7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 49 883
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
В нашият клас всички деца са правили ВО и дори не е стоял въпроса да не се прави, но все пак става дума за МГ Варна.
Определено има голямо значение къде се намира училището и какви са амбициите на децата и техните родители.  Peace. Смятам дори, че е най вече от заинтересоваността на родителите за бъдещето на децата си.
Остават още 4 дни до резултатите ooooh!

# 526
  • Пловдив
С тези делегирани бюджети всяко училище се бори да си запази децата - това особено много важи за "глухата провинция", която се обсъжда тук, но същото може да се каже и за училища в големите градове. Ето, отново ще спомена училището, в което бях квестор по математика миналия понеделник - училището е ОУ, с маломерни паралелки, по две паралелки от степен с минимума ученици, без осми клас. Та там се явиха на втори модул всички, с изключение на едно момиче със здравословни проблеми

# 527
Аз и друг път съм писала... Не обвинявам учителите (въпреки че някои и по принцип не са си читави), но повечето ги принуди системата да прибягват до такива методи. А и директорът сигурно така им нарежда. Но понеже тук е заложено бъдещето на детето ми, не мога да си затворя очите. И не си мислете, че проблемът е само в родителската незаинтересованост. Да не би примерно от мен да зависи да се направи родителска среща. Ами, че ние за втори срок нямаме нито една, та какво остава някой да направи такава свързана с процедурата на кандидатстване. Ако не четях из нета въобще нямаше да знам дори как се кандидатства сега, за служебните бележки, за това че има разни срокове и училища гнезда.

П.П. maybeP , ако училището ви е основно, мисля че нещата стоят по малко по различен начин от СОУта.

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 21:44 от Летисия

# 528
  • Пловдив
Все си мисля обаче, че и в тази ситуация ако родителите се обединят, може да се постигне доста

# 529
Все си мисля обаче, че и в тази ситуация ако родителите се обединят, може да се постигне доста

Явно не си живяла в малък град, където всеки познава всеки и всеки гледа да е добре с всеки, защото не знае кога ще му се наложи да му ползва услугите. Аз понеже отдавна не бях живяла в малък град, като се преместих тук още от първата родителска среща станах черната овца, защото не можех да си замълча за неща, които не смятах за редни, но видях с голямо недоумение как родителите, които ги правеха на балами си траеха. Повечето хора все още вярват в добрия даскал и се доверяват напълно на преценката му, без да се замислят, че може би има вече замесени и други интереси освен тези на децата им. И аз така се излъгах да се доверя, въпреки че не е в природата ми, ама явно малкият град те приспива Simple Smile

# 530
Привет на всички. Имам въпрос - на сайта на МОМН ли ще се публикуват резултатите и по номера от служебната бележка ли ще се търсят или по трите имена на детето.

# 531
  • my own world....
ЕГН и номер от служебна бележка

# 532
Привет на всички. Имам въпрос - на сайта на МОМН ли ще се публикуват резултатите и по номера от служебната бележка ли ще се търсят или по трите имена на детето.

Ето тук ще ги публикуват http://195.34.104.130/7klas/

# 533
  • дълбоката провинция
maybeP, съгласна съм, че проблем е родителската незаинтересованост, но дори да е така, няма как да се оправдае училищно ръководство, което дава грешна информация

и друго, което каза Летисия, малкият град те кара да се съобразяваш, единици са хората в такива  места, които се чувстват свободни да казват каквото мислят и свободни да търсят правата си

# 534

мисля, че по номера от бележката и по ЕГН-то, но не съм сигурна.
като четох постовете по-горе се сетих  как преди 2 год. една майка ми разказа колко трудно й било да мотивира сина си да учи за кандидатстване /тогава не беше заедно с ВО-то/, защото в старото училище ги убеждавали, че нямало смисъл да се мъчат да учат, при тях щели да им пишат наготово шестиците и т.н. Оттогава не съм чувала за друг такъв случай. Мисля, че всички СОУ-та вече имат профилирани паралелки наред с непрофилираните, така че този въпрос не стои.

# 535
irenapleven, не може да се сравнява профилираната паралелка в СОУто с ЕГ. Поне не и в нашия случай(за София вече стана ясно, че може) Тази година в нашето откриват езикова паралелка и моята точно за нея е навивана да остава, но къде ще се сравни това и езиковата ни гимназия с  десетилетни традиции.

# 536
Момичета, малко встрани от темата за седмокласниците- предлагам на вниманието ви един сайт с материали по АЕ, който аз много харесвам и се радвам, че го открих. Ползвам го най-вече за теглене на текстове, предназначени за четене с разбиране. Текстовете са сортирани по класове и макар че са предназначени за native speakers, са много полезни, особено за по-малките класове.http://www.superteacherworksheets.com/3rd-comprehension.html

PS: Недопустимо е ръководство на у-ще да дава грешна информация, но съм сигурна, че повечето не го правят умишлено, просто толкова са си направили труд да разучат детайлно нещата  с презумпцията, че това не им е пряко задължение.

# 537
irenapleven, не може да се сравнява профилираната паралелка в СОУто с ЕГ. Поне не и в нашия случай(за София вече стана ясно, че може) Тази година в нашето откриват езикова паралелка и моята точно за нея е навивана да остава, но къде ще се сравни това и езиковата ни гимназия с  десетилетни традиции.

и  дума не може да става за сравнение, естествено, макар че винаги има изключения, дори и в Плевен, например. Исках да кажа, че вече и на СОУ-то му трябват деца, държали изпит, респективно втори модул, така че нямат интерес да заблуждават децата да не остават за него.

# 538

и  дума не може да става за сравнение, естествено, макар че винаги има изключения, дори и в Плевен, например. Исках да кажа, че вече и на СОУ-то му трябват деца, държали изпит, респективно втори модул, така че нямат интерес да заблуждават децата да не остават за него.

За тези профилирани паралелки в СОУтата от наш тип, им стигат и точките събрани само от първия модул Simple Smile

# 539
Моля ви някой знае ли ВО скалата по история за тази година

Общи условия

Активация на акаунт