7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 51 304
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
# 166
mimi72, нищо особено. Просто там паралелките са разделени по профили. Т.е. примерно "технологичен" можеш да видиш всички паралалки събрани на едно място. Това имах предвид.
Мерси за бързия отговор.Помислих,че има нещо ново,което го има само в този справочник.

# 167
Ох, това с подреждането на желанията винаги си е проблем за изкаралите високи оценки. Все се чудят кое да бъде първо и често  бъркат. Трябва да призная, че и ние бяхме пред такава дилема и май сбъркахме... Rolling Eyes Confused Писахме първо английската, а трябваше немската. Сега синът ми доучва, записал се е за сертификат и се ядосва, че ни послуша. Той искаше немската, все още иска да опита магистратура в Германия и езикът му трябва, не иска да чуе за Англия или Шотландия, където са повечето му съученици Tired
Моят съвет е да избирате според плановете за следване: ако мислите за Германия или Австрия, където сега стана модерно да ходят от немската/поне от Пловдив/, непременно в немска гимназия. Този език е труден и в школа не се научава лесно, пък и ДСД диплома се взима само от немската. Същото важи и за френски. Английски може по всякакъв начин да се научи и тогава добра опция са мат. гимназии, търговски, компютърни и т.н. за набавяне на необходимите знания за следването. Испанската е за тези, които изключват немско или френскоговорящи държави, или смятат да следват тук. Нивото е добро и средата също, освен това всички учат леко испанския. Simple Smile Същото се отнася и за италиански. това е скромното ми мнение, което не смятам за меродавно, но го споделям като още една гледна точка в хаоса при чуденето bowuu

# 168
Момичета ,а според вас,с английски език,кои друг чужд се учи лесно?Или по точно са от една група?Дано сте ме разбрали.

# 169
  • София
alleicha, "Джон Атанасов" . Виж наръчника на Ню Импрес, ако имаш възможност.
Какво имаш предвид за училището,защото нямам този справочник,а ми стана любопитно?

Мими, това с почитта и уважението не е от днес за жалост  Twisted Evil, но от нас зависи нашите деца да имат уважение и респект!

Във връзка с маркираното искам да споделя нещо, което страшно много ме впечатли, в добрия смисъл.  Peace Преди половин час, връщайки се се с едната  близначка от един ангажимент,  попаднахме на сирената точно на подлеза, от който излизат на бул. Васил Левски тролеите и колите. Заковахме се на място  и по време на сираната имах възмжоността да наблюдавам случващото се наоколо.Отсреща има едно много луксозно, баровско  кафе, в което винаги седят някакви префърцунени младежи и девойки.По време на сирената не само ,че не станаха от местата си, а продължиха да се хилят и да говорят простотиите си.  Sick Но... Няколко метра по-нататък, на самото шосе, моментно блокирано за движение от регулировчик, от една кола с бургаска регистрация излязоха сигурно баща и наглед 5-6 годишно дете и се заковаха. С оглед сигурността на детето, таткото перманентно го държеше за ръката, а то не помръдна.Стана ми приятно,че все още има хора, които се опитват да възпитат у децата си  човешко отношение и уважение... Grinning
Извинявам се за лиричното отклонение от темата.  Peace

# 170
already detective,подобна картинка се разигра и пред нашите очи с малкия ми син.Докато обеснявах ,защо почитаме паметта на загиналите,от един Опел слязоха всички,докато голям джип си мина и отмина,все едно нищо няма.Сина ми беше много впечатлен и му обясних,че явно тези не са българи.

# 171
 Rolling Eyes Ох, мами .. при една приблизителна оценка от 5.70 по математика и 5.50 по БЕЛ (надявам се, че по БЕЛ 5.50 в най-лошия случай, но ще видим  Sad .. то и учителката накрая се оказа еднаааа...) дали балът ще стигне за 91 НЕГ ? Миналата година това не е стигало, но нали казват, че :
 1. С нарастване на випуска (96, 97, 98, 99..) желанието на учениците за учене и наистина ученето намалява .. (било научно доказано, а и влиели технологиите)
 2. Не сме многобройни ( 97 набор са мъничко)
 3. Желанието на учениците малко или много намалява , говоря към училищата, където има яко учене..
 4. От  58 909 седмокласници в България, около 25 000 не са правили втори модул по математика ( така казаха по БТВ или Нова тв), следователно горе-долу колко са в София?

# 172
  • София
already detective,подобна картинка се разигра и пред нашите очи с малкия ми син.Докато обеснявах ,защо почитаме паметта на загиналите,от един Опел слязоха всички,докато голям джип си мина и отмина,все едно нищо няма.Сина ми беше много впечатлен и му обясних,че явно тези не са българи.
mimi72 , постъпила си като Човекът с петела. Веднага се сетих за разаказа на Ст.Стратиев.   bouquet

# 173
  • София
Калентина, нямам идея как пресмяташ оценките...Аз лично до последно миналата година не си позволих да прогонозирам минимуми и максимуми, въпреки че имах относително  точен ориентир какво е направила дъщеря ми и на двата изпита.. Но да предположим, че преценката ти е точна, шансът на детето е достатъчно  голям. Понеже миналата година минималният бал за НЕГ беше почти  при такива оценки, с по 5 стотни по-високи.. На второ точно такъв бал е заковало последното момиче, прието в гимназията.Но като се има предвид, че тази година, поне според мен по-малко деца са решили 30-та задача, баловете може да са малко по-ниски. Въпреки че може да се стигне и до балове, максимално близки до миналогодишните, заради по-добрия текст за преразказ.Да, има си и той несъмнено своите трудности и особености, но поне като лексика е по-понятен за децата и вероятността  за грешки от този тип при отличници, е по-минимална. Thinking
Понеже дъщеря ми чете напоследък форума тук, от чистото любопитство на осмокласничка Mr. Green, нещо в написаното от теб  й направи впечатление и помоли да те попитам  за него на лични. Peace Стига да нямаш против, ще го направя.  Grinning

# 174
Понеже дъщеря ми чете напоследък форума тук, от чистото любохитство на осмокласничка Mr. Green, нещо в написаното от теб  й направи впечатление и помоли да те попитам нещо на лични. Peace Стига да нямаш против, ще го направя.  Grinning
Simple Smile Нямам нищо против .

Как смятам - да предположим, че отново ще смятаме с 1/28. ( k + 68 ) , в такъв случай по математика вече са ясни точките, а по БЕЛ - 1 грешка на първи модул и x точки на 25та задача. Преразказът малко ни е затруднил, но дано резултатът да е достатъчно добър  Simple Smile

# 175
Уважаеми дами,

Следя форума отдавна. Със съжаление констатирах, че пощата със статистиките е умишлено увредена.
Направих си труда да покажа, че и татковците стават за нещо.

СТАТИСТИКИТЕ ЗА РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ СЛЕД 7 КЛАС ОТ 2007 ДО 2010 СА КАЧЕНИ НА СЛЕДНИЯ АДРЕС:

http://olduser.data.bg/p/files

Там има един ZIP файл, който съдържа всичко необходимо за годините от 2007 до 2010 вкл.
Освен него има директории по години - ако на някой не му трябват всичките данни.

Файл се копира по следния начин - десен бутон на мишката в/у файла -> save link as ..

Държа да отбележа, че каченото съдържание (над 99%) се дължи на труда на ДАМИТЕ от ТОЗИ ФОРУМ.

Благодаря за вниманието.

P.S. Пропуснах да отбележа, че класиранията се отнасят само за София.

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 15:09 от olduser

# 176
Уважаеми дами,

Следя форума отдавна. Със съжаление констатирах, че пощата със статистиките е умишлено увредена.Направих си труда да покажа, че и татковците стават за нещо.

СТАТИСТИКИТЕ ЗА РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ СЛЕД 7 КЛАС ОТ 2007 ДО 2010 СА КАЧЕНИ НА СЛЕДНИЯ АДРЕС:

http://olduser.data.bg/p/files

Там има един ZIP файл, който съдържа всичко необходимо за годините от 2007 до 2010 вкл.
Освен него има директории по години - ако на някой не му трябват всичките данни.

Файл се копира по следния начин - десен бутон на мишката в/у файла -> save link as ..

Държа да отбележа, че каченото съдържание (над 99%) се дължи на труда на ДАМИТЕ от ТОЗИ ФОРУМ.

Благодаря за вниманието.

Много съм ти благодарна за помощта, колкото до оцветения от мен пасаж не му беше дошло времето, радвам се че информацията е отново достъпна!

# 177
  • София
duser, сърдечни благодарности! Винаги сме разчитали на татковците  Laughing Те определено стават за много неща   Kissing Heart

# 178
Момичета има ли някъде отговорите от днешния изпит по география и история?

# 179
mimi72 и аз това се чудих, няма ги в МОН

Общи условия

Активация на акаунт