Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 158
  • 385
  •   1
Отговори
# 315

Моята кауза е да не се застрояват поне градинките - нито временно, нито невременно, защото допуснат ли се и малки наглед безобидни изключения, по-нататък няма спасение. По тази формула от години се заграбват зелените терени - сега лавчица, после и клозетче, паркингче, утре - "частен имот".
Така отхапаха части от Южния парк, Ловния парк, градинката на Св. Троица, Борисовата градина.
Ако вашата кауза е друга, формулирайте я точно, за да не се въвеждат в заблуждение хората  Peace
В останалата част от градинката (де факто една част от нея вече е открадната от "Патиланци") по ПУП не се предвижда застрояване. Редно е това да се спазва във всякакъв смисъл.

# 316
  • София
На сайта на общината са писали, че строежът е в съответствие с ПУП.
Аз затова казах, че там явно са си решили да строят така или иначе.
И се изумих, че всъщност кафенета и тоалетни не биха пречили, даже имало нужда. Църквата пречи, значи!
Движим се по някаква проста логика.

Протестът е разчетен както в статията "НЕ щем църкви, искаме градинки"
Явно не само аз съм останала с това впечатление.
Мислех, че идеята е "не щем постройки в градинката".

# 317
Клонка, това дето си го цитирала си е направо литературно издържано на фона на някой други изказвания. Не съм особено чувствителна, но някои хора с това, с което говорят се и хранят. И точно те (по непонятна за мен причина) обясняват как църквата ще възпита младото поколение. Та се питах речника откъде са го получили. Познавам доста хора, които са вярващи и въобще не мога да си представя че такива неща могат да им излязат от устата (или клавиатурата). 

Помня как почна темата. Със сигурност не против църквата. Нека не отклоняваме вниманието от виновника (виновниците) за тази ситуация. Защото от нея полза нямат нито вярващите християни, нито майките с деца. Да не говорим че двете категории се припокриват в известна степен.

# 318

По-горе и на друг сайт видях схема на ПУП - не се предвижда нищо такова!
За останалото, да, и аз така мислех и затова бях "за".
И мен тази нова формулировка ме изненада - меко казано.
Нищо, хаирлия  Grinning да е.
Аз поне за себе си си изясних картината и се оттеглям от темата.
С поздрав 
Няма нужда ни от църкви, ни от градинки.
Да живей бахура  Grinning

На сайта на общината са писали, че строежът е в съответствие с ПУП.
Аз затова казах, че там явно са си решили да строят така или иначе.
И се изумих, че всъщност кафенета и тоалетни не биха пречили, даже имало нужда. Църквата пречи, значи!
Движим се по някаква проста логика.

Протестът е разчетен както в статията "НЕ щем църкви, искаме градинки"
Явно не само аз съм останала с това впечатление.
Мислех, че идеята е "не щем постройки в градинката".

# 319
  • София
Познанията ти о чужди езици са похвални, но в този форум е прието да се придържаме към българския като официален език за държавата.

Това към мен ли е? Съжелявам за грешките, не мога да ги поправя - труден ми е езика Embarassed

Не, разбира се.
Просто аз лично какво означава "аферим" не знам; и намирам за ненужно да се принуждават хората да изучават допълнителни езици, за да могат да разбират думите на някой от форума. Особено пък, когато не са написани с правилната азбука или правопис, за да се използва гугъл транслейт или нещо подобно.

# 320
  • София
Бях там.
Никого от Форума не намерих.
Намерих една журналистка от Дневник и говорих с нея.

Кметът бил казал, че други места няма.

Църквата ще заеме две зелени площи със доста дървета и входът и ще е почти на детската площадка.

# 321
  • София
И ние с Давид бяхме там, с все тротинетка, не видях никой, който да ми изглежда против... имаше разни хора, скрили се на сянка в близост - попитах ги, но не... навряхме се с все тротинетка в градинката, но в крайна сметка си тръгнахме, поне да не изглежда, че сме поддръжници на идеята.
Кметът като не може да намери друго място, що не вземе да я тури във вътрешния двор на Кметството?

# 322
  • Вън от пространство и време
Просто аз лично какво означава "аферим" не знам; и намирам за ненужно да се принуждават хората да изучават допълнителни езици, за да могат да разбират думите на някой от форума. Особено пък, когато не са написани с правилната азбука или правопис, за да се използва гугъл транслейт или нещо подобно.

Кати, съвсем надребно ти станаха заяжданията, но но тук вече пълно невежество показваш, защото точно тази дума е използвана в много известен разказ на Вазов и нееднократно е присъствала в заглавията на теми за есета в средното училище и и за кандидатстване след VII клас. Peace

# 323
Мда, никаква организация нямаше и много ме е яд и заради това.
Треперя от гняв просто. Кметът си мисли, че си прави предизборна реклама, но по поразително грозен начин. Доколкото разбрах именно той е държал там да е мястото на църквата#2gunfire
Питах, докато го интервюираха от тв+ колко дървета ще изсекат, кога смята, че ще завършат строежа, какво ще стане, ако не съберат пари -  3 дървета щели да посадят отсреща; до година- година и половина щяло да е готово, били събрали повечето пари за грубия строеж. Общи приказки от изпечен политик и прах в очите на хората.
Говорих с журналистката от Дневник и пред една телевизия.
Двама татковци попитаха хората защо се радват, че им разрушават парка, но бабичките му скочиха да не помрачава събитието и даже полицаи дойдоха да го "успокояват".  ooooh!
А мястото за църква е направо смехотворно - хем е малко, хем е криво, хем е съвсем до кръстовището, а копката е точно до едно голямо борче и множество липи.   #Crazy

Уф, бясна съм и много нерви изхабих, но за съжаление не виждам начин за положителна развръзка.

# 324
Сещам се за един велик лаф от комунистическо време!
Тази година завод за полупроводници - догодина за цели!
И тогава всички под сурдинка хихикаха, но на малко хора им стискаше да покажат различно мнение!

И днешната ни работа  такава - Да им е честит новия храм на жителите на Младост!

На срещата се запознах с Харита! За което много се радвам, със Слава и нейната принцеса и с Шани!
Да!!! това сме хората, които се намерихме!
Приемам, че е имало още 2пъти, хайде 3 пъти по толкова, с които не сме се намерили.....
В паркчето имаше над 2000 души  ooooh! Tired
Както се казва няма нужда от коментар - робския народ си заслужава робския хомот!
Зет ми още няколко човека на самата церемония по първата копка са имали кратка словестна схватка с полицаите, затова че видиш ли си говорили против Храма, естествено били и анатемосани от бабите .... и това е.....
Не ми се коментира, но аз се вдигнах с 3-те си деца и мъжа си и дойдоха още наши приятели, за да ни подкрепят....

Та затова от днес нататък да не съм чула, че някой си бил против храма.
Молете се за душите си !!!!
както ще направя и аз!

# 325
  • София
Бях там от 11,30 до 13,30 някъде, не видях нищо организирано - хора се разхождаха спокойно на малки групички. Състоя ли се срещата в училището? Аз не успях за нея, но носех една перуника, уж за сигнал. Доста хора имаше и не посмях да разпитвам има ли някой от форума. Всички приемаха цирка с кравешко спокойствие. Седнах на една пейка, четох книжка и като видях, че нищо няма да излезе, се потътрих обратно към вкъщи  Tired Това с полицаите не съм го видяла  #Crazy

# 326

Кати, това ти ли го препоръчваш?

... След като няколко постинга по-нагоре си постнала

Чукче не читатель, чукче писатель... ...  Grinning

намирам за ненужно да се принуждават хората да изучават допълнителни езици, за да могат да разбират думите на някой от форума. Особено пък, когато не са написани с правилната азбука или правопис, за да се използва гугъл транслейт или нещо подобно.
[/b][/color]

# 327
  • София

Кати, съвсем надребно ти станаха заяжданията, но но тук вече пълно невежество показваш, защото точно тази дума е използвана в много известен разказ на Вазов и нееднократно е присъствала в заглавията на теми за есета в средното училище и и за кандидатстване след VII клас. Peace

Вазов никога не е бил сред любимите автори, след 7 кл. никъде не съм кандидатствала и думата категорично НЕ е на български език. По мое време модерни бяха русизмите - но това не ги прави правилни.

# 328
  • София
Състоя ли се срещата в училището? Аз не успях за нея, но носех една перуника, уж за сигнал.

Всъщност, срещата беше извън училището - до него има един заграден корт. Оставих другите на сянка на хълмчето срещо естрадата, и висях с едно цвете почти до 12, с надеждата поне някой да реагира на цветето. След приключването на всичко чисто символично го оставих на хълмчето, откъдето ще тръгне разрухата.

Беше ми много приятно да се срещна с всички, с които успяхме да се намерим  Hug

# 329
Значи, във форума по принцип трябва да се говори на български, по изключение само Кати може на друг, и то на руски, ама нищо, че е на развален руски, за Кати може. Супер логика  Grinning

Колкото до "сложната думичка" на "допълнителен език"  hahaha, има се предвид крилатия стих от една българска хайдутска народна песен, използван от Вазов за мото на разказа му "Една българка", а именно „Аферим, бабо, машаллах! Още един такъв да отгледаш!”
Което имах предвид и аз, буквално  Wink

Тъп, тъп Вазов. Как може да си измисля разни работи, дето в Гугъл транслейт не ги пише  hahaha

Вазов никога не е бил сред любимите автори, след 7 кл. никъде не съм кандидатствала и думата категорично НЕ е на български език. По мое време модерни бяха русизмите - но това не ги прави правилни.[/b][/color]

Общи условия

Активация на акаунт