ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 501
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро, момичета.  Simple Smile  При мен неразположенията като гадене, разсеяност, леко прокървяване отминаха още в началото на третия месец, сега съм в налото на четвъртия.
Днес обаче се събудих с някакви тъпи болки долу, през определен период. Чудя се това да не са вътрешни контракции или може би матката ми се разширява. Усещането дори не е за болка и е много леко като "обаждане".. но честно казано се надявам да не се увеличи. Ако някоя мама знае какво може да е, и дали е нормално, моля да сподели. Иначе , аз съм на работа и ще ми е много трудно да ходя на лекар да се проверявам. Дано е нещо свързано с развитието на вътрешните органи и уголемяването.

# 631
  • до едно тепе
Добро утро Whistling
Смърфиетка аз съм болнични,защото прокървих и имах болки и 10 дена бях в болница.Ако не беше това щях да си ходя на работа,защото седенето вкъщи ми писва  Crazy .Живи здрави ако се чувствам добре и нямам повече кървене в средата на Юли мисля да се върна на работа. Thinking
Но и сега като се наложи мъжо си ми звъни да ме пита разни неща и даже тези дни ще си влизам от домашния комп в служебния да си посвърша някои работи. Whistling
Лек и изпълнен с по-малко неразположения ден бъдещи мамчета

# 632
  • София
А за това майчинство нещо въобще не ми е ясно. Четох, че от 2011 се взимат 18 месеца назад, но от кога назад, от термина ли, от януари 2011, 18м. назад? При мен ще е доста ниско, защото 8 мес. съм била на 4 часов раб. ден, но какво да се прави. Не ми се доплащат сега другите месеци за по-високи осигуровки. А за болничните, аз само питам, не мисля да излизам, ако се чувствам добре. Имам 20 дни отпуск и мисля да си ги оползотворя в морски почивки. А за неразположението свързано с пола на бебето, дано да сте прави - чувствам се добре - дано да е момче Simple Smile

# 633
  • Страната на чудесата
...А за неразположението свързано с пола на бебето, дано да сте прави - чувствам се добре - дано да е момче Simple Smile

Да не те обезкуражавам, но аз и предишната бременност, и сега се чувствам добре-имам момиче от предишната Mr. Green, за сегашната предстои да разберем.
А от майка си знам, че при нея е повръщала много с брат ми, а с мен-никакви подобни неразположения не е имала, до 4-ти месец дори баща ми не е подозирал, че тя е бременна Wink

# 634
  • София
Avalinda и аз се чувствах като теб онзи ден и отидох при моят доки, той ме успокои, че просто матката се разширява и затова чувствам тези леки пробождания! Аз чувствах тъпа болка от време на време и понеже преди 10 години родих съм забравила как съм се чувствала  Simple Smile. За мое успокоение ми изписа да пия но шпа една седмица. И ми каза да се притеснявам само ако болката е постоянна, по-силна отколкото ако съм в цикъл и ако имам зацапване!

Хубав ден момичета!

# 635
За пола нямам предпочитания, приятелят ми иска момче и аз като че ли съм се настроила за момче. Така или иначе вече съм решила какви ще са цветовете на стаята, на мебелите...розово и синьо няма да купувам. Много се надявам другия месец вече да знаем пола. За момиче отдавна съм измислила име, обаче за момче нищо не ме въодушевява Rolling Eyes

# 636
Силно се надявам да е момиче, име съм измислила, но какво ще е не знам.   33uu  Гаденето е много неприятно, но скоро ще отмине. После ще има други неразположения и така до края, с това съм се примирила, важното е бебето да е здраво и бременността да се развива нормално. Кофти спомен от предишните бременности ми бяха крампите, засега не съм имала, но очаквам включване.  Mr. Green
За Варна заминаваме на 01.07 цялата банда. Ще редуваме почивки в курорти с гостуване при майка ми и така до 12.08. Дано всичко да е наред, че така си мечтая да се цопкам в морето.  smile3548
За болничните - аз не работя, но си плащам осигуровки за да ми върви стаж. Така, че по-изгодно ми е да съм в болнични.

# 637
Здравейте, бъдещи мами! И аз съм в болничен до средата на юли и в болницата като ме изписваха казаха,че ще ми  удължават болничния до самото раждане ама мен нещо не ме грабва тази идея. Ако се чувствам добре ми се иска да си работя, все си е някакво разнообразие.Пък и работата ми е в офис и не е толкова натоварена. Сега вече съм ограничила командировките и всякакви пътувания. Другото е, че не ми се иска да получавам по-малко пари,за да си стоя вкъщи , а аз да съм добре. Исках да попитам дали някоя от тукашните Януарски мами са от Русе, ще се радвам да се запознаем, че нямам никоя приятелка, която да е в моето положение. Повечето ми приятелки вече си имат дечица на по 2 годинки.
Лека бременност на всички в тези горещи дни!!  Simple Smile

# 638
Карола, аз съм от Русе  Hug
Аз обаче имам проблеми момичета, днес сутринта ставам и ухото ми подуто + 2плюски, обадих се на доктора и веднага каза да отида, прати ме на кожен и какво мислите - херпес. Хубаво, обаче ми казаха че е от варицелата, която малката имат в градината и ако не се подобря има опасност за бебето и евентуално наложителен аборт. Незнам вече, успокоявам се с мисълта, че не е от това и се надявам да се стабилизирам до няколко дни... Сълзи не ми останаха момичета, защо все на мен се случат тия лоши работи......... Cry Cry Cry

# 639
Бебо,дано се оправиш и на бебето нищо да му няма-стискам ти палци!
 За повръщането и пола на бебето-въобще не е вярно-аз и с предишната бременност(имам дъщеричка) не повръщах и сега не съм(ама се надявам да е момче).Четох някъде ,че това с повръщането донякъде е било наследствено(и майка ми не е повръщала).С първата ми бременност обаче ходех докрая на работа и като че ли мина по-лесно и бързо.Сега не,че кой знае какви неразположения имам ама ми е по-трудно пък и гледам малката как(1,5г.)-изморявам се ,отпаднало ми е(на мен жегите не ми понасят)ама ще издържим няма къде да идем.Сега остава и гадната хрема да ми мине-то не бе сенна хрема,настинска ,пък сега и таз хрема-писна ми.
 За изследването за антитела-споко няма страшно вземат ти кръв от вената-с първата бременност нямах проблем,дано и сега да е така.Малката се роди с положителен резус фактор и ми биха д-имуноглобулин след като родих(до 72часа се бие).
Утре съм на преглед-стискайте ми палци всичко да е наред-незнам с Вас така ли е ама аз преди преглед винаги си имам едно притеснение.
За имена имам и за момиче и за момче-ама дано случим момчето. Grinning

# 640
bebo_sn, спокойно миличка, всичко ще е наред!  Hug Стискам палци, т.е. стискаме 2 чифта палци!

# 641
Bebo, имаш едни палчета и от мен.  fingerscrossed Дано всичко е наред.

# 642
  • Страната на чудесата
Bebo, имаш едни палчета и от мен.  fingerscrossed Дано всичко е наред.

И от мен fingerscrossed Дано всичко е наред!

Ние не можем да се разберем за женско име Confused, а аз на момиче се  надявам Close Ако е момче, сме единодушни за име и ни харесва и на двамата, обаче момичешко аз съм си навила на пръста една Ния и се тръшкам, а на него не му харесва, предлага варианти, които на мене  не ми харесват...Цирк.Направо вече взех за момче да се надявам Wink

# 643
  • Бургас
Здравейте на всички отново!Аз ходих да ми вземат кръв отново и май бя ми взеха.Жената ми вика стой си да не ти стане лошо и си стоях, ама като излезнах вече навън и ми затрепериха ръцете и краката, след 5 минути ми поотмина.Само пустото гадене няма отминаване.
Утре пак трябва да ходя да се лашкам по автобусите, за да си нося болничния до работа.
А това за пола и гадененто го казвам, защото е всеобщо мнение, че при женските майки се среща по-често гадене и си е така, но аз казах, че има и изключения и някои то вас го потвърдиха.И другото наистина зависи каква бременност са карали нашите майки с нас.Simple Smile
Освен всичко останало, аз доста се запъхтявам, пък къде си е още януари:)
Бебо, стискам палци всичко да е наред!

# 644
  • София
Ей, бонбонче Simple Smile Колко да са ти взели? 30-40 милилитра и то ако си искала да пускаш половината брошура с изследвания Simple Smile

От жегата е. А и някой някъде беше разказал на какво се дължи световъртежа. Ще предам каквото си спомням. В седнало положение матката притискала някакъв орган и като се изправим и резултата бил световъртеж. Решението било лежене на ляво.

Общи условия

Активация на акаунт