7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 51 286
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
  • София
А кога ще излезат оценки от ВО по език, природни и ест. науки?
На Миленка са й казали, ще оценките по ВО ще ги внесат.

# 571
  • my own world....
Нещо интересно от днес. Нашата по БЕЛ (за която вече съм споменавала многократно и никога с добро) днес дала анкетка "Какво научих в час по БЕЛ в 7 клас". Моята написала чистата истина, т.е. "нищо, с изключение на това, че научих "На прощаване" наизуст" и добавила "добре, че ходих на уроци".... Уж анонимната анкетка била коментирана от учителката така: Ами Лили, ти нищо не си научила защото дисциплината ти беше такава........Сега да видим колко ще имаме за годината по тоз предмет .....още не сме оформени, а утре предстои класно ........

# 572
Е, това класно що не го направи на 15 юни, не е ли рано още за класно по БЕЛ newsm78
Стискам палци да не е някоя злоба, да тръгне да се заяжда с Лилето (която е очарователна млада дама, запознахме се в неделя Simple Smile). Все пак, ако на ВО има висока оценка, не вярвам да се осмели.

Айде малко остана, дойде време за море.

Лени, благодаря за огромния труд по сайта/блога. Чудесен е  bouquet Така и не се научих да намалявам снимки, иначе щях да ти изпратя една ТОРТИЧКА като виртуална благодарност.

# 573
Нещо интересно от днес. Нашата по БЕЛ (за която вече съм споменавала многократно и никога с добро) днес дала анкетка "Какво научих в час по БЕЛ в 7 клас". Моята написала чистата истина, т.е. "нищо, с изключение на това, че научих "На прощаване" наизуст" и добавила "добре, че ходих на уроци".... Уж анонимната анкетка била коментирана от учителката така: Ами Лили, ти нищо не си научила защото дисциплината ти беше такава........Сега да видим колко ще имаме за годината по тоз предмет .....още не сме оформени, а утре предстои класно ........

Това сериозно ли?!
Подай оплакване в РИО, ако прецениш че детето е ощетено, като изискаш и въпросната анкета  Twisted Evil Shocked Rolling Eyes някои хора наистина не знаят какво правят в училищата!

АААААААаааааа mamma_jenny такива да ги нямаме!
Защо се бъхтя аз толкоз смяташ! Ммммм?!
За една малка тортичка?!
Само?!
 Crossing Arms Crazy Flutter Crossing Arms

Искам тук най-голямата торта, която се събира на екрана Mr. Green Heart Eyes Wink

# 574
Крем-карамелена, честита ти щерчица на 14г.!   bouquet Да е здрава, щастлива и да осъществи мечтите си...  Hug Ако сте се запътили към ЕГ, късмет  Praynig

И едно школо, подсказано ми любезно от Ана Лий  

Здраве и късмет на дъщеричката ти, Крем карамел!   bouquet

А колкото до школото, наистина много ме влече последната специалност. Но... знае ли човек. Гледам че обучението е по 4 години. Сигурно се кандидатства след осми клас. Ако на някой не му харесва там, където е приет, изтрайва една година и хоп в девети клас озеленител! Чудна професия! Преди години доста познати си уредиха работни визи за Англия като самонаети точно в областта на озеленяването и подръжката на градини. Не съм ги чувала отдавна, но още първите две години си стъпиха на краката с тази професия, а не с дипломата си за висше образование!

# 575
Цитат
Мен ме интересуват конкретно критериите за оценяване на преразказ от името на неутрален разказвач.
 Имаше едни тънкости, свързани какво трябва да се описва и какво да се пропуска, но всичко е размито е неясно, предавано от човек на човек, но не и черно на бяло.

МОМН е пуснало тази година тези критерии, обяснени ето тук. Виж 2ри абзац
http://dobrinite-news.com/49920

Като коментар - нищо ново и тази година, критериите са едни и същи и за двата типа преразказ. Най-много точки за грамотните, също за тези, които могат да преразказват в правилни времена и наклонения и за тези, които могат да преценят кой момент е важен и кой - второстепенен. Много пъти са пускани критериите и който ги разгледа подробно и е достатъчно честен пред себе си да каже с кое как се е справил, може да си прецени и сам точките. Истината обаче е, че всяко дете, което е успяло в общи линии да запомни и преразкаже текста някак си, а това са към 80% от всички деца, смята, че се е справило много добре и трябва да има почти пълен сбор точки там. На практика се получава друго.... Tired Много деца остават с впечатлението, че са ощетени на преразказа и все забравят, че този изпит е анонимен и няма логика точно с тях да се заяжда някой ooooh! Все ми се струва, че високите оценки - 5.80 -5.90 ще са колкото миналата година, или дори повече, но пълните шестици -съвсем малко. Дано децата ме опровергаят Praynig

# 576
  • с/у ОколоМръсТното
еееееее, ама и вие сега... какво правите? ...аз само ви подсказах за Бузема... Да не вземете всички да се юрнете натам и за моята щерка пак да не остане място...
Ми така ще стане, кат' много ми знае устата  ooooh!

# 577
Лени, искаш - получаваш: http://3.bp.blogspot.com/-cGuOSQxV6xY/TV1RjJwGQGI/AAAAAAAAAqw/we … y+of+SSL22888.JPG  Hug

На сайта на Бузема могат да завидят доста училища - чудесен е. А това говори в голяма степен за училището. Не оставайте с впечатление за присмех.

unadaptable, благодаря за разясненията, както винаги - ценни. Почерпи се от тортичката на Лени   bouquet

А нашата учителка по БЕЛ всеки път надминава себе си. Все си мисля "Айде, последна издънка", ама то годината не е свършила. Чакам си детето за подробни разяснения на днешния им час. Толкова ли е зор точно преди класно и оформяне да дадеш "анонимната" анкетка  ooooh! ooooh! ooooh! Нямам думи вече, но ако има ощетено дете, жалбата не й мърда!

Шани бре, нали уж на уше ти споделих  hahaha

# 578
  • София
еееееее, ама и вие сега... какво правите? ...аз само ви подсказах за Бузема... Да не вземете всички да се юрнете натам и за моята щерка пак да не остане място...
Ми така ще стане, кат' много ми знае устата  ooooh!

Шани, оправи ми настроението с това чувство за хумор Hug
Сериозен наплив се очертава и за там Joy

Крем карамел, честито и от мен на порасналото ти момиче!  bouquet  Да се радвате скоро и да черпите за прием по първо желание!!!

Лени, хвала за огромния труд!  bouquet

Очаквам следващата ни среща и да те почерпим на живо, с благодарност за всичко което правиш! Hug

# 579
  • my own world....
Аааа да сте си мълчали! Кат не останат места за вас, сори  Joy

Всички под строй да стискат палци за великото класно утре! Кой я знае какво ще им даде.... преди седмица им дала да пишат есе по темата на тазгодишните 12-класни матури  newsm78 Кому е нужно това. Интересното обаче е, че няма оценки, била проверила есето на моята и на едно момче, другите кучета ги яли, важното е да седят и пишат НЕЩО у тоя час  #2gunfire

# 580
На сайта на Бузема могат да завидят доста училища - чудесен е. А това говори в голяма степен за училището. Не оставайте с впечатление за присмех.
............

Шани бре, нали уж на уше ти споделих  hahaha

Между другото точно това си мислех да напиша - не се сещам за много училища с такъв "пипнат" сайт! Евала наистина, а иначе аз за мойта любима специалност изобщо не се шегувам и до ден днешен съжалявам, че вместо в ТУ навремето не кандидатствах в ЛТУ ooooh! ooooh! ooooh!, ама нямаше кой да ме консултира за желанията  и плановете ми за бъдещата ми реализация  Rolling Eyes Simple Smile  Rolling Eyes
Още един пример, че е добре децата да следват желанията си, а не родителските си амбиции.

Мерсаж за тортичката  Mr. Green Crazy Flutter Mr. Green трогната съм, обаче avi11 наживо никакви тортички  Flutter Crazy че вече дивана ми отесня  Twisted Evil

# 581
  • София

Още един пример, че е добре децата да следват желанията си, а не родителските си амбиции.

newsm10 Но винаги си мислим, че правим добро на детето, макар и да се се съобразяваме с неговите желания. Дано не ни се случва често да пренебрегваме мнението им!!!

# 582

Белинда, критериите за оценяване на преразказ са известни и висят на сайта на министерството поне от миналата година по това време

Благодаря ти, но това го имам и аз в наръчника Simple Smile А преразказът от миналата година "Вида" трябваше да бъде от името на героинята от текста - Вида
Мен ме интересуват конкретно критериите за оценяване на преразказ от името на неутрален разказвач.
 Имаше едни тънкости, свързани какво трябва да се описва и какво да се пропуска, но всичко е размито е неясно, предавано от човек на човек, но не и черно на бяло.

Белинда,  Hug ето това от сайта на МОН имах предвид - http://www.minedu.government.bg/top_menu/general/7klas/kriterii_prerazkaz.html - както виждаш е съвсем черно на бяло и не разбирам какво имаш предвид "предавано от човек на човек" Само не гледай точките, те са променени. Ето това са за нашите кандидатгимназисти - http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … _prerazkaz_10.pdf

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 13:13 от Перископ

# 583
  • с/у ОколоМръсТното
, че вместо в ТУ навремето не кандидатствах в ЛТУ

Никогиш не е късно... Имам връзки в ЛесНотехническия... Само ми кажи и ще те уредим  Peace

Anna Lee, душко... Говорехме за ЦЯЛА тоЛта, не за пол'винка. Я се пробвай пак Wink

# 584
Здравейте и от мен! Да се запиша в новата тема с един въпрос.
За кандидатстването в професионални гимназии, се изисква и медицинско. Някой знае ли, какво точно представлява и може ли само от джипито да се издааде, или ще трябва да се минава по кабинетите.

Общи условия

Активация на акаунт