ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 478
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Западен парк
Благодаря, maretu. Аз всъщност не знам дали искам генетик или не. Моята АГ написа на едно листче "медикогенетична консултация" и тук от вас разбрах, че най-вероятно става въпрос за БХС. Когато я попитах трябва ли ми снимка от ехограф, тя ми отговори че там (в МД) щели да си направят всичко, което им е нужно. Нейният ехограф не е достатъчно добър за това.

# 136
Аха, ясно. Значи там ще ти направят "служебна" ФМ, предполагам. Мерят с ехограф гънката на вратлето на бебока, това е един от показателите за измерване на риска от Даун. Следят за наличие на носна костица и др. Аз ще ходя на 27-ми юни.
Ще звънна утре и да се запиша за втората фетална морфология (20-та седмица) при д-р Марков, че ми е важно. Дано не е късно, за първата нямаше свободни часове месец и половина преди желания период.

# 137
  • Западен парк
А колко е това в лв. горе-долу? Да знам колко да си нося?

# 138
  • гр.Пловдив
Ето ме и мене... Доволна и щастлива... Видях "чудото" 9мм и чух туп-туп-туп. Док каза, че съм в 7г.с и 1 ден и ми записа следващ час за 28.06. Всичко било нормално и ми каза да продължавам фолиевата киселина - нищо друго. Аз бях малко ошашавена и забравих половината от въпросите си, но и той нищо не каза - за никакви изследвания - рутинни, за никакви ЖК, за  никакви генетични. Нормално ли е това и кога се започват изследванията

# 139
  • Ботевград
Привет и от мен Simple Smile Аз се поизгубих тези дни,но мъжа ми е отпуска и сме повечето luvbed
За секса...на ме си ми се прави и си правим Embarassed според мен щом не ме боли нищо и сме внимателни всичко си е "ОК" Simple Smile
smarfietka , и на мен не са ми правили изследвания до сега Simple Smile Ще ми правят като се запиша на ЖК а това ще бъде на 28.06...
Аз вече съм сравнително по-добре  Praynig Не ми се е повръщало от самото начало,но си имах едно ужасно главоболие,което от около 1 седмица отмина Simple Smile

# 140
  • София
Крисита, ти да не си като мен с  инвитро? Че и аз още не съм правила секс и предният път забравих да попитам и двамата доктори кога ще ме огрее слънцето...
Няма такова забравяне! Нищо не помня.. Вие как сте? Дори си правя списък с покупки и после забравям, че имам списък.
Да, с инвитро съм и да ти кажа не знам дали ще се престраша дори и да ми дадат зелена светлина. А за забравянето като вляза в кабинета и името си забравям, а с док се гледаме вече поне 3 години, не е от нея от притеснение за мъничето е Simple Smile

# 141
Привет, момичета!  Hug

Невидимо дете, много, много съжалявам за загубата ви! Не знам какво да кажа, няма верни думи...  Cry Вярвам, че ще имаш още едно детенце, а дотогава - кураж, почивка, усмивки с голямото ти дете!  Praynig

maretu, радвам се, че си спокойна.   bouquet Надявам се да получиш подкрепа от майка ти, личния ти лекар, близките ти за бременното кърмене. Ако имаш нужда, мога да ти потърся материали, които да обсъдиш с тях, защото съм сигурна, че знаеш колко е важно хората около теб да са на твоята вълна или поне да не те товарят с негативни емоции. Също можеш да им кажеш, че много кърмачета се самоотбиват в напреднала бременност или в последните седмици непосредствено преди раждането. Това може да има общо с факта, че кърмата променя количеството, консистенцията и вкуса си и все повече се приближава до коластра - "златното мляко" за новороденото. Разбира се, има и заклети кърмаци, които продължават да сучат и след раждането на новото бебе. Ти мислила ли си по въпроса дали би практикувала т.нар. "кърмене в тандем"?

Аз продължавам да кърмя Киси с темпото, с което тя желае. Тези дни ще си поръчам една книжка на Ла Лече Лига за тандемско кърмене, защото признавам - знам повечето неща на теория, но не и на практика, въпреки честите ми контакти с кърмачки на две деца.  Simple Smile http://www.amazon.com/Adventures-Tandem-Nursing-Breastfeeding-Pr … 596060&sr=1-1 А за себе си съм решила, че ще продължавам да се водя по децата си във всяко отношение, така че каквото сабя покаже...  Wink

За триъгълникът - от 100 години ходя на козметик за тая работа и не съм прекъсвала през бременностите ми. Това, което знам аз (вкл. и от опит) е, че болката и стягането на коремните мускули, могат да доведат до контрахиране на матката, което пък може да не е ОК за бебето. Не съм попадала на доказателства, че колата може да навреди в някой етап на бременността, напротив, мисля, че е най-хигиеничния начин за почистване.

Аз още не съм си записала час за ФМ, мамма миа какъв заплес съм!  Crazy

Слънчев и усмихнат ден на всички!  Heart Eyes

# 142
  • гр.Пловдив
може ли на лични някой да ми обясни как лентичка да си сложа - минавам през стъпка 1,2,3 - стигам до финал, но не се появява?

# 143
  • София
Здраейте и от мен!
Аз съм си записала час за ФМ на 13.07 във Фемина при Димитрова и по телефона ми казаха, че тя ще ми обясни за БХС, но по принцип е в Майчин дом от 8.30 до 14.30 без записване и е хубаво да се отиде на другия ден след ФМ, така че аз ще отида на 14.07.  Peace
Относно неразположенията, при мен са си с пълна сила - гадене почти нон-стоп от всичко, снощи повръщах, зверско главоболие, болки в корема (но като пия Ношпа и много ми пада кръвното). Да не говорим, че ми се спи постоянно, едвам си държа очите отворени в работата. Но гледам да не се оплаквам, това ми е мечтата от дълги години и съм най-щастливия човек на света (сигурно само мъжа ми е по-щастлив).  Laughing

# 144
  • Страната на чудесата
Г-жа Монк,
ФМ при д-р Марков е 80 лв, в МД предполагам,че няма да е много по-различно. Доколкото съм чела, БХС над 35 години е безплатно изследване, но пак не съм сигурна.
При моя лекар(ще следя при него и на ЖК отделно, предишния път бяхме го решили така и бях супер спокойна) обсъдихме ФМ около 20 седмица при доц.Томова в МД, така, че на мен ми се събират 12 г.с. при Марков и 20 г.с.при Томова. Предполагам, не е задължително да са при един и същ специалист?
ЖК запишете едва, когато решите точно при кого искате да бъдете.Аз не съм избрала още специалист, ще бъде в МД, защото искам там да раждам пак, но...нямам и идея при кого.Но ще го решавам след месец, може би.
Момичета, през 16 седмица има препоръчителен преглед на шийката на матката, за да се види "твърдостта" и ако се налага да се направи серклаж.
Аз мисля да  се пробвам при Тюфекчиева, ако може да ме вмъкне в графика си.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 09:47 от Lucky Plam

# 145
Здравейте маминки Hug Аз имам един глупав въпрос, но се надявам някой да ми отговори дори и на лични да не занимавам останалите красиви маминки. На 31. 05 бях на преглед и доки ми каза, че съм в 5 г.с, това озн ли ,че бебо е  станал по мои изчисления на 27.04. А на този календар в сайта, като си го правя, ми излиза ден на зачеване 8.05, възможно ли е това? То тогава за мен би трябвало да съм с термин февруари месец, а не януари?Извинявайте, че Ви занимавам, но ми стана интересно, а и чак др. седмица съм на преглед при доки, за да задавам всякакви си глупави и не до там глупави въпроси. Flutter Благодаря предварително. Hug

# 146
  • Страната на чудесата
Ема, има нормални граници на разминаване, +-11 дни на развитие на ембриона.Моят случай например е с 6 дни по-късно, това е, защото не винаги овулацията е настъпила на 14 ден, има по-ранни и по-късни овулации, но по-голям процент жени им е около 14 ден. Точно затова термина е ориентировъчен, когато е с онези календари-кръгове, и е по-точен, когато се прави с ехограф, който проследява развитието на плода и дава прогнозно кога ще е достатъчно зрял, за да се роди. По принцип моя термин би трябвало да е на 16-18.01, според данните на ехографа обаче, е около 24-25.01. При първата ми бременност също(защото бях със същата овулация, разбира се Grinning) чакахме беба седмица, докато реши да се излюпи, и по ехографски данни, беше пак с около седмица по-късно развитието на ембриона.

# 147
Здравейте мами  bouquetмина и моят първи преглед Simple Smileвси4ко е наред ,големи сме 1.9см.,каза ми 4е съм в 8г.с.,взеха ми изследвания надявам се и там вси4ко да е наред и така.На преглед съм 4аааак на 05.07. В4ера си повръщах два пъти ,може би допринесе и возенето  в колата незнам ,ама и двата пъти беше на вън Embarassedвторият път до кофите пред блока. Слезнах по4ти в движение, само със знаци подсказах на мъжа ми да спре и ...после ми олекна  LaughingПриятен ден дами  bouquet 

# 148
Г-жа Монк,
ФМ при д-р Марков е 80 лв ...

Вчера се обаждах в клиниката за час за втора ФМ и ми казаха, че струва 100 лв.

# 149
Здравейте мами  bouquet Да ви се оплача до вчера нямах никакви симптоми освен болезнените гърди, но днес за малко да повърна от пастата за зъби, че и апетит нямах, но като хапнах насила ми мина.Сигурно ще е така следващите седмици ShockedИначе сме на преглед чак на 16.05, когато сигурно ще чуем сърчице,а времето дотогава ми се струва цяла вечност.Още съм притеснена дали всичко ще е наред.Хубав ден мили мами Hug

Общи условия

Активация на акаунт