ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 481
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • гр.Пловдив
а аз да ви попитам как да има на преглед с пълно или празно коремче?

# 121
  • Страната на чудесата
За прегледа има значение пикочния мехур, не коремчето Wink
За коремен ехограф-пълен пикочен мехур, за вагинален-празен thumbsup

# 122
Аз казах "здрасти", но не се представих, сори. Казвам се Евелина / но всички ми казват Ева/ на 31 от София, първа бременност, желана и чакана. Имах болки който не отдавах на контракции нали ми е първи път не съм много наясно.Една седмица пих Нош-па но не подейства, затова от Петък съм на инжекции Папаварин, Утрогестан, Магнезии, Дуфастон. Затова искам да попитам нещо,  тъй като са съм с ниско кръвно док. ми даде да слагам Утрогестан вагинално и така вече 6 дни х 3 пъти дневно. Притеснявам се защото има количество което явно не се абсорбира и изтича или просто не я слагам правилно. Още нещо как тези от вас които пият магнезии се оправят с гадния метален вкус.

# 123
Продължавам да ходя на кола-маска. При моята козметичка има доста бременни момичета в момента, но при проблемна бременност, доколкото знам, не е желателно.
За секса - и аз нямам никакво желание Blush

# 124
  • На морето!
Невидимо дете, пращам  ти прегръдки, миличка! Кураж!  Hug Hug

Аз докато видя, че има нова тема и вие вече сте изписали 9 страници.
При нас нищо ново, с изключение на това, че съм болна. Детето ме зарази пак с нещо- този път без Т, но с кашлица и хрема. На 13ти съм на лекар и се надявам всичко да е ок. Нямам търпение да видим вече сърчице и да се успокоя, че въпреки болестите и всичките гимнастики с голямото дете всичко е наред. Снощи дори сънувах прегледа, доктора даже и пола видя, забележете през памперса /бебето в корема ми беше с памперс  Mr. Green/, та той видя момче, а аз му казах, че предпочитам момиче и той "Ок, шегувам се, може и момиче да е"  Laughing Луда работа.
За списъка на  1ва стр.: От Бургас съм, втора бременност, на 26г., термин 08.01.
Връщам се на работа, че след 1 седмица болнични съм затрупана с бумаги... Kissing Heart

# 125
  • Страната на чудесата

... Снощи дори сънувах прегледа, доктора даже и пола видя, забележете през памперса /бебето в корема ми беше с памперс  Mr. Green/, та той видя момче, а аз му казах, че предпочитам момиче и той "Ок, шегувам се, може и момиче да е"  Laughing Луда работа.

Joy Голяма си скица hahahaВсичко ще е наред на прегледа,  но може и лекичко да се разочароваш, че не е с памперс бебока Mr. Green
Аз още се лутам какво предпочитам като пол, но таткото е категоричен, че нямало опция да е момиче(защото първото ни е такова, сега било ред за момче hahaha)

# 126
Аз вчера бях на първи преглед с коремен ехограф. Видях туптящо сърчице. Докторката ми показа ръчички и крачета. Имам две снимки, които не спирам да си гледам. Grinning Терминът ми е на 14.01.2012. Според вчерашната снимка трябва да е на 09.01.2012.

Сега вече нещата ми се струват по-реални Wink

Все по-рядко ми прилошава /преди седмица ми беше лошо по цял ден/. Нощно време доста често се будя. Два пъти сънувах бебето - вече родено.   Simple Smile

До края на месеца трябва да се запиша на женска консултация, но си нямам идея къде.

За списъка - от София съм, на 35години , втора бременност, термин 14.01.2012.

# 127
  • Благоевград
Аз съм Валентина на 31 г. от Благоевград, това ми е трета бременност, имам едно живо родено детенце - Иво на почти 5 годинки.Май 2010 кухо яйце и спонтанен аборт в 6 г.с.
 ТЕРМИН 22.01.2012
В понеделник бях на лекар но ми казаха, че на 14 като отида тогава чак ще може да се види сарчице.

# 128
 Здравейте и от мен,казвам се Камелия,на 30 г.от София,термина ми е за 26.01,между другото и моя рожден ден е точно тогава Simple Smileимам едно детенце,момченце на 2  годинки и половина

# 129
  • София
Невидимо дете, ужасно много съжалявам за загубата ти, дано намерите причината и този кошмар никога повече да не се повтаря
Ева, аз съм на утрогестан 3х2 от 18.04 до сега, нормално е да изтича част от лекарството, не се притеснявай
Днес бях на преглед и бебочето е много порастнало за 1 седмица има си ръчички като топчици, вече прилича на човече
На нас секс ни е забранен, но честно казано и аз нямам много желание

# 130
Здравейте,
поздрави на всички момичета тук. Записвам се и аз към групичката на януарските бебета 2012. Това е първата ми бременност, на 32 години съм, от София. Лека бременност на всички  bouquet !!!

# 131
  • София
Крисита, ти да не си като мен с  инвитро? Че и аз още не съм правила секс и предният път забравих да попитам и двамата доктори кога ще ме огрее слънцето...
Няма такова забравяне! Нищо не помня.. Вие как сте? Дори си правя списък с покупки и после забравям, че имам списък.

# 132
  • Западен парк
Здравейте!
Колко ви се радвам като ви чета - вече почти на никоя не й е лошо, бебчетата си растат и едно даже е с памперс!
Някоя от вас знае ли дали е необходимо предварително записване за БХС в "Майчин дом". Нямам никакви изисквания да е точно определен лекар, за мен няма значение кой точно от специалистите там ще ме приеме. Или ако нямате представа, ако може да ме насочите на някакъв телефон да звъня... Иначе трябва да закъснея за работа с почти 2 часа само за да попитам там трябва ли записване. Влизах в сайта на МД, но нещо не се ориентирах добре.

# 133
Здравейте, момичета!
Мен хич ме няма напоследък, но наработа успявам да ви попрочета от телефона.

Невидимо дете, толкова много съжалявам, днес ми се доплака, като разбрах. Някак имах чувството, че ще си с нас. Всичките ми положителни мисли са с теб, дано да разберете и да остраните причините и да си имате малка радост скоро. Утешавай се с първото си съкровище и мисли позитивно  Hug

*

На мен започна малко да ми се гади, сутрин до към 12 - 1 продължава и по - късно само ако усетя някоя неприятна миризма. След ядене също ми се гади, установих, че само от яйца не ми се обръща стомахът, странна работа  newsm78
Но като цяло минавам някаква лека фаза, защото до сега всъщност не съм повръщала, надявам се така да си остане. Гледам повечето мами нямат сериозни оплаквания с гаденето.

Либидото ми да ви кажа не се е променило много  Party

За кола маската изобщо не знаех, че може да има някакъв негативен ефект върху бебчето. Някой може ли да сподели конкретна информация, изобщо потвърдено ли е това или на някоя приятелка приятелката казала... ? Аз си бях на кола точно миналия уикенд. Сестра ми също ходеше до последно, а и не съм единствената бременна при моята козметичка. Иначе тя знае и не ми е казала за никакви противопоказания. Хич не ми се иска да прибягвам до други методи, много ми е удобно да си ходя на кола.

Завиждам ви за видените сърчица! Да си ги отгледате до живи и здрави бебенца!
На нас ни казаха да ходим тъкмо вчера или днес, но моето любимо замина извън страната във вторник, а сме се разбрали, че за този преглед ще сме заедно и му обещах, че ще чакам. Мислехме дори да изчакаме до 23, когато съм си запазила час при др Илиев в Токуда, който се надявам да ми следи бременността, но не знам дали ще изтърпим толкова време. Мислим освен това да почнем да казваме на хората около нас, като видим сърчице, за сега много малко хора знаят.

Аз имам едно малко глупаво въпросче, ама кого да попитам, ако не вас...   Blush Как точно се "записваш" за ЖК?

Иначе аз съм на 22, от София, първа бременност  Peace
Терминът сама съм си го изчислявала към 25 - 26 Януари, на първия преглед мисля, че пак тази дата ми казаха.

# 134
...Дори си правя списък с покупки и после забравям, че имам списък.
Хаха, това съм аз Simple Smile

Някоя от вас знае ли дали е необходимо предварително записване за БХС в "Майчин дом". Нямам никакви изисквания да е точно определен лекар, за мен няма значение кой точно от специалистите там ще ме приеме. Или ако нямате представа, ако може да ме насочите на някакъв телефон да звъня...
Декември 2009 беше така: Не се записваш никъде, а и лекар не те гледа, освен ако не искаш специална консултация с генетик. Отиваш на 14-я етаж, където е Генетиката в МД. Дават ти един формуляр и попълваш. Разпитват те за фамилна анамнеза и ти гледат резултата от ехографското изследване (ФМ), допопълват необходимото. После слизаш на партера, плащаш такса (около 90 лева излезе тогава, ако не ме лъже паметта, което е много възможно) и отново се качваш в Генетиката. С фактурата се редиш на опашка пред лабораторията, където ти взимат кръв от вената. Без фактура не взимат кръв и се карат, че им е писнало това да обясняват (все едно ходим всеки ден, ама карай). Това е. Резултатите се взимат на място пак от там или ги проверяваш в Интернет.

Аз имам едно малко глупаво въпросче, ама кого да попитам, ако не вас...   Blush Как точно се "записваш" за ЖК?
Личният лекар ти дава направление за следене на бременността, което даваш на избрания гинеколог, който те картотекира.

Общи условия

Активация на акаунт