Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 39 597
  • 896
  •   1
Отговори
# 345
  • tardis
Корекция за Велико Търново: 12.00 ч.

Часът в списъка не е верен.

# 346
  • София
Шествието в София беше според мен минимум 2000 човека, по-вероятно над 3000.
Благодаря на организаторите!

# 347
  • Пловдив
Според новините в София сте били около 1000  Mr. Green

Пак отразиха протеста, де...аз не очаквах и толкова.... Flutter

Пловдив

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 23:49 от *Бенджи*

# 348
Хората бяха много повече от 1000. Гледайки новините обаче оставам с впечатлението, че ТВ умишлено на предадоха мащаба на шествието.

# 349
Има много клипове в ютуб качени в голямата група във фейсбук. Говори се за от 6 до 10 000 човека в София и се вижда на снимки и на видео.

# 350
Хората бяха много повече от 1000. Гледайки новините обаче оставам с впечатлението, че ТВ умишлено на предадоха мащаба на шествието.
Това винаги е така. И естествено тези новини не са водещи.  Wink Все пак някой трябва да слугува на Владетеля.

Има много клипове в ютуб качени в голямата група във фейсбук. Говори се за от 6 до 10 000 човека в София и се вижда на снимки и на видео.

Ако някой се беше сетил да закрепи неподвижно една камера на ключово място, щеше да се види протеста в целия му мащаб. А не разни тролове в нета да чаткат глупости на клавиатурата- "че били 50 човека, че били платени от Бойко, от Газпром и не знам си от кого, че били екоактивисти ( това също е мръсна дума, за тези, които не знаят)...

Ройтерс пък писаха : "в повече от 6 града в България протестираха....",
http://www.reuters.com/article/2012/01/14/us-bulgaria-shalegas-p … TRE80D0GU20120114
Това сигурно защото е много трудно да се напише "12". Така че да не се сърдим на нашите като напишат "повече от 1000". То може да означава и 10 000. Зависи чии интереси обслужва информацията.

Това, което мен ме потриса е, че до настоящия момент не мога да открия никакъв текст, написан на немски относно протеста на 14-ти? Тоест нито една немска медия не го е отразила досега???
Или просто аз нищо не открих? Някой друг пробвал ли е? Последната информация, която излиза, след като напиша в търсачката "протест", "България", "шистов газ", "14.01.2012"е от 2 август 2011!

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 02:18 от Госпожа Емилия

# 351
И аз търсих на немски през цялото време - няма...
От една група във фейсбук разбрах, че днес е имало протест в Nöpke , Долна Саксония, присъствали са около 700 души.
Преди два дни по ТВ даваха филм за Полша, интервюираха хора (поляци) половината от които бяха много доволни, че ще се пробива, другата половина - не. Общо взето добре обясниха какво представлява фракинга, но като че ли пропуснаха да кажат, че в Германия си се пробива, акцентираха си само на Полша.

Ето филм, който показва какво става в Германия
http://www.youtube.com/watch?v=_zPfNA1sCQQ&feature=share

Пропуснах да ви благодаря, на всички които сте били на протеста!
Благодаря   bouquet

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 12:15 от Шанта

# 352
# 353
Гласувах.

# 354
ВАЖНО!
Обади ми се един от нашите представители на преговорите за мораториум.
Измамиха ни!
Мораториум ще се приеме. Но само до приемане на закона. В който разрешение за проучване и добив ще се дава след ОВОС. Закона ще бъде приет до дни с това отпада и мораториума и шанса за законова забрана.
Мобилизирайте се за нови протести!

# 355
# 356
И аз търсих на немски през цялото време - няма...
От една група във фейсбук разбрах, че днес е имало протест в Nöpke , Долна Саксония, присъствали са около 700 души.
Преди два дни по ТВ даваха филм за Полша, интервюираха хора (поляци) половината от които бяха много доволни, че ще се пробива, другата половина - не. Общо взето добре обясниха какво представлява фракинга, но като че ли пропуснаха да кажат, че в Германия си се пробива, акцентираха си само на Полша.

Ето филм, който показва какво става в Германия
http://www.youtube.com/watch?v=_zPfNA1sCQQ&feature=share

Пропуснах да ви благодаря, на всички които сте били на протеста!
Благодаря   bouquet

Много е зловещо това информационно затъмнение. Камари народ се стичат по площадите, а големи чуждестранни медии мълчат.  Shocked
Но ако примерно лейди Гага си беше натъртила носа, щяха да проглушат ушите на хората. ooooh!

В интересни времена живеем...

# 357
Много лоши новини...

# 358
# 359
Медиите явно са купени - да не могат да видят такова количество хора ми се струва немалко усилие на волята.

Трябва да правим максималното, за да снимаме и записваме сами протеста.
Следващият, доколкото знам, е на 28-и, а утре вечер от 18 часа ще се влеем в протеста за горите на Витоша.

Общи условия

Активация на акаунт