7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 51 278
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
Мисля, че има възможност да се пусне молба и да бъде изпитан от комисия по дадения предмет. В началото на годината се оплакахме до директора от нашата математичка, защото не влизаше в половината часове. Тогава питах една позната учителка, ако започне да се заяжда с децата на родителите, подписали жалбата, дали има такъв вариант и тя каза - да. Не се стигна дотам и не съм проверявала в РИО-то.

# 646
  • дълбоката провинция
има възможност, отказва се от оценката си и се явява на изпит, за целта обаче трябва поне училищната управа да е на страната на детето, за да се действа бързо - да насрочат изпита за 16-ти, да издадат удостоверението на 17-ти (примерно) и да не се възпрепятства подаването на документите Wink Simple Smile

# 647
forttuna, благодаря. Ще обикалям в Чайка докато го намеря или него или направо в МГ

# 648
Успех на всички, които се явяват на изпит по география в НПМГ днес!
На останалите - здрави нерви и търпение до 10 юни! Утре ще видим и резултатите от изпитите в НПМГ.

# 649
  • София
Здравейте и от мен!

Остана 2 дена и ми е много нервно.

Ние много не се чудиме.
Ако е висок бала - отива в 1 английска с АЕ+ИЕ+БЕЛ или АЕ+ФЕ
Ако е нисък - отива в 31 СУЧЕМ с АЕ+ИЕ +БЕЛ

Не иска и да чуе за немската паралелка, с въздишка се отказа от японския - каза, че все едно ще го научи, като ще посещава курсовете..., иначе много й се удава български - пише детето, участва в литературни конкурси, печели награди или поощрения, печатали я преди да закрият списанието РОдна реч. Но ние настояваме на езика. Дано да сме прави.

# 650
  • София
има възможност, отказва се от оценката си и се явява на изпит, за целта обаче трябва поне училищната управа да е на страната на детето, за да се действа бързо - да насрочат изпита за 16-ти, да издадат удостоверението на 17-ти (примерно) и да не се възпрепятства подаването на документите Wink Simple Smile
Сигурна ли си в това... Thinking Според наредбата , касаеща  изпитите за промяна на окончателна оценка,  на такива могат да се явяват само ученици в гимназиална степен. По-скоро в случая  трябва да се говори с учителката и е по-добре това кротко да го свърши самото дете, без намесата на родителите. Ако и тогава не стане, може би вариантът е да се обърнете за съдействие към директорката, тъй като продължавам да мисля, че опция за повишаване  на годишна оценка  с изпит в 7 клас няма.  Peace

# 651
Предварителното подреждане на желанията за кандидатстване при сина ми са следните:
НПМГ-химия, НПМГ- математика, 91 НЕГ, 1 АЕГ.
Остана още малко, с чакането на резултати сме на финалната права.

# 652
  • София
..., иначе много й се удава български - пише детето, участва в литературни конкурси, печели награди или поощрения, печатали я преди да закрият списанието РОдна реч. Но ние настояваме на езика. Дано да сме прави.

Като казвам, че пише, пуснах малко за четене.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=466525.new#new

# 653
Почти съм сигурна, че опцията повишаване на оценката важи при завършване на образователна степен, т.е- след 8 и 12 клас /за 12 клас не съм сигурна/, но си има срокове, които не са големи. Най-добре да се пита някой, който със сигурност знае.

# 654
Точно така - в 7 клас не може да има повишителен, защото не се завършва образователна степен. Интересувахме се с Lady_A по повод любимата ни учителка по БЕЛ.

Което ме подсеща: стискате ли палци на нашите за класното бре?  Laughing
Моля вЕ (по Лени) - есе пишат горките. Не смея и да си помисля на каква тема.

Утре към 13.00 голямата ми дъщеря може да проверява оценки в НПМГ. Стига да са ги разлепили. Ако някой не може да отиде лично, да свирка (имена на ЛС). Ще я натоварим с тази задачка, няма "не искам"  Mr. Green

# 655
forttuna, благодаря. Ще обикалям в Чайка докато го намеря или него или направо в МГ

Titiri, двете училища са в една сграда. Ще ги откриеш лесно, като попиташ в "Чайка", всички ги знаят. Успех!

# 656
  • София
Много благодаря на всички за отговорите   bouquet
Явно ще ходя да се моля  ooooh!

# 657
Знаете ли дали оценките от изпитите в НПМГ ще бъдат качени на сайта им? Има ли някой информация  от минали години?

# 658
И моят син не може да реши '' език'' или информатика. С английския се справя чудесно докато с математиката не. Да го натискам ли да учи нещо, което му харесва, но не му се отдава. Насочихме се към нещо'' средно'' електронна търговия- има и английски и компютри и икономика –ДАНО НЕ ГРЕША.

а къде се учи "електронна търговия" във Варна? честно казано, звучи ми малко "измислена" специалност, не се обиждай, но пък не съм чула. може и да не съм наясно.

Захари Стоянов и МГ са в една сграда - учат в различни смени. Ако знаеш къде е МГ, там отиваш за заявлението и ние сме там.

П.П.Момичета, безкрайно благодаря на всички, които сте отговорили на въпроса ми от снощи. Много ми беше полезно, "оглеждам се" във вашите мнения и сякаш затвърждавам убеждението си. Много ви благодаря!

# 659
Знаете ли дали оценките от изпитите в НПМГ ще бъдат качени на сайта им? Има ли някой информация  от минали години?

Всяка година ги качват на сайта си!!! Проверяват се по същия начин както и другите оценки, т.е. с Вх.№ и ЕГН... Единственото неприятно е, че не можеш да се ориентираш как е спрямо останалите, които са се явили и ако те интересува ще трябва да се разходиш до училището...

Общи условия

Активация на акаунт