Осиновяване след раждане

• 6 548
  • 47
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета. Надниквала съм тук няколко пъти. Признавам, не съм чела всичко.

От известно време ме гложди една мисъл... Исках да си сверя часовника тук.

Аз имам дете, което скоро ще стане на годинка. Много изстрадахме, тя се роди по-рано, много мъничка, бореше се за живота си месеци, после други проблеми и т.н. Няма да описвам. Още не сме се справили напълно с проблемите, но нещата отиват на добре (пу-пу). Лекарите обаче ми казват, че ако забременея отново, рискът е много голям. Аз не искам нито да преживя всичко отново, нито да рискувам да оставя дъщеря си без майка. Но много искам второ дете. И искам дъщеричката ми да си има братче или сестриче един ден. За това започнах да обмислям осиновяване. Че няма да е сега точно - няма. И по финансови причини и поради това, че все още не са отминали напълно тревогите от преждевременното раждане.
Подхвърлих на моя съпруг идеята си. Мисля, че реагира добре. В смисъл, не е твърдо против, но и за него в момента не е на дневен ред. Но мисля, че когато дойде момента за второ дете, ще бъде съгласен.
Междувременно си задавам доста въпроси.
Каква е подходящата разлика между децата - едното родно, другото осиновено? Чудя се ако дъщеря ми е по-голяма как би приела нещо такова. Знам, че тези неща не стават по план и не върви да си правя план във времето, защото процедурите са тромави, но все пак... ориентировачно. Ако е по-малка може би поне в началото няма да се налага да затъвам в обяснения от къде е дошло новото детенце...

Разбира се - въпросът за произхода. Аз лично нямам никакви скрупули, че детето може да не е от български произход. За мен това е без значение. За мъжът ми обаче без да съм го питала конкретно, мисля че ще е по-скоро с резерви. За близките - ами ако не приемат "различно" дете? Ами ако го наранят с отношението си? Баба ми е истински расист  Sick Какво да я правя, такава си е. Вече е възръстна, живее близо до нас и сме редовно заедно, има нужда от компания, от помощ понякога... Как се обяснява на близките, че трябва да приемат това детенце и дори да не са съгласни да е с такъв произход, да си мерят приказките и да не го наранят по някакъв начин с поведението си. Всъщност моите родители и тези на мъжа ми са много толерантни и широкоскроени хора, за тях не се тревожа. Но знаете как е - винаги има такива, които да се "изакат на метеното". И другото, което си мисля - ако е с ромски произход детенцето, вероятнооще от далеч ще ме "нападат" - защо едното е такова, а другото онакова.
Знам, че рецепти няма за това как да отгледаш такова детенце. Знам, че не може за всичко да се подготви човек. Но искам да знам какво горе долу да очаквам, как да се настроя най-правилно, как трябва да се реагира на хорското мнение, за да се парира рязко и за винаги ако може. Когато започне да разбира дъщеричката ми трябва ли да я подготвям някак и как или просто един ден да й кажа - ето това е твоето братче/сестриче?

Аз не изпитвам съмнения. Знам, че ще обичам детето, каквото и да е. Може би единствено се притеснявам за здравословното състотяние, защото съм наплашена вече. Видях дъщеря си след цяла седмица, просто ми казаха - ей това бебе там е вашето. Не беше красива, а страшна и потресаваща гледка. Обикнах я повече от живота си. Щях да обикна всяко дете, което ми бяха казали, че е моето.

Извинете за дългите писания.... В главата ми е пълна каша.
Просто имах нужда да споделя мислите и въпросите си на глас.

# 1
Постът ти ме разплака. Не мога да ти бъда полезна, но... исках да ти кажа нещо мило Simple Smile Не знам дали успях. Май не Simple Smile
Прегръдка! И успех!!!

# 2
  • София
само до довечера, ако прочетеш, прочетеш, ако не - здраве да е

=====
И сега личното ми мнение - рано ти е, малко ти е детето, изчакай, може да ти дойде друг акъл, и тогава му мисли възрасти, произходи и т.н.

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 20:35 от Дзвер

# 3
Здравей и добре дошла при нас.

Желая ти вие и детенцето да намерите стабилност. Ако решите да осиновявате и на вас, и на второто дете тя ще е необходима.

Имате време за всичко. Не е страшно, хубаво е и... на никой не дължиш никакви обяснения нито за произход, нито за вашите решения.

Не бързай, почети тук има доста натрупана информация. Дори смея да кажа, че тук е най-пълна в нета. Ако решите ще ти е в помощ и ние сме на линия.

# 4
Много благодаря за отговорите.

Дзевр, дечицата ти са ПРЕКРАСНИ!   bouquet  bouquet  bouquet
До сега четох профила ти... (дано нямаш нищо против). Истински ме трогна вашата история... Да са живи и здрави дечицата ти и да се радват на такива смели и всеотдайни родители.

Аз не бързам с осиновяването, просто малко по малко узрявам за идеята.... И се опитвам да разбера за какво трябва да съм подготвена психически, върху какво имам да размишлявам, да работя над себе си, над нагласите си, характера си и т.н. За баба ми - проблемът е, че аз съм прекалено мекушава и тя ми се е качила на главата. Каквото и да правя, с поведението си тя наранява хората, но ние сме й свикнали, а това дете няма да е и не е длъжно. Но ако се наложи бих предприела и драстични мерки. Не вярвам тя някога да е способна да промени мнението си.

Не се страхувам от това, че дължа обяснения на някого, а по скоро от това, че има хора всякакви и това детенце вероятно волно или неволно ще бъде наранявано, а аз се опитвам да разбера каква трябва да бъда аз, за да сведа това до минимум.... Моята майка е с втори брак, биологичния си баща го видях за пръв път след 25 години. Но няма да забравя колко много страдах като дете, когато ми казваха и то възръстни хора "Ти знаеш ли, че нямаш баща? Баща ти те е изоставил.". Та... нетактични и малоумни създания за съжаление има прекалено... И покрай състоянието на дъщеря ми се наслушах на какви ли не глупости, но май аз съм за бой, че позволявам и не смея да реагирам.

УилмаHug Благодаря ти.

# 5
  • София
Дзевр, дечицата ти са ПРЕКРАСНИ!   bouquet  bouquet  bouquet
До сега четох профила ти... (дано нямаш нищо против).
Как против, ти си направо за медал, дори аз не мога да си прочета профила отново  Mr. Green

Нищо страшно няма, спокойно, живота е хубав, не мисли за бъдещето - имаш съкровище, мисли за него, останалото ще се подреди от самосебе си   bouquet

# 6
     Hug Най после,
   всеки върви по пътя си, а той е определен от горе. Кураж!

# 7
  • Варна/UK
Каквото и решение да вземеш, ти пожелавам много щастие! Hug

# 8
Имаш едно дете,имаш и време.
Какво значи баба,мама ......
Не прибързвай!Времето ще ти подскаже.
И не забравяй - генът си е ген!

# 9
# 10
  • Варна/UK
kristti, що ме изпревари Grinning

"Нищу нямаши ми фчера,
ставам сутранта,
ф углидалуту са зверя:
Бря, чи красута!" Joy

nai posle, извинявай за това, ама не се сдържах! Peace Hug

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 14:10 от luska

# 11
сега ще завихрим едни дебати,пак и отново ooooh!

# 12
Амиииии, мислиш ли, че някой ще си губи времето да се занимава с глупости Simple Smile

# 13
  • София
Аз имам малко време  Mr. Green

...да се преклоня пред народната мъдрост.
Какво тук значи някаква наука генегика и хилядите изследвания по света, които са се занимавали с въпросите кое, как, в какъв процент и каква вероятност се унаследява.

Красива бела  newsm20

# 14
luska ,защо се редактира?Умрях си от смях,в пълния вариант Laughing

nai posle,сори,че ще ти оспамим темата,ама все ще се намери някой да ръси компетентно мнение без да е наясно за какво става дума.

Общи условия

Активация на акаунт