Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 212
  • 385
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Крайно време е да се направи църква в Младост. Малката църквичка на манастирчето е съвсем недостатъчна за десетките хиляди живущи. Живеех дълги години съвсем наблизо до мястото, където казвате, че ще се строи. Струва ми се съвсем подходящо. Там се пада своеобразен център на Младост, а църквите се строят на такива места. Нека най-накрая да има една постройка в този хаотичен квартал, която да го обедини, приобщи. Постройка, различна от Кауфланд, разбира се.
Преди години говореха, че църква ще се строи на ливадата до Хит, където завива 305. Не знам какво стана с този проект, но новото място е по-добро. Peace

Чукче не читатель, чукче писатель...  Rolling Eyes

# 241
Да този строеж пред моя блок е отврат и се руши /на снимката зада спирката/ и  бакшишите го ползват за тоалетна, наромани да се друсат, докато бяха малки едва си опзвах децата не влизат там.
Лошото е , че  е на МО и МО не го дава на общината. Иначе тоя цирей много ме дразни Sick

# 242
Ей, последните писали в защита на строежа newsm78 newsm78 newsm78
ААААААААА !!!:2gunfire: #2gunfire #2gunfire
Загрижените за пенсионерите нека им помогнат да си издействат пейки в градинката пред "Нова Деница".Трябва да се разберат със собственика й обаче, защото общината я продаде тихомълком на някой, който дръпна шалтера и лампите там не светят вече няколко години. Празното място до нея и пицарията УГО /където в момента е цирка/, може и да е общинска собственост - там да строят черква. И там е центъра на "Младост".
Да не пипат зеленото оазисче, че... #2gunfire #2gunfire #2gunfire...с детските играчки и колички Peace

# 243
  • София
И моето юношество и младост са преминали в Младост. Помня времена, когато на мястото на Младост 3, 4 и 1А имаше житни ниви, а около манастирчето та чак до Дървеница бяха обширни поляни и горички, на които си играехме на воля и правехме пикници. Още тогава параклисчето на манастирчето беше малко за да побере хората, които искаха да отидат на църква по Великден, например, ама не с кола а както си му е редът - пеша и да си отнесат след това огънчето у дома.

Подкрепям Жаве, че мястото е избрано добре като централно за Младостите, а около новия храм може да си остане детска площадка, нищо не пречи. Примери бол - "Свети Седмочисленици", "Свети Георги", "Свети Никола"....

Хубав пример, няма що. Да вземем да съсипем едиствената зелена градинка в Младост, за да създадем удобно място за нарко- дилъри?
Защото именно такива... индивиди обитават градинката при седмочислениците. И именно понеже мястото просто не е подходящо за деца и родителите го отбягват - не църквата, която е чудесна, но околните площи.
Само че хората там имат на 2 - 3 минути пешеходно разстояние Борисовата Градина, на още толкова - Царският Дворец...
А ние тук имаме само и единствено това.

И защо ли положително към идеята се изказват само хора, които НЕ живеят понастоящем в квартала? Дали защото просто няма да са лично ощетени от нея?

# 244
  • София
При Деницата е много сложна работата.
Пазарчето GM CITY е на екс -ВИС мутри.
Хотела на УГО и той е много тъмна сделка на шефчето с Бентлито.
Май и земята за цирка и тя е мутренска.

# 245
  • София
Този протест ми изглежда леко необмислен. По-добре да ви построят малка църква, отколкото утре да вдигнат някой хипермаркет. В Младост какво ли не построиха, но за протести на майки не съм чувала. Не вярвам всички строежи да са били вдигнати по голи поляни без едно дръвче. Както сами казахте, кварталът е с размерите на средно голям град, нормално е в центъра му да има един храм. Все пак в Младост освен деца живеят и възрастни хора, които не списват по форумите, сигурно не им е приятно за една свещичка да предприемат "извънградско" пътуване. Освен това, като гледам, ще се запази зелената площ, както и детската площадка, да не говорим за това, че в съседство има цял детски увеселителен парк.

Всъщност всички строежи, без изключение, бяха направени именно на голи поляни без дървета.
На мен и така не ми харесваше, разхождах кучето си по тези голи поляни, в по- ранни години гонехме мишки в нивите... но това е отделна тема - факт е, че не бяха облагородени.
Всъщност единственото, за построяването на което беше отнета горска (и то не паркова, а горска - дива гора) площ е Полицейската Школа. Там преди нея имаше гора, замърсена река и свинарник.

Целият детски увеселителен парк в съседство се движи със скорост 10-20 лв./час.
За повечето семейства, прекарващи ЕЖЕДНЕВНО по НЯКОЛКО часа по детската площадка и алеите на градинката подобно нещо е абсолютно непосилно и изключено. Да не говорим, че място за каране на колело в Патиланци не е предвидено.

# 246
Явно хич не си представят колко няма къде да си изведеш детето.  А празни места все още има.  Да разрушиш единственото подобие на парк.

# 247
  • София
А що не искате там да засадят дръвчета, по-обширно е, по-голяма площ, по става за парк. Това, което показвате и където е избрано да се строи църквата, изглежда по-скоро като градинка, не като парк. Борете се за истински парк!

Ами да, по- скоро градинка е, ама е най- големият и просторен "парк" на сто и петдесет хиляден град... без да споменаваме ежедневният автомобилен трафик от хора идващи и тръгващи си от работа в Бизнес Парка (имаме парк, нали...  Mr. Green) и техните клиенти.
За нас ТОВА е ЕДИНСТВЕНАТА зелена площ.
И затова се борим за запазването й.
Идеята да отрежем дърветата, които сме чакали 30 години да пораснат, за да засадим други е... абсурдна би било много мека квалификация.
От друга страна, няма пречка там да се сложи сграда.

И да, имаме нужда от ИСТИНСКИ парк.
Бихме искали средствата да се отклонят - своевременно! - за облагородяване на площта от другата страна, в околността на манастира. А до него БПЦ да построи нов, по- голям молитвен храм, който да отговори на нуждите на енориашите й от квартала.

# 248
Дали все пак можем ориентировъчно да се преброим колко хора ще бъдем?!

# 249
  • София
Борете се за парк, това е решението. Хората трябва да се борят за каузи, а не против нещо си.

Това е градинка. Храмът ще е почти на улицата, в непосредствена близост до оживено кръстовище, точно на това място едва ли оставяте децата си да припкат на воля.
Общината е решила да направи добро дело според мен, не да осакатява мястото. Вероятно не притежава площите, които споменавате като по-подходящи.

Проблемът с липсата ма места за отдих е голям в цяла София. Сигурно е мъчително Младост да има само тази градинка, съчувствам дълбоко като майка с дете. Аз ползвам Южния парк, привилегирована се чувствам в някакъв смисъл, не съм дистанцирана от проблема ви, обаче.

# 250
КЛОНКА@, май наистина не четете за какво става въпрос? Точно срещу тази градинка има място с пустееща недовършена сграда. Там да си строят, а не да затриват зеленината. Колко пъти още да се напише, за да го прочетете бе....ааааааааа???
Моля момичетата, които качиха снимки на градинката да качат и такава на, която да се вижда к,во има отсреща!

# 251
  • София
Борете се за парк, това е решението. Хората трябва да се борят за каузи, а не против нещо си.

Това е градинка. Храмът ще е почти на улицата, в непосредствена близост до оживено кръстовище, точно на това място едва ли оставяте децата си да припкат на воля.
Общината е решила да направи добро дело според мен, не да осакатява мястото. Вероятно не притежава площите, които споменавате като по-подходящи.

Проблемът с липсата ма места за отдих е голям в цяла София. Сигурно е мъчително Младост да има само тази градинка, съчувствам дълбоко като майка с дете. Аз ползвам Южния парк, привилегирована се чувствам в някакъв смисъл, не съм дистанцирана от проблема ви, обаче.

Ние се борим ЗА запазването на градинката ни. На ЕДИНСТВЕНАТА ни градинка.
Ти ползваш Южния парк.
Ама на мен Южния Парк ми е на час път в едната посока и 10-на лв. бензин. Според зависи от късмета и задръстването. Борисовата градина ми е на, примерно, 1/2 час и 5 лв.

# 252
  • София
Agal, звучите истерично!
Умишлено пропуснах да коментирам предишния Ви пост, в който безразборно стреляхте.
Или се овладейте, или си изпийте хапчетата, преди да ми говорите. Или изобщо не го правете!

Добре прочетох за мястото, но прочетох и че не е общинска собственост. Би следвало да сте наясно, че Общината не може да си строи където й падне.

# 253
Точно за запазването на парка се борим.  Изграден, с израстнали дървета.  Аз също съм отгледала децата си в Южния парк и затова ми е мъчно за майките в Младост.

# 254
  • София
КЛОНКА@, май наистина не четете за какво става въпрос? Точно срещу тази градинка има място с пустееща недовършена сграда. Там да си строят, а не да затриват зеленината. Колко пъти още да се напише, за да го прочетете бе....ааааааааа???
Моля момичетата, които качиха снимки на градинката да качат и такава на, която да се вижда к,во има отсреща!

И вие не четете, земята там е на военните, и те не си я дават. Иначе би било перфектното решение.

Общи условия

Активация на акаунт