Германска нова медицина - 7 тема

• 85 672
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря и на двете ви!  Hug
Светли - благодаря за споделения опит Hug Хомеопатия досега не съм прилагала, поради простата причина, че малкия не е боледувал, а и тук в Пловдив е голяма трудност да се намери класически хомеопат...За щастие, намерих най-сетне и сега се опитвам да си уредим интервю.

Бъдете здрави всички  bouquet

# 511
за кашлицата-миналата година моите двете кашляха от септември до февруари-без никакво преклъсване/аз водя записки ,така ,че не бъркам  Mr. Green/
имаме както суха после преминала във влажна,така и обратното!
имахме и лаеща/фарингитна или ларингитна не мога да определя,не че има значение  Sunglasses/
и моите нещо покашляха тия дни + едната ми съобщи-„аз кихам и сополки вадя,мамо“/за пръв път тази учебна година/,и аз се чудех от какво е...докато не подразбрах от аниматорката им
те се формират като лидерки май в групата,а в занималнята са всички групи заедно ,и съответно има и други лидери  Wink .... стова искам само да успокоя прохождащите в градинските неволи,че след адаптирането,започват други -нови,различни и по сила и по важност конфликти
важното е да се приемат с разбиране,и да вървим с децата за ръка по естествения ход на развитието   Hug

# 512
Хора, помагайте, че вече ще откача съвсем!  Praynig

Преди 5 месеца нашият хазяин, който ни беше обещал, че ако наемем апартамента му, ремонтираме го с негови материали и с наш безплатен труд, няма да ни увеличава наема през следващите 5 години - ни заяви, че ни го вдига с около 200 £ от есента. Предполагаме, че си го преипотекира в новия му вид и съответно някой трябва да поеме по-високата му лихва. Както и да е...Кофти номер.
В началото на декември намерихме някакво разрешение и аз започнах да кашлям страшно много! По-едно време имах мускулно треска чак. Носът ми беше напълно запушен, в последствие стана течащ! Кашлицата ми стана свръхдълбока и тъкмо, когато си мислех , че не мога повече да издържам и се чудех да взимам ли антибиотик - намаля. Т имах само един ден. Бронхит ли изкарах, пневмония ли, или и двете, не знам.
Успокоих се и по празниците моите родители не ми се обадиха, няма да обяснявам причините...дори и аз не успях да ги разбера...Много се бях притеснила за тях. На 7-ми се чухме и веднага отново започнах да кашлям. До днес. Доста по-различна от предишната - не така болезнена ли, как да го кажа. Предишният път имах чувството, че имам паркиран нож в белия дроб. Сега не, по-скоро суха и дълбока. Носът ми и той пак блокира от начало, сега нещо се поотпуши.
Какво още да очаквам, не знам? Четох някъде, че може и с месеци да продължи кашлицата, предполагам по-лека форма де. Конфиктите са ми ясни.

Синът ми има Т - избиха му за 2 дни два кътника. Разбираемо е. И сополчето го тормози, когато спи.

Дъщеря ми след зимната ваканция е през ден, по-точно през нощ с по 40 градуса. Съответно вече два дни е почивка, защото нощем е гореща и не може да спи, а сутрин е уморена, на обяд пак е добре и така.

Съпругът ми трябваше в понеделник да започне голям обект-двумесечен труд поне и когато преди два дни се обадил че пристига, му отговорили, че повикали друг за част от работата да им направи ценови лист. После им се обади пак, за да си започне неговата си част тогава...цената включвала всичко, да идел и той да им даде една ориентировъчна, ама не се били в къщи сега, после и незнайно кога. Пак кофти номер. Та и той треска го тресеше, уж се успокои, ама надали.

Доста сме уморени и дори мислим вече да повикаме един чифт ръце от България за 2-3 седмици.
Взех да се притеснявам, да не откачим наистина.
Моля ви за морална подкрепа, че кръга ни от хора, подходящи за ГНМ-разговори хич го няма...да не кажа , че сме си две точици една до друга!  Hug Hug
Благодаря ви за вниманието!  Heart Eyes

# 513
Бяло цвете, кураж, мила, да преодолеете конфликтите и да се оправите всички! Hug

Аз се включвам с въпрос. Като продължение от темата за вредата от ваксините. Става въпрос за варицелата. Ето, копирам:
Цитат на: zuki в Четв., 12 Ян. 2012, 12:34
Цитат на: NeliyaK в Ср., 11 Ян. 2012, 16:47
Намесвам се в разговора с едно уточнение: варицела няма как практически да се повтори. Ако някъде се водят такива случаи, със сигурност се касае в единия случай за друга шарка. Ако изкарате варицела, вирусът ЗАВИНАГИ остава спящ в нервите ви. Т.е няма антитела, които го убиват, а имунната система го подтиска.И е възможно да се прояви в определени ситуации под формата на т.нар. херпес  зостер/който няма нищо общо с обикновения херпес/. Мисля, че коклюшът също не може да се повтори. Имам известни съмнения, че повечето сегашни лекари изобщо имат представа какво е коклюш. Не всяка лоша кашлица е коклюш. И можете да бъдете сигурни, че наистина е безкрайно неприятно заболяване, аз имам спомен от детските си години.

Във връзка конкретно с варицелата нещо нещата никак не са ми ясни. Хем е добре да се изкара тази болест в детска възраст, хем ако се изкара, вирусът оставал "спящ" и на по-късен етап можел да се прояви като херпес зостер, който бил ужасен. Какъв реално имунитет тогава ни дава преболедуването от варицела, щом на по-късен етап може да ни "бухне" херпес зостер? Не е ли по-добре изобщо да не се разболяваме от варицела тогава? (последният въпрос е риторичен)

Там е работата, че имунитетът се свежда, до неповтаряне на варицелата. Вирусът си го имаш доживот. Това съвсем не означава, че непрекъснато ще ти създава проблеми. Но и реален смисъл от имунизация няма, защото тя ще те спаси от варицела, но пак ще ти вкара вируса. Има документирани случаи в САЩ на имунизирани деца, боледували от херпес зостер. Така, че това според мен е най- безумната ваксина.

Не мога да си го обясня от гледна точка на ГНМ. Може ли насоки да ми дадете, къде да търся информация. Специално този херпес зостер ме интересува.  bouquet

# 514
Не мога да кажа нищо смислено за херпес зостер от гледна точка на ГНМ, обаче това с повтарянето и смисъла от ваксинирането е наистина интересна тема. На мен така ми беше много интересно да науча по повод на тетануса (понеже тази ваксина много ме вълнува поради тежестта на заболяването), НО интересното е, че преболедуването НЕ създава имунитет. Интересно тогава ваксината как го създава  newsm78 /риторичен въпрос/

# 515
Звучи малко тъпо като проблем, но от гледна точка на ГНМ ми е интересно какъв конфликт стои в основата. Преди раждането не съм имала проблеми. След раждането на сина ми изкарах един тендовагинит на левия глезен ( бях писала в темата).  След него кожата на петата на левия ми крак стана ужасно суха и се пука като сплескан домат. Имам понякога по 4/5 пукнатини, много болезнени. Не става въпрос въобще за поддържане на краката нито за наднормено тегло - 50 килограма съм с парцалите. Десният крак е значително по-добре, но кожата и там стана суха. Четох, че сухата кожа на петите може да се дължи на проблеми със щитовидната жлеза или с кръвната захар. И двете са  на ред.

Не знам каква ти е латералността.
Според нея е свьрзано с партньора или детето.
Тендовагинитьт е бил конфликт на самочувствието в тази област (кракьт)."Не мога да изритам нещо" например.Самият тендовагинит е лечебна фаза.

Сухата пета с напукване е активна фаза.
Помисли какво може да си искала да изриташ или да смажеш с пета.
Латералността е от значение.

Бяло Цвете и Зуки,

Най важното нещо е:
Без паника!!!
Колко дни е дьщеря ти вече с 40 градуса?
Писах и в другата тема.Варицелен вирус не е изолиран и видян до днес от никого.Няма научни доказателства,че именно такьв хипотетичен микроорганизьм предизвиква варицела или зостер.
Варицелата е силна раздяла при деца според вижданията им за вьзрастта.
При вьзрастни има няколко конфликта,като единият е сьщо раздяла(болезнена) в сьответствие с разбиранията на всеки индивид за раздяла.
Ако един мьж се раздели с любимата си жена чрез грозна катастрофа и асоциира така случилото се,ще има зостер.При децата раздялата често и в 99% се асоциира като кожен контакт.

# 516
Включвам се да се отчета!  Grinning

Дъщеря ми беше с висока Т около 4 нощти. От четвъртък сутринта е "свежа краставица"! Даже и на училище отиде в петък! Дойде й апетитът, все ми обяснява какво й се ядяло. Остана само сополчето й. Мисля, че просто пак й се наложи да свикне, че ще става рано и не е ваканция.

Съпругът ми вчера цял ден беше с Т, явно наистина се е поуспокоил с неговите бизнес дела и "коректни" работодатели.  Outta Joint

А аз като достигнах до момент на кашлица всяка втора минута, взех да измислям някакви идеи за облекчаване, (например вдишвах парите над вряща отвара от лавандула). Не знам кога премина пикът, но определено отмина! От вчера сутрин съм мноооого по-добре! Кашлям само като се засмея по-силно или когато се скарам по-силно!   Laughing

Ще оцелеем и този път!!! Mr. Green
Ей, голяма работа е това ГНМ!  Party

Christian, разбира се, опитваме се да не се паникьосваме! Благодаря ти!  Hug

Като гледам какво съм писала в предишния си пост, май съм прекалила с подробните размисли и страсти  Blush .Извинете! Уж, ми беше спаднала температурата... Whistling

# 517
Здравейте! По принцип изобщо не съм почитател на алтернативната медицина, но се наложи с близиките ми да търсим  варианти за лечение и така попаднах на тази тема. Ето и за какво ви пиша.Бебето на мои братовчеди се роди на 06.01. тази година с вродено изкривено стъпало на дясното краче. Казали са им, че положението е много сериозно. Всички сме в ужас, крачето изглежда наистина зле. Предлагат им разни методи на лечение, но основно се говори за операция и след това месеци наред гипс. Какво можете да ми кажете, може ли да се повлияе по някакъв нчин на състоянието на детето?

# 518
А защо някои деца в групата се разболяват от варицела други - не? И какъв може да е конфликтът при майка неболедувала от варицела до 35 години, която "прихваща" от дъщеря си варицела, посещаваща детска градина под карантина?

# 519
А защо някои деца в групата се разболяват от варицела други - не? И какъв може да е конфликтът при майка неболедувала от варицела до 35 години, която "прихваща" от дъщеря си варицела, посещаваща детска градина под карантина?

Все пак не сме врачки...  Кристиян е написал, че "При вьзрастни има няколко конфликта,като единият е сьщо раздяла (болезнена) в сьответствие с разбиранията на всеки индивид за раздяла."
А какво точно е преживяла майката, знае само тя, не ние, за да можем да кажем. Откриването на даден конфликт в повечето случаи не е лесна работа и изисква поне няколко часа разговор.

Що се отнася до децата и тяхното заразяване, ще цитирам следният отговор, даден по друг повод:
... Не бих си "заразил" децата, защото не мисля, че ще се заразят. Ако носят в този момент точно същия конфликт, тогава ще го прихванат. Иначе не. Например, едно другарче от градината се разболява и си стои вкъщи. На всяко негово приятелче то липсва по някакъв начин - на един повече, на друг по-малко. Когато то се върне в групата, всички, които са били в "инкубационен период" се ошарват и изкарват варицелата, като решен конфликт на липса от контакт. Много често става с госпожите, които липсват или съдят децата нееднакво.

Правени са експерименти, ако дадено дете с варицела продължи да ходи на градина, а не да се изолира вкъщи, процентът на останалите "заразени" е бил 10%, т.е. тези 10% са имали същият конфликт като болното, което не е било изолирано. Пита се кой е конфликтът? Мама и татко липсват? Някоя госпожа точно на тези 10% е повлияла?.. Децата обаче си казват и то много точно. Обикновено човек трябва да слуша много внимателно и да разбира всяка тяхна дума и значение. Детските думи идват дълбоко от душите им.

