Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 3

• 159 631
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • Добрич
Какво да наливам в канала на кухненската мивка,носи някакви миризми понякога?
Благодаря!

# 661
Здравейте дами с какъв препарат да почиствам  бяла  кухня  лак  страхувам се да не я увредя
 Embarassed

Peace
Пробвай с препарат за прозорци и микрофибърна кърпа на някое място, което не се вижда. Всеки път, когато сменяш препарата или кърпата, опитвай пак на такова място.

# 662
Благодаря!
1. Проверява се сифона на мивката. Тук и аз не разбирам нищо, викам мъж  Sunglasses
2. Може да действаш с препарат за отпушване на канали от тези, дето са на пакетчета за еднократно прилагане. Това се прави веднъж на месец профилактично или както пише на опаковката.
3. Просто хубав препарат за миене на чинии и лимонов сок - разтваря се по-лекото замърсяване.
Ако канализацията на цялата сграда е пред запушване и вече е позадръстена, проблемът е по-сложен. В нашия вход току що дадоха 250 лева за отпушване на канализацията, която била задръстена с какво ли не, но най-вече - МОКРИ КЪРПИ за еднократна употреба. Якоооо!

# 663
Има биоразградими мокри кърпи, ама явно съседите ви Пенка не ползват от тях.
Много е яко тръбите да бъдат запушени от дамски превръзки, използвани бебешки пелени или строителен отпадък.

По темата - канал се отмирисва с белина или оцет и вряла вода.

# 664
  • Добрич
Не е запушен канала,само миризма има от време на време. Ще направя това с оцет и вряла вода.
Благодаря отново на Sourcherry!

# 665
да не би да сте със стара канализация , където няма сифони ? някои от по-старите блокове са така

# 666
  • Добрич
да не би да сте със стара канализация , където няма сифони ? някои от по-старите блокове са така

Ако за мен става въпрос-не.

# 667
  • София
Благодаря!
Забележи, дали когато се насят тези миризми, навън времето започва да се разваля. Ако е така, просто каналите "връщат" (атмосферно налягане и пр.).

# 668
  • София
Може канализационният ви клон да не е изведен на покрива за вентилация, което всъщност е недопустимо, но знае ли човек... а може и да е запушен някъде по трасето и от там миризмите да се разпространяват през всичките отклонения по етажите. Всички санитарни прибори, които са свързани с канала би трябвало да имат воден затвор, т.е. сифон.

Ти разбери дали само от тази мивка мирише, или от всички прибори, които са вързани на този клон (ако има други де)

Когато ми се запушва мивката в кухнята (не мирише, а само по-бавно се оттича) тогава ползвам това:

# 669
  • в белята
Саш ,я обясни какво трябва да погледна за този вентилационен клон ,аз имам проблем с миризмата в  едната бяна ,става още по зле като пусна вентилатора.

# 670
  • София
терпсихора, ти не можеш да погледнеш, трябва някой да се качи на покрива - там, където излиза този вертикален канализационен клон, на който е вързана мивката, от която мирише и да се види какво е положението. Това не е вентилационен клон, а канализационен - и той трябва да излиза най-малко 30 см над покрива, а ако покривът е плосък и повече - това за да се вентилира, т.е. от там да излизат миризмите нагоре. Над отвора на тръбата трябва да има шапка, да не се запушва от сняг. А някои такива клонове имат и едни специални вентилатори горе.
А ако става по-зле щом пуснеш вентилатора, значи вентилационната шахта може да е запушена...

Може би водопроводчик трябва да види, при всички случаи трябва да е човек, който разбира.

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 17:27 от Sash

# 671
  • Добрич
Не,не миришат всички канали,само този на кухненската мивка и то изкл. рядко,мисля че вероятно се събират някакви части от храна,които волно или неволно попадат там. Обикновенно отшумяват за 2-3 дни отсамосебеси.
При запушена мивка и аз ползвам подобни прахчета,но засега всичко е ок.
Благодаря!

# 672
Извинявам се, ако е обсъждано, реших да пробвам Cillit Bang спрей за банята, но не прочетох етикета в магазина, чак вкъщи видях, че не става за акрилни повърхности и сега ме е страх да го пробвам, да не съсъпя ваната. Ако някой е мил с него, нека сподели впечатления Praynig

# 673
Саш ,я обясни какво трябва да погледна за този вентилационен клон ,аз имам проблем с миризмата в  едната бяна ,става още по зле като пусна вентилатора.
Възможно ли е вентилатора да е с по-голям дебит и да изпарява водата в сифона?
Погледни, дали има вода в сифона. Тя служи за тапа на миризмата.

# 674
  • София
Да, често се случва подовите сифони да изсъхват, особено, ако не се разлива вода по пода. В такъв случай трябва от време на време да се сипва вода в сифона. При мивките това е изключено - все пак нали са мивки - предполага се, че се пуска вода в тях  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт