Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 207
  • 385
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Точно за запазването на парка се борим.  Изграден, с израстнали дървета.  Аз също съм отгледала децата си в Южния парк и затова ми е мъчно за майките в Младост.
Трещи, това ми е ясно. Казах, че съчувствам, но и на теб ти е ясно, че тази градинка няма капацитет да побере всички дечица на Младост. И не е проблемът в един храм, който ще се построи на 100кв.м. и то до самата улица, а в това, че там трябва да се помисли за облагородяване и на други площи и за създаване на повече парково пространство.

Аз така си мисля.

# 256
КЛОНКА@, май наистина не четете за какво става въпрос? Точно срещу тази градинка има място с пустееща недовършена сграда. Там да си строят, а не да затриват зеленината. Колко пъти още да се напише, за да го прочетете бе....ааааааааа???
Моля момичетата, които качиха снимки на градинката да качат и такава на, която да се вижда к,во има отсреща!
Четете, преди да пишете,моля! Да преди наколко постинга обясних за пустеещото място , че не общинско,  а на Министерство на отбраната!
И това ще снимам , но безпредметно , защото ние живеещите до него не можахме да си го извоюваме или закупим от военното ведомство!

# 257

На сайта на район "Младост", раздел публични регистри
http://www.so-mladost.com/publichni-registri/publichna-obschinsk … -sobstvenost.html

е даден опис на публичната и частната общинска собственост на община Младост.
Терени има, включително и централни. Явно въпросът е да се мине тънко и да се чегърта по струната "ама как, вие сте против църквите", т.е. ~ не сте българи, а сволач. И съответно свободните терени лека-полека да се цап-царапнат за далеч по доходни (естествено не за вас) "инвестиционни проекти".

# 258
На вниманието на agal! Ето го въпросният цирей. Борим се с МО да го продадат или да го дадат на някой за стопанисване защото децата ни играят под тази рушаща се плоча. Това е така почти 20 години.
И подписки и митинги - нищо - глас в пустиня.

# 259
  • София
МО по-скоро ще го оставят да се срине, отколкото да предприемат нещо. До майка ми е онова чудо - малкото НДК или както там му викат на помпозното си творение, дето отново не могат да го завършат.
Преди години, като събориха Военно-историческия музей, тръгнаха да строят. Бях невръстно дете. Строежът стоя на бетонни плочи, докато станах майка. Mr. Green Събориха го и почнаха тоя. Ей го - синът ми е ученик вече, а сградата си виси недостроена и вероятно за неговите деца ще бъде съборена и започната следващата. Grinning

# 260

На сайта на район "Младост", раздел публични регистри
http://www.so-mladost.com/publichni-registri/publichna-obschinsk … -sobstvenost.html
е даден опис на публичната и частната общинска собственост на община Младост.
Терени има, включително и централни. Явно въпросът е да се мине тънко и да се чегърта по струната "ама как, вие сте против църквите", т.е. ~ не сте българи, а сволач. И съответно свободните терени лека-полека да се цап-царапнат за далеч по доходни (естествено не за вас) "инвестиционни проекти".

Всъшност вероятно точно това се е случило и са сменили терена. Понеже е за църква и всеки е по-склонен да го приеме отколкото някоя друга дивотия. И на това се разчита.

# 261
Замислих се вместо тук да роптаем "за и против" църква, вече закъсняхме. Дали да не се обедим и да напишем едно отворено писмо до м-р Аню Ангелов , да си направи ревизия на всички такива започнати , незавършени и грозни имоти на територията на цялата Столица. И  като не ги стопанисва да ги продаде.

# 262
Замислих се вместо тук да роптаем "за и против" църква, вече закъсняхме. Дали да не се обедим и да напишем едно отворено писмо до м-р Аню Ангелов , да си направи ревизия на всички такива започнати , незавършени и грозни имоти на територията на цялата Столица. И  като не ги стопанисва да ги продаде.

Ми те сигурно си ги знаят, но защо трябва да им пука. Ако никой не санкционира собственика за това че не си поддържа имота, какъв стимуал може да има нещат да се оправят.

# 263
  • София
КЛОНКА@, май наистина не четете за какво става въпрос? Точно срещу тази градинка има място с пустееща недовършена сграда. Там да си строят, а не да затриват зеленината. Колко пъти още да се напише, за да го прочетете бе....ааааааааа???
Моля момичетата, които качиха снимки на градинката да качат и такава на, която да се вижда к,во има отсреща!

И вие не четете, земята там е на военните, и те не си я дават. Иначе би било перфектното решение.

Всъщност изобщо не е наша работа да посочване на Общината алтернативен терен. Буквално - на никой от нас не се плаща за такава дейност. Ние просто си искаме градинката. Единствената, скоято разполагаме...

# 264
  • София
Точно за запазването на парка се борим.  Изграден, с израстнали дървета.  Аз също съм отгледала децата си в Южния парк и затова ми е мъчно за майките в Младост.
Трещи, това ми е ясно. Казах, че съчувствам, но и на теб ти е ясно, че тази градинка няма капацитет да побере всички дечица на Младост. И не е проблемът в един храм, който ще се построи на 100кв.м. и то до самата улица, а в това, че там трябва да се помисли за облагородяване и на други площи и за създаване на повече парково пространство.

Аз така си мисля.

400 m2. И няма как да е точно до улицата, току- що - буквално миналата седмица - там свърши ремонта на огромен тротоар с велоалеи. Или и тези пари и обновяване да бастисаме? Ако не го направим пък влизаме в детската площадка - с все новите катерушки и др. Макар да подозирам, че във всички случаи ще се разрушат и двете неща.[/b][/color]

# 265
  • София
А къде има официална информация по въпроса?
В смисъл, някакъв сайт на общината или нещо такова, различно от фейсбук.

# 266
А къде има официална информация по въпроса?
В смисъл, някакъв сайт на общината или нещо такова, различно от фейсбук.

Клонка, още в началото на темата е пуснат линк към сайта на община Младост: обява, акт за общинска собственост, решение на ОС за предоставяне право на ползване, чертежи...ето.

# 267
А защо трябва да бъде на общинска земя? БЦП няма пари ли?

# 268
  • София
Нямат горките нямат!
И знаете ли какво ще стане...
Имало приготвени едни 10 000 за тая църква.
Които за нищо няма да стигнат.
Или ще стигнат колкото да се разкопае и да се изсекат дърветата.
И ще си седи тая грозна дупка до детските площадки во веки веков.
А БПЦ ще си събират дарения, които кой знае къде ще потънат.

Какво въобще сме се размечтали за църква!

# 269
  • София
210кв.м застроена площ.
Проектът е разработен в съответствие с предвижданията на Подробния устройствен план.
Което значи, че там така или иначе са решили да строят нещо. И ако не искате църква, може да се окажете с някоя закусвалничка. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт