиграваме на болните, а? Какво ще кажете?

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 17:50 от araxna

# 800
Не знам за деменцията дали прощава ( като мед лице трябва да си наясно с това) , но простотията не те е подминала. Обикновенно ако имам проблем ходш на лекар и не очаквам медицинската сестра да ми постави диагноза, просто не е компетентна ( ако схващаш)

Между другото имаш ли идея колко от заводите в Девня работят? От писаниците ти става ясно, че нямаш. И не се напъвай да мислиш, не ти се отдава( нищо лично).

# 801
  • Варна
Не знам за деменцията дали прощава ( като мед лице трябва да си наясно с това) , но простотията не те е подминала. Обикновенно ако имам проблем ходш на лекар и не очаквам медицинската сестра да ми постави диагноза, просто не е компетентна ( ако схващаш)

Между другото имаш ли идея колко от заводите в Девня работят? От писаниците ти става ясно, че нямаш. И не се напъвай да мислиш, не ти се отдава( нищо лично).

Ами работят, за сведение, почти всички, да си чувала за Солвей Соди? Или за Агрополихим, или за Полимери? Работят си и още как, изнасят си и още как. Моля те, престани да се излагаш. Очевидно си доста неосведомена, а убеждението в правотата ти е още един признак на деменция. Аз виждам тук само една на която не и се удава мисленето. (А грамотността никак.) А ако има тук някой да проявява простотия, не съм аз. Явно братята тексасци не са успели да те ошлайфат. Ама честно, наистина ми е жал за теб.
Другия вариант е наистина да ти плащат добре. На мен понеже няма кой да ми плаща, разчитам на доходите от имотите си.

# 802
От кога в болниците дават информация колко изнасят фирмите? newsm78 Нали ти казах, че сестрите не поставят диагноза, не са квалифицирани ( явно не го схвана това, ама с по-елементарни думи няма как да го кажа)

Аз съм до тук, от братята тексасци съм научала, че с простаци не се спори

# 803
  • Варна

Определено си се  научила на наглост. Твоите компетенции са също под въпрос.
Наистина няма смисъл да се спори с теб, твоите  аргументи са предимно обиди.  Stop

# 804
  • Варна
От кога в болниците дават информация колко изнасят фирмите? newsm78 Нали ти казах, че сестрите не поставят диагноза, не са квалифицирани ( явно не го схвана това, ама с по-елементарни думи няма как да го кажа)

Винаги много се забавлявам, когато разни незапознати със системата, (лошото е, че сред тях има дори завършили медицина) си мислят, че знаят какви са функциите и компетенциите на сестрите. То затова сме на този хал де. Ясно е, че не си запозната. Пожелавам ти никога да не разбереш от личен опит какви по-точно са функциите на сестрите. Надявам се и да не попаднеш на някоя такава, за каквато ме мислиш. Мога само да ти кажа, че не от всяка става медицинска сестра, (от теб например няма да стане).
И освен това е признак на елементарно мислене и лошо възпитание да съдиш за качествата на хората по професиите им, особено, когато си незапознат с компетенциите им и обучението им. Недей, прави лошо впечатление.

И се надявам наистина да удържиш на думата си и да прекратиш участието си в тази тема. Няма да липсваш на никого.

# 805
Да ти обясня нещо - не използвах обидни изрази преди да ме обидиш ти, но такова явно ти е възпитанието.
Като нямате доводи и започвате с обидите.
Дали, кога и къде ще пиша решавам лично аз. Темата не е на баща ти , за да се разпореждаш ( между другото това се отнася и за държавата- не ме пращай да си стоя където и да е).

да ти дам малко тема за размисъл:
следния компонент е много често срещан в разтворите за фракинг:
Glycine, N-(carboxymethyl)-N-2-(carboxymethyl)aminoethyl-, trisodium salt като съдържанието му е под 0.0017%.
Познай какво е съдържанието му в детските кремове например?

# 806
  • Варна
Не съм аз, която започна с обидите. Или да припомням. Или вече от говорене на английски си забравила българския и вече не знаеш кои думи са недопустими във публичен форум.

Не ме интересува една от многото съставки в разтвора за фракинг, а и нито аз, нито децата ми ползваме детски кремове. Като ми навреш под носа най-безобидната от тях няма да постигнеш нищо. Не е случайно, че точните съставки се крият, че били фирмена тайна. Ако бяха безобидни щяха да си кажат, за да успокоят обществото.

Но това е без значение. Аз очаквам, че след като си казала, че няма да пишеш повече, да удържиш на думата си. Иначе основателно всяка дума, която кажеш може да бъде подложена на съмнение.

# 807
Аз очаквам, че след като си казала, че няма да пишеш повече, да удържиш на думата си. Иначе основателно всяка дума, която кажеш може да бъде подложена на съмнение.

Така ли съм казала, я да видим....момент (мразя да се самоцитирам, но и мразя да ми извъртат думите)

Ура, нямала съм поставената от "специалиста" диагноза. Та казваш в качеството на каква имаш очаквания спрямо мен.

Определено и за дискусия не сте готови. Давам Ви единия от компонентите на разтвора . давам какво е съдържанието му в 100 кг концентрат. Повече от това здраве му кажи.... информацията  е на 100% вярна и ако някой поне малко разбира английски и не вярва в своето божествено мнение ще попрочете нещо

# 808
  • Варна

Ама ти верно си забравила българския. Айде да направи анкета кой как тълкува това твое словоизявление. Израза "Аз съм дотук" най-общо означава "аз съм до тук на пътя->аз спирам->аз повече няма да правя, каквото правя." Мотивацията за спирането се съдържа във втората част на изречението. Така че внимавай, какво пишеш, може да се изтълкува превратно.

И да, не сме готови за дискусия, защото така, както ти участваш не се прави дискусия. За твоя начин преподавателката ми по реторика си има термин - "Еристика", нещо много характерно за българския парламент. Та кажи ги всичките съставки, за да стане дискусия, защото такава не става с половинчата информация. Подхвърляш един термин и си мислиш, че тук трева пасем.

Честно, много започнах да се забавлявам. Ама сега отивам да меся с брашното от собствените ми ниви, че не се знае докога.

# 809
Титина, ако ще и бебешки шампоан да вкарват, важното е че обратно излиза бензол и други силноотровни и канцерогенни химикали хилядократно надвишаващи допустимите граници. Как ще коментираш, при положение, че твърдиш, че си единствения капацитет в темата?

Общи условия

Активация на акаунт