През Септември сладкото тумбаче ще е малко пеленаче!

• 28 606
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Simple Smile Много готина срещичка беше вчера Simple Smile! Ще се радвам скоро пак да се видим с всички Simple Smile))) ама моя моминлък скоро свършва  Party Crossing Arms.

И аз съм за преносима кошарка+допълнително матраче. Даже в събота ще я купим от Метро има намалени на Bertoni за 85 лв. на две нива Simple Smileизбрах да е  в лилаво Simple Smile .

# 646
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Не се бях замисляла, че бебето не се вижда  Thinking Ама, нашия тати си е решил дървено, хубаво  Laughing А преносимата ще е в хола и ще е с колелца, за да мога да си я забутвам из стаите.

# 647
Сънчо, вижда се, но не от всяка позиция. Ако си легнала на спалнята и погледнеш, е вероятно да не видиш, особено, ако леглото не е залепено за спалнята.
За мен най-удобното нещо за бебе е шезлонга и бебешкото столче за кола. Носиш детето навсякъде с теб, не се притесняваш, че не е наблизо.  То не се притеснява, че си зачезнала Laughing
Според мен хората /или поне аз бях така/ преди да имат деца си представят някакви неща от филмите и рекламите - бебето спи сладко, сладко в легълцето и леко се усмихва /не, че няма такива моменти Simple Smile/, мама и тати го гледат отстрани и му се радват.
Да, ама положението не е баш така. Бебето иска много, много внимание и леглото и количката понякога се оказват най-малкото нужни вещи. А най-често първо тях купуваме. Мое мнение, от личен опит и от наблюдения на няколко други близки деца.
Но не без значение е и това какъв тип родител си все пак Laughing

# 648
Не се бях замисляла, че бебето не се вижда  Thinking Ама, нашия тати си е решил дървено, хубаво  Laughing А преносимата ще е в хола и ще е с колелца, за да мога да си я забутвам из стаите.
Аз залагам  на масивната  кошара  - синът ми  до последно  си  спеше  в такава , докато не го отделих в друга  стая. Дори и обиколник не съм  слагала ...  Peace
 Сега обаче ще си купя и преносима кошарка  защото много пътуваме.   Peace Страхотни  са - леки , лесно  се пренасят ...  Peace

# 649
Здравейте момичета,

По кошарите-лелята на мъжа ми ще ни купува от плат, напите ще купуват дървена кошарка, а свекърите бебешката кошница...така че ще пробвам да видя на Михаелка къде ще й е най-удобно Simple Smile

Много полезни неща споделяте--прахът за пране е много важен според мен, щом сте доволни от пурлан и персил сензитив...ще ги пробваме и ние Simple Smile

Аз съм в къщи и си почивам..днес голяма жега в тая Варна..никъде не ми се мърда.

Хубав ден

# 650
Здравейте Simple Smile

За кошарката и аз съм за платнена по ред причини, най-вече защото много пътуваме. Иска ми се и легълце за като порасне, но ние нямаме никакво място и хич не си го представям как ще се получи... Някой ден живот и здраве при следващото ни преместване нанякъде, ще направим цяла детска стая, както си му е редът. Но за момента оставаме на чергарски принцип.

Утре ще ходя на изследване на очите да видим каква ще е присъдата, макар че има много време дотогава ме тресе някаква треска. Тези дни много чета и се настройвам позитивно и за двата начина на раждане, ей така: да съм подготвена, че каквото и да ми кажат, все трябва да се радвам и да го приема от хубавата страна.

Иначе днес една приятелка роди, много съм щастлива за нея, кръстили са бебка Сиана, много го изстрада тя това бебоче, дано имат само хубави емоции от тук нататък.

Мами за смяна на личния лекар знаете ли какво се прави? Че нали сега до края на юни може да я свършим тази работа, да запишем мъжо някъде в Пловдив. Намерих две-три джи пи та, дето са и педиатри, мисля да го пратя да ги тества евентуално и за бебо наесен...

# 651
jaded , мисли си хубави неща  каквото и да ти е раждането!  Peace
 иние сме малко  чергари но поне жилището е с по-големи възможности ...  Даже си мислех за варианта - сгъваема кошара  60*120 а не 70*140 ... Но  ще избера по-голямата с переспектива !  Peace

# 652
jaded, не е ли рано за изследването на очите? На мен ми казаха най - добре в средата на осмия месец да ходя, даже на 13 юли ще ми дадат и направлението  newsm78 В Пловдив или в София ще го правиш?
И нали знаеш, че се разширяват зениците - да си осигуриш придружител  Hug

За смяната на личния лекар - мисля, че само се попълна един формуляр и с него отиваш при избрания от теб лекар. Не съм сменяла, но нещо такова ми се върти из главата. Със сигурност обаче не ходиш при стария да се отписваш или да взимаш нещо  Peace

# 653
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ехо ето ме и мен след посещение при доки.Пусна ми веднага урина(добре че имах hahaha)Принципно няма нищо страшно,леко възпаление на пикоч.пътища.10-12 беше седимента в урината и ми изписа Неоринал 3 пъти по 1 до 04.07. когато съм на консултация.Добре,че нямаше хора и всичко стана супер бързо.Каза ми да не ходя с равни обувки и при възможност да си повдигам краката.Относно изтръпването било нормално имало вариант и да не изчезне след бременността.Това били рисковете на майчиството.Луда работа ей!Много се радвам,че има доста почитатели на преносимите кошари.Голямо удобство са.Даже мен ме посъветваха да не купувам матрак,че общо взето нямало нужда(по съвет на мами от форума,тя и сестра ми не ползва матрак за племенницата ми).Ще се радвам ако успея да се класирам на следващата среща.

# 654
За кошарките ние първите месеци ще сме с плетно кошче за новородено-мисля че е удобно,а и ще е близо до леглото и до мен.След това мислим да купим и една дървена кошарка,когато бебчо поотрасне и евентуално му направим бебешка стаичка само за него.Дървените кошарки някак си ми изглеждат по уютни,макар че платнените пък са много по практични-пренасят се навсякъде и са супер решение когато няма достатъчно място в стаята.А за обиколниците които се слагат на кошарките-първо доколкото съм чувала те не са задължителни,най вече в първите месеци и спокойно може и без тях-или ако те притеснява това че бебчо не се вижда те са обикновенно на части махаш частта отпред на решетката и съвсем спокойно вече ще можем да виждаме бебчетата си.Всеки разбира се решава кое е добре за него и за бебчето,но да не се купува дървена кошарка защото заради обиколниците не виждаш бебето. newsm78...незнам малко ми е странно.Махаш обиколниците и проблема е решен.Това е мое мнение разбира се,не искам да обидя никого,всяка маминка си знае кое е най-добре за бебенцето и.
Пък ние които ще сме мами за първи път има още мнооого да учим-ще има проби,грешки и така докато накрая открием кое е най доброто и практичното Peace

# 655
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
veronika886 , много си права Simple Smile
Ние ще купим де що има бебешки удобства, пък ако не ги ползва нашата принцеса, ще ги пазя за сестра ми  Crazy

# 656
Аз определено съм за легло , независимо дали е от дърво или друг материал , но не и за платнена кошарка , но този мой избор е провокиран само и единствено от външния вид. Вече съм си поръчала стаята за моята бебка и сега остава само да дойде , но определено ще има и допълнителна покупка или платнена кошарка или кошче , първоначално докато бебето спи при нас в стаята. За мен обаче по-сложния въпрос е не толкова какво е самото легло , а да е наистина удобно. Смятам ,че за това най-голяма роля играе матрака. Вие какво ще кажете? Аз за сега съм се спряла на матрак на Magniflex ,а цената варира от 150 до 180 лв за даден размер. Добре за леглото ок , ами ще трябва и още един за кошарката и малко солено почва да излиза цялата мебелировка... Вие какво ще кажете , защото аз нямам никакъв опит и общо взето не знам кое е правилно?
Другото което искам да ви попитам е мислите ли за педиатър за бебето и какво всъщност трябва да се направи след като го изберете. Колко време предварително трябва да го посетите и да се уговорите с него или пък да се подадат документи...не знам каква е процедурата.

# 657
Аз набързичко да ви почерпя, че моята половинка се е родила точно на Деня на лятното слънцестоене. Вече духнахме една свещичка за радост на Диди на закуската върху украсената филийка с крема сирене Joy

Ето нещо разхладително за жегите:

# 658
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ГАЛЧЕ да ти е жива и здрава половинката.  bouquet

# 659
Галче, да ти е жив и здрав съпруга. Много да ви слуша! Mr. Green

Аз да се изкажа за кошарките. Ние имаме и дървено легло и кошарка. Дари не обичаше и в двете да стои дълго време, но аз се влюбих в легълцето още докато бях бременна и затова го купихме. Не съжалявам изобщо, защото наистина кошарите са с някакво подобие на матрак, даже не е и матрак и са много неудобни за постоянно спане. Ако се сложи допълнителен, тогава ОК. Ние я ползвахме като ходехме на гости на бабите, а за морето ни беше незаменима няколко години. Иначе много бързо се разделих с илюзията, че ще си играе в нея, просто детето не искаше да стои само в кошарата, а търсеше постоянно внимание.

Общи условия

Активация на акаунт