Виж тази картинка
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/405280_2374 … _1915455915_n.jpg
При един сондаж, който е от 8 до 30 000 000 литра вода - количеството САМО на химикалите е 0,49% тоест 150 000 литра. И има значение дали това се сондира през оточно или безоточно водно пространство. Първо - това да ни убеждават че тези вещества се използват в битовата химия е манипулацията на компаниите. Контролът е различен, концетрацията е различна, веществата са различни макар и с подобно действие! Ти би ли се изкъпала с fracking флуид и би ли пила чаша с вода не с 1% а с 0,01% от посочените вещества в чашата

Искам да попитам хората в Ню Йорк глупаци ли са, а във Франция, а в Ирландия, в Квебек (Канада)?
Нямам нищо против да бъда манипулирана за каузата на шистовия газ, но никой не успява досега да ме убеди и промени мнението ми. Съгласна съм с аргументите ви напълно. Важно е да сме енергийно независими, важно е да не се отблъскват чужди инвеститори, но за тази ситуация вината не е на гражданите, а на тези, които са преговаряли без хората да знаят. Има риск, има немалко тревожен опит по света, няма практика тук, няма кой (подготвени специалисти) да осъществи контрол, няма съответно с новите технологии законодателство. Тук не става въпрос за някакви парични загуби, за покачване на цени, става дума за най-ценния ни ресурс, който не можем да си позволим да рискуваме заради неясни перспективи.