# 520
Бяло Цвете и Зуки,

Варицелен вирус не е изолиран и видян до днес от никого.Няма научни доказателства,че именно такьв хипотетичен микроорганизьм предизвиква варицела или зостер.
Варицелата е силна раздяла при деца според вижданията им за вьзрастта.
При вьзрастни има няколко конфликта,като единият е сьщо раздяла(болезнена) в сьответствие с разбиранията на всеки индивид за раздяла.
Ако един мьж се раздели с любимата си жена чрез грозна катастрофа и асоциира така случилото се,ще има зостер.При децата раздялата често и в 99% се асоциира като кожен контакт.
Да, знам, че такъв вирус не съществува, затова зададох въпроса си в тази тема, защото в темата за вредата от ваксините може би нямаше да ме разберат. Опитах се да свържа тяхното обяснение за имунитета с това според ГНМ за конфликтите на раздяла. Специално херпес зостер ме интересуваше. Сега вече ми е ясно, благодаря за което, Кристиян! Много тъпо ми звучеше това, че хем преболедуването от варицела дава доживотен имунитет, хем на по-късен етап можело да се прояви като херпес зостер.

# 521
Здравейте! Скоро открих сайта за тази медицина и направо се чуствам като прогледнал слепец. Щях да питам за хепатит Б, но прочетох вече на страницата с въпроси и отговори, за която съм изключително благодарна, на който се е сетил да я направи Simple Smile

Имам един въпрос, който ми е на дневен ред и реших да попитам тук. На синът ми, на година и 6 месеца, започна да се забелва пишлето и пишка трудно. Дори насън проплаква и смятам, че е по време на уриниране. Снощи излезе много смегма от забеленото местенце, а главичката е зачервена. Тъй като е твърде малък, не успявам да свържа сексуални конфликти с неговата ситуация. Но пък странното е, че се появи точно когато разбрах за тази медицина и съответно може би съм разбрала за свой конфликт. А и тъкмо, когато се отрекох от традиционната медицина, отново се чудя дали да го водя на хирург или да оставя нещата да се развият сами.

# 522
........ когато се отрекох от традиционната медицина, отново се чудя дали да го водя на хирург или да оставя нещата да се развият сами.

Не знам защо си се отрекла от традиционната медицина. Ето, в случая с бебето на моите близки /еквиноварус на стъпалото/ единственото решение е точно трад.медицина, която ще излекува детето на 100% в нашия случай - иначе  ще бъде инвалид до живот. ГНМ няма да ни помогне, разбрахме вече.

Самоцитирам се:

Здравейте! По принцип изобщо не съм почитател на алтернативната медицина, но се наложи с близиките ми да търсим  варианти за лечение и така попаднах на тази тема. Ето и за какво ви пиша.Бебето на мои братовчеди се роди на 06.01. тази година с вродено изкривено стъпало на дясното краче. Казали са им, че положението е много сериозно. Всички сме в ужас, крачето изглежда наистина зле. Предлагат им разни методи на лечение, но основно се говори за операция и след това месеци наред гипс. Какво можете да ми кажете, може ли да се повлияе по някакъв нчин на състоянието на детето?

# 523
В някой случаи, редки предимно съм съгласна , че традиционната медицина е ценна, но в повечето и аз я отричам.А пък за настинки, грипове, хреми, бронхити съвсем не е нужно да се ходи на доктор.По мои наблюдения винаги , когато децата ми  са били подлагани на болнични манипулации се влошават.Имам и пресен пример с бебето, което си взех и избягах от болницата, там направо го съсипаха от безсмислени манипулации и му причиниха още един допълнителен конфликт.

Всъщност забелязвам , че много от бебетата на моите приятелки, които по една или друга причина са приели в болницата се сдобиват с диария.И ние така  я получихме след едночасовите мъчения над бебето ми на болничния персонал.

# 524
Бебе с двустранна пневмония НЯМА начин да се излекува по начина ГНМ. Ако се остави да бъде решаван конфликт - знаете какъв е изхода.

При счупвания на крайници как се действа? Няма ли да се обърнете към лекар в болница? Инсулти, инфаркти?

За зъболечението какво казва ГНМ?

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 20:44 от Гъбка1

Общи условия

Активация на акаунт