За татковците и децата им

• 5 590
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Краси.мира, мога само да ти завиждам. Сега разбирам защо имаш толкова време за готвене.  Laughing

# 31
savina_33 , не може ли да го пратиш сам на разходка с децата?  Явно си допуснала грешката, докато си била по майчинство да се справяш с всичко, но лека полека, се опитай да оправиш нещата.  Излизай и му ги оставяй.   След работа, ако засъснееш?

# 32
  • Sf
Да те питам, уморяващата се баба от другата тема, свекърва ли ти е? Защото това би обяснило много неща. Не съм убедена, дали е лечимо. Бях омъжена за подобен екземпляр 10 г. Не успях да се преборя.  Rolling Eyes

# 33
  • Sofia
Да, свекърва ми е. И според мен е нелечимо.  Laughing Пък и не съм се опитвала да го лекувам. Не смятам, че бабите са длъжни да гледат внуците си. Ако искат и имат възможност добре, но ако не искат не смятам, че е редно да бъдат принуждавани.

# 34
  • Sf
Не са длъжни. До възпитание е и мироглед. Едни помагат в трудни ситуации, други се скатават. Както бабите, така и мъжете.

# 35
Ние обикновено сме заедно през свободното време,но с второто дете вече е по-сложно.Обикновено аз съм с голямата на люлките,а той се разхожда с количката,ако може да приспи бебето.Друг път извежда каката на вън,а аз оставам в къщи с бебето или обратно.
Не делим обаче всичко по конец,но не правя и всичко сама.
Например аз къпя каката и често след това той я облича(дори когато е зает тя го вика по навик и аз съм много доволна,защото обличането е болка в петата за мен), а аз вземам душ.Малкото го къпем заедно,но що се отнася до дрехите аз ги приготвям.Той е като пате в калчища.Аз се занимавам и с храненето на бебчето,той рядко го приспива.Каката пък щом се разбере какво ще яде може и той да се погрижи.
Да си призная люлките и пързалките не са ми най-голямото удоволствие,но няма как.Скука е,но да не сме ставали родители. Иначе ако ме питат искам да чета книжки на спокойствие или да съм на компа.Но не ме питат. Peace

# 36
Бащите ,които мислят,че майките са за това да гледат децата не са малко.
Трудно се променя такъв човек,ако въобще е възможно.
Познавам такъв баща.
Не е лош човек,просто не е бил много близък с децата си.Сети се за тях като пораснаха,защото му е  криво,че е втората дупка на кавала.След майка им.За всичко първо нея търсят.Да споделят,да се похвалят или оплачат.Сега виждам,че опитва да е друг човек,най-вече с внуците си,но бори дългогодишни навици и му е трудно.Такава му е обаче попарата.

# 37
Имам един въпрос към бащите тук, на да речем под 10-12 годишни деца. Какво правите заедно с децата си? Колко време на ден им отделяте? По собствено желание ли го правите или под натиск на майката? Доставя ли ви удоволствие времето прекарано с децата или ви е досадно и отегчително?

Aз само не разбрах защо питаш какво правят бащите с 10-12 годишните си деца, като твоите са на 3.
Или мислиш да го чакаш твоя да се сети, че има деца след 7-9 години Shocked

# 38
  • Sofia
Пише ПОД 10-12. Защото ме интересува какво правят с малките деца, с които на мъжете им е по-малко интересно.

# 39
Aaaaaaaaaa, ше ме прощаваш, не съм дочела  Embarassed

Моите са на 5 и на 3 години. Синът на мъжа ми е на 12.

Излизат с колелата.
Води ги последно в някакъв музей на военни самолети.
На площадката пред къщата.
На пазар за играчки.
На детски клуб, ама тоя до нас е някакъв шантав, та трябва и родителите да се гъзурчат  Mr. Green
В луна парк, да се возят по мъжки на някакви лодки.
На кино.
На гости на разни роднини с деца.

В къщи децата са по-скоро мое задължение, но забавленията на вън са по мъжката част  Mr. Green

И апропо, този човек не им е биологичен баща.

То си е до тип човек. Мъжът ми с удоволствие събира една глутница деца и да ги води за риба или на кино Crazy

# 40
Истината е че "Насила хубост не става" и "Турен акъл не стои", ако на човек не му идва отвътре да общува с децата си, а е просто по задължение нещата не се получават, самите деца усещат и не им е приятно със съответния родител.
  Имам приятелка която има две деца, малкото е на 3-4години-момиченце, бащата никакво внимание не му обръщал и детето ревяло ако трябва той да го гледа (явно го приема за част от интериора и го има за чужд).

Никси, явно твоя мъж наистина обича децата щом му е приятно да е с тях.

# 41
То си е до тип човек. Мъжът ми с удоволствие събира една глутница деца и да ги води за риба или на кино Crazy
Много се радвам на такива хора,на които им идва отвътре.

# 42
Истината е че "Насила хубост не става" и "Турен акъл не стои", ако на човек не му идва отвътре да общува с децата си, а е просто по задължение нещата не се получават, самите деца усещат и не им е приятно със съответния родител. ...

Така е, съгласна съм. Но на някои мъже им е нужно само да им се "напомни" или да ги подканиш. Моя е такъв. Сам рядко се сеща да прояви инициатива за игра с дъщерята (на 6 и половина години). Обаче когато го помоля да я изведе някъде или давам идея какво могат конкретно да правят заедно го прави. Иначе наскоро той беше инициатора да й купим колело и сега я учи да кара. Също има и намерение да я запали по неговото хоби - ориентирането.

# 43
Обичаме лятото. Ходим в морската градина само двамата. Минаваме през влакчето което ни кара до зоопарка, после гледаме животните, яздим пони, минаваме и през детския кът, ядем сладолед, пуканки и понички. Вечерта в Морската има много атракции от разни артисти. Ходим на плаж следобедите. Ходим на вилата при майка ми където играем цял ден на двора. Караме колело или поне тя. Зимата посещаваме махленския детски кът, и гледаме филмчета в къщи рисуваме с пастели и фулмастри.

# 44
ММ направо умира за малката.И тя за него,разбира се.Играят си и се гледат толкова добре,че много често аз съм излишната Mr. Green Много я глези и тя си знае,че каквото поиска от него ще получи.Винаги е сменял памперси,хранил,къпал,обличал,разхождал..аз не съм я къпала нито веднъж Embarassed Tired Много,много често са си сами двамата по разходки и си се забавляват.Той познава майките на площадката-аз не.Никога за нищо не съм го карала.Той сам си пое инициативата и съм му много благодарна.Както много често каза "само дето не съм я родил" и е действиелно прав.Такива бащи за всяко детенце пожелавам Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт