Германска нова медицина - 7 тема

• 85 641
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Ivka, не съм се изразила правилно. Като беше бебе (имам предвид не при раждането) а като беше на 2 г.
Нали и като се родят ги преглеждат. При раждането нищо не са ми казали. После, на консултациите - пак слушалки - пак нищо не са ми казвали ... .Затова си мисля, че е нещо друго. Ама какво?

# 571
 ... Аз много се дърпам от зъболекари в момента, че направо ще ми се карат какво е това
небрежно отношение. ...

Една от болните ми теми - зъбите на сина ми.. И аз така се дърпах, и в крайна сметка 2 пъти по спешност тичахме на зъболекар - единият път му умъртвиха нерв, другият беше направил гангрена и се беше самоумъртвил. Покрай това му направиха още 6-7 пломби на кариеси - след тези спешни визити не ми стискаше да ги оставя така. Сега ме убеждават за силанизиране и какво ли още не. Епопеята е като с лекарите, само дето аз хич още не намирам ентусиазъм да седна да чета и да поемам рискове.. И аз така се моля да го израсте и постоянните му зъбки да са по-здрави.

# 572
   Ами аз постоянно я питам дали има болка, но няма.
Един път имаше и веднага я заведох, защото ни предстоеше
и пътуване надалеч и не исках да търпи. Какво е силанизиране?

# 573
И при него нямаше, докато изведнъж не почна - заболя го страшно силно, направо си поплака с глас, докато му подейства течния аналгин. И втория път беше така, макар и с по-слаба болка, но пък вдигна температура и се чувстваше зле като цяло. Покрай това се наплаших...
Силанизиране е където слагат някакво покритие на третите кътници - тези, които направо изникват постоянни и не се сменят, а са навътре и трудно се мият. Но не съм разучила още какви точно отровки има това покритие, със сигурност най-малкото флуор. Макар че не знам дали не е по-малкото зло от формалина, който слагат в зъбите с умъртвени нерви  Confused

# 574
Ivka, не съм се изразила правилно. Като беше бебе (имам предвид не при раждането) а като беше на 2 г.
Нали и като се родят ги преглеждат. При раждането нищо не са ми казали. После, на консултациите - пак слушалки - пак нищо не са ми казвали ... .Затова си мисля, че е нещо друго. Ама какво?
На консултацията много трудно ще кажат за този шум. Трябва съответния лекар да е чул много сърца и то детски.
И дъщеря ми имаше шум на 1-2 г. , лекарката смяташе, че е от анемия. На нея при раждането и правиха кардиограма (не навсякъде правят), затова не съм настояваала да ходим на кардиолог, пък и тя беше много активна в този период. И аз съм имала шум и съм го израстнала.

Относно флуора, проблемът му е най-вече в предозирането. Не знам дали е заради флуора, но на съпруга ми са му правили такава профилактика и преди да дойде тук нямаше ни един кариес, а сега за няколко години -няколко + умъртвен зъб... Аз на хранатаа го отдавам. Thinking. И това при положение, че се стремим да не ядем боклуци.

# 575

Аз показах на  мъжа ми твоя пост и ето той какво сподели:

"Умората, както я описваш много ми напомня на времето когато бях на 12 години и се уморявах докато изкачвах нанагорнището към автобусната спирка. По това време вече бяха започнали и да ми посиняват устните. Роден съм със сърдечен порок - стеснение на аортата и по мнение на тогавашните лекари (в далечната вече 1977-ма) не е имало нищо притеснително. Това беше така в продължение на години, докато не започнах да пораствам и на дванадесетгодишна възраст вече не можех да играя пълноценно с другите деца, защото често трябваше да почивам. Майка ми ме заведе на преглед в София и се установи че с израстването на организма стеснението е започнало да причинява голямо натоварване на сърцето тъй като се налага да изпомпва чистата кръв с голямо усилие за да преодолее препятствието. Не казвам, че случаят при вас е такъв, но при така посочените от теб признаци (умора и посиняване - понякога посиняват и ноктите на ръцете или краката) бих ти дал съвет да направите консутация с ДЕТСКИ кардиолог, по възможност в Трета Градска болница в София, тъй като тя е специализирано кардиологично заведение. Задължително изследването да е на ехограф и поискайте да ви го запишат на носител - едно време ги записваха да видеокасети, сега сигурно са напреднали. Важно е да го имате записано, за да може след време ако се появи отново симптом да е възможно да се направят измервания на кръвоносни съдове или части от сърцето. Мога да ти споделя, че два месеца след като бях опериран (вече беше невъзможно да тичам) отидохме на контролен преглед и лекарите с изненада откриха, че сърцето ми отново има шум и се оказа, че имам още едно стеснение, но този път вътре в сърцето под едната от камерите. Дотогава изобщо не го бяха забелязали, въпреки че ходих редовно на контрлни прегледи. За моя радост, все още си живея спокойно със него. Единственият детски кардиолог, който мога да препоръчам се казва д-р Велковски, но не съм сигурен дали все още приема. Работеше в III-та градска. "

Аз искам да допълня, че ние също хич не сме фенове на традиционната медицина, по този повод съм и тук в ГНМ форума. Но ако има някаква механична причина за състоянието на детето, аз бих искала да го знам, и така да взимам решение как да се третира.

Hug

# 576
  • Пловдив
искам да попитам-ингвинална херния при дете на 2 г в резултат ли е на някакъв конфликт?докторите казаха тогава че е вродена.6 месеца след операцията на дясната херния се появи и от ляво и нея я оперираха.

как според ГНМ се тълкува заекването,в случая става въпрос за голям човек,който заеква от малък,т.е. вече почти 30 години.Казали са му че е от стрес започнало,но всичките опити през годините да изчезне заекването са останали безуспешни.
Питах бившия  ни хомеопат дали може да му се помогне с хомеопатия,тя каза че щом от толкова години го има заекването,според нея няма да му помогне.

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 14:04 от niko11

# 577
искам да попитам-ингвинална херния при дете на 2 г в резултат ли е на някакъв конфликт?докторите казаха тогава че е вродена.6 месеца след операцията на дясната херния се появи и от ляво и нея я оперираха.

как според ГНМ се тълкува заекването,в случая става въпрос за голям човек,който заеква от малък,т.е. вече почти 30 години.Казали са му че е от стрес започнало,но всичките опити през годините да изчезне заекването са останали безуспешни.
Питах бившия  ни хомеопат дали може да му се помогне с хомеопатия,тя каза че щом от толкова години го има заекването,според нея няма да му помогне.

Живи ли са родителите на този човек?

# 578
  • Пловдив

да живи са Rolling Eyes

# 579
  • София
Здравейте,
никога не съм писала в темата, само чета от време на време  Simple Smile
Опитвам се да намеря отговор на въпроса защо се получава така, че дъщеря ми, която е на 6 г. и 5 м., през последните година и половина прави почти всеки месец гнойна ангина? Лекувам я с хомеопатия и всичко минава за 2-3 дена, но се побърквам, че сме влезли в някаква цикличност - на всеки 25 дена почти сме с ангина. Какъв конфликт може да е това?

# 580
  • Пловдив

Питах бившия  ни хомеопат дали може да му се помогне с хомеопатия,тя каза че щом от толкова години го има заекването,според нея няма да му помогне.

да живи са Rolling Eyes

нещо общо с родителите ли да има?

един друг въпрос-става въпрос за баща ми-има нещо на гърба-днес ще ходи на специалист,но доколкото разбрахме досега -е нещо като кожен липом,и според ЛЛ сигурно ще трябва да се маха с хирургична интервенция.Наподобява пъпка,но в голям размер,подуто,т.е. без връх,като наоколо е като отекло и го боли общо мястото,като топче под кожата е.На какво може да се дължи появата на такова нещо?и дали ако лекарите кажат,(защото те обичат да режат,)че е за махане,дали може да се избегне хирургичната намеса Rolling Eyes

Малката пък от снощи ми е с Т-38.4.казвате че всяка Т е решен конфликт,ако не бъркам.Но се чудя от какво,няма други симптоми засега,само Т,снощи й сложих свещичка Ефералган,но я свалии само за 3 часа и пак се качи.Досега винаги се е разболявала след батко си,никога преди него,а сега батко й е здрав,и се чудя защо сега тя първа се разболява.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 11:44 от niko11

# 581
Какво е кожен лимпон?
Като бях бременна с първото дете имах нещо като голямо мастно топче на гърба което се възпали и стана колкото половин топка за тенис може би .. Хирургът каза, че може да оперира като отмине възпалението. Аз пък се лекувах по бабешки, слагах му локум всяка вечер (от този без ядки и пудра захар), то започна директно да намалява, след седмица проби, почистихме го, сложихме компрес с реванол и оттогава не сме го виждали Simple Smile. Не знам дали е същото нещо, обаче.

# 582
Нямам възможност в момента да отговарям на въпроси. Влизам само да кажа, че Кристиян няма да може да отговаря и да пише в темата за неопределено време.

# 583
Здравейте, зачетох се в темата. Искам да попитам следното- мой близък има невродерматит по определени части от тялото: нос, уши-вътрешна част на мидата, предна част на темето-на главата, гърди. Чудя се на какво може да се дължи това? Мисля си, че е на силен постоянен стрес. Но не съм напълно сигурна. Peace Подлаган е моя близък на дългогодишно лечение без особен резултат.

# 584
nenaatoa, дано Кристиян е добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт