ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 757
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, чак ви завиждам, че повечето /да не казвам всички/ сте чули сърчица, а аз още не съм, обаче отивам другата седмица, пък мъжа ми ще си плаща за удоволствието да види и той  Joy , както каза една приятелка.
Това притеснение направо ми разказва играта, въпреки че се чувствам страхотно. На работа има една тоалетна хартия с едни червеникави човечета и направо откачам като погледна  ooooh! все си се стряскам, че е кръв...
А относно календарите - двата, които сте показали ми показват 2-та различни пола  Laughing аз ли съм шантава или...  Laughing. Аз толкова не се вълнувам от пола - каквото, такова само да ни е живо и здраво. Все пак другия месец ще разберем какво е поне в някакви вероятни проценти.
Приятни почивни дни

# 511
  • Бургас
Здравейте и от мен за днес!Моята дъщеричка вече цял месец не е на градина, че едно след друго я намират болести.Първо имаше пъпчици, които лекувахме седмица и веднага след това я намери пневмония, която лекувахме 5 дни, а на шестия вече беше с разстройство и повръщане, което  дехидратира и се озовахме в инфекциозно отделение, изписаха ни пооправени и ни казаха строга диета.Оттогава досега минаха 2 седмици и снощи цяла вечер повръща.Аз не съм спала, само чаках с легена, беше ужасно.Днес й изписаха "Деган" и дано се възстанови бързичко.Много ми боледува, откакто я пуснах на ясли, ама нали трябва да се работи...
Радвам се, че сте добре, аз не се чувствам комфортно - зле ми е, бледа и отпусната съм, много ми се гади и нямам сили.Който познат ме види, ме пита какво ми има и защо съм изглеждала така:)Направо не мога да се вдигна от леглото, както и с първата бременност.
Касиопея, надявам се притесненията да са излишни.Не може ли да се консултираш с друг специалист по въпроса?Стискам палци всичко да е наред!:)

# 512
Здравейте момичета, аз винаги съм си мислела, че ще е момиче и ако е вярна датата, в която смятам че  е заченато бебо и по двата календара дава момиче. Да видим, а и ние с женското име сме наясно, ама за другото ще падне спор. Wink)) Накрая с многото именни дни през Януари ще вземе да си дойде с името както се казва.
Като ви прочетох се успокоих мислех, че пощурявам от седене удома и втилясване, но явно всички имаме такива болчици дърпания и т.н.
Леле от залежаването ли от какво ли, племенницата ми която е на 1г и 4м ни е на гости с мама от два дни и една разходка с тях сутрин и после съм труп, до сега не бях усетила така тази умора. #Crazy

# 513
Момичета,искам да ви попитам как решавате проблема със запека. Чух, че е много опасно за плода, а аз дори вече не помня от кога не съм ходила. Изписаха ми лактулоза,но не дава ефект,а и ми се гади от вкуса и. Отскоро започнах да пия топла вода с мед сутрин на гладно и топло мляго вечер преди лягане. Надявам се скоро да даде ефект.

# 514
Момичета,искам да ви попитам как решавате проблема със запека. Чух, че е много опасно за плода, а аз дори вече не помня от кога не съм ходила. Изписаха ми лактулоза,но не дава ефект,а и ми се гади от вкуса и. Отскоро започнах да пия топла вода с мед сутрин на гладно и топло мляго вечер преди лягане. Надявам се скоро да даде ефект.
На моя бременна приятелка лекарката и и препоръча сини сливи Peace,изобщо повече плодове и течности.

# 515

Касиопея, надявам се притесненията да са излишни.Не може ли да се консултираш с друг специалист по въпроса?Стискам палци всичко да е наред!:)

Честно казано цикъла ми никога не е бил от най-редовните и често ми се случваше да закъснее така че варианта с по-късна овулация е възможен. Но разликата не е никак малка /2седмици/ и затова се притеснявам малко. Докторката при която ходя е много известна и от всякъде чувам добри отзиви за нея.
Все пак ако има момичета от Варна и могат да ми препоръчат друг лекар съм отворена.
Лека нощ бъдещи мамчета! Simple Smile

# 516
cassiopeia vn ,при коя лекарка ходиш?

# 517
знам, че д-р Цветкова е от най-добрите, а и работи със здравна каса.

# 518
Здравейте мили мами.Първо искам да честитя на всички и се радвам за всички,чули сърчица.
Аз съм от скоро във форума и изчетох всичко написано  до тук.
Казвам се Деница,от София,първа,желана бременност.Очакваме този момент от близо 9 месеца.
В момента сме в Бургас до към октомври.Бременността ми ще се следи тук.Но за всички изследвания мисля да ходя до  София.
На 25 май направихме тест,който се оказа положителен.Само с 4 дни закъснение.Но цикълът ми е като часовник и вече усещах,че бременея:))
Бяхме толкова развълнувани и щастливи.Отидохме в известната болница "Дева Мария" веднага,за потвърждаване.Работата ми е такава,и двамата със съпруга ми бяхме на мнение,че когато се появят двете чертички спирам.От там бяха много" любезни " почти да ни изгонят,че е много рано:(Но за да ни вземат парите направиха преглед с вагинален ехограф и ми казаха,че имам киста.
Бях шашната!И поради тази причина направихме  и кръвен тест.Положителен! Laughing
Много сме щастливи.Неописуемо е,наистина.
Първия преглед направихме на 7.06,според гинеколожката 5г.с.(16мм.ембрион).
По наши изчисления беше 6 г.с.
Термина ми според нея 02.02.Но по моите си изчисления(а и по тези с календарчета от форумите) 28.01.
Идната седмица сме на преглед да чуем сърчицето.Ще видим в коя седмица ще съм:))7 или 8:)
И аз като всички вас много се вълнувам,имам си своите притеснения и мисли.
Единствения симптом за сега е ,че адски много ми се спи и лежи.Гърдите ми са огромни,а коремчето расте и вече се забелязва.
Относно суеверията,близки приятели и роднини знаят за нашето щастие.
Боядисах косата си миналата седмица,но да ви кажа ,нито цвета стана такъв,какъвто трябва.Нито боята покри корените.
Ходя на плаж,влизам във водата.Но не стоя на слънце,само под чадъра.Ползвам 30 фактор за тяло и 50 за лице.
Съпругът ми е неотлъчно до мен и с нетърпение чакаме прегледа тези дни.
Не съм на ясно какви прегледи предстоят,добре че сте вие,мили мами.
На първия преглед гинеколожката не беше много разговорлива.Надявам се за в бъдеще да не е така.
Съжалявам за дългия пост,но се опитах да обобщя всичко до тук за мен:)
Ще чета и споделям с удоволствие .Желая на всички лека бременност и на финала здрави и пухкави бебчовци!

# 519
  • Бургас
Добро утро и от мен, мили мами!
Сигурно съм една от най-ранобудните, станала съм доста отдавна, а и най-пикливите мами..., най-малко по 4 пъти на вечер.От началото на бременността досега съм в едно постоянно безсъние.Вечер ми е неудобно да спя, въртя се, горещо ми е, гади ми се, абе, чудо.Дано да няма други като мен.А през деня лежа като мечка, поради безсилие.
Добре дошла, Дени Алекс!
И аз живея в Бургас, ходя на ЖК  в "Света София" обаче.Ти помниш ли при кого ти беше първия преглед в Девата?
Засега май само двете сме бургазлийки,дано се появят и други мами, та да си спретваме срещички:)
Желая лек и спокоен почивен ден на всички мами и бебчета!

# 520
cassiopeia vn ,при коя лекарка ходиш?

Ходя при д-р Савулева. Препоръчаха ми я няколко познати, а и по форумите в общия случай пише добри неща за нея. Доколкото знам има дълъг стаж, което предполага че се е сблъсквала с какво ли не.
За жалост не работи със здравната каса, но за мен е най-важно да е добър специалист.
Благодаря sаnа!

Пропуснах да приветсвам новото попълнение Simple Smile
Добре дошла при нас deni_aleks лека бременност Simple Smile

# 521
Здравейте момичета и аз да се запиша  Embarassed като новичка в 10=седмица съм  Heart Eyes
 До преди няколко дни никакви проблеми нямах но от 4дни повраштам нол=стоп Cry гади ми се ,главата ме боли  Confused
 Пожелавам ви лека бременост  Hug Heart Eyes Simple Smile

# 522
Мами мислите ли да ходите ли на гимнастика или йога за бременни....и кога е добре да се започне ?
Също виждам че от списание 9 месеца организират курсове за бременни в различни градове....
Има ли желаещи мами от Варна?
Хубав ден   bouquet

# 523
cassiopeia_vn най-добре наистина пробвай при Цветкова. Само имай предвид, че часовете и вървят много напред - аз като бях звъняла по-скорошните бяха в клиниката на Тодор Влайков. Ако имаш свободно време, можеш да ги помолиш да чакаш в случай че някой закъснее за час или подранят с прегледите - така имаш по-голям шанс да те прегледа по-скоро.
Стискам палци всичко да е наред  Praynig

*Bibi* и аз наскоро гледах за разни такива гимнастики във Варна, но си мисля да изчакам до края на 3-ти месец преди да започна да се занимавам с нещо. Иначе има доста варианти - йога, аеробика, аква-гимнастика - лошото е, че доста от часовете са в работно време през седмицата и не са ми удобни. А за какви курсове на 9 месеца става дума?

Много слънчев и прекрасен ден на всички  Heart Eyes

# 524
И аз в петък чух бебо Two Hearts
На мен ми изписаха Лактулоза, дано помогне. Преди само Лакс ес ползвах, но нали не е подходящ при бременност, започнах да пия Дуфалак сироп...няма ефект.
Предната вечер направих нов рекорд - 7 пъти пишках ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт