През Септември сладкото тумбаче ще е малко пеленаче!

• 28 603
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Галче да ти е живо и здраво мъжлето и все така грижовен татко  bouquet
Мами,аз явно не съм се изразила правилно за леглата LaughingНие  също ще купим легло на малкия мъж,и не обиколниците са една от причините ,а така наречения  рефлукс на бебето.Някои деца имат нужда от повдигане на леглото от страна на главичката ,та това е по удобно в такава платнена кошара.А и аз да стоя в хола ,а той сам в спалнята някак не ми е спокойно.Само да се родят живи и здрави ще си покажат най добре кой какво иска Peace

# 661
Галче, да ти е жив и здрав мъжът, много да те обича и да се слушате взаимно Simple Smile И голямо празнуване ви пожелавам Simple Smile

Кокетка, на мен докторът ми каза, че след 28 седмица, когато пожелая мога да отида. А реших да е сега, защото съм свободна, а и мъжът ми ще може да излезе от работа. Рядко ни се случва да успеем да се напаснем, та ще се възползваме от дупките в графика Simple Smile

paolina, за педиатъра, доколкото ми обясни моята лична лекарка, до 48 часа след като те изпишат от болницата, трябва да те посети вкъщи. По тази причина като наближи щастливото събитие, е хубаво да се срещнеш с някой лекар и да се уговорите, най-малкото, за да ти каже дали ще те вземе. Обикновено истински добрите педиатри са много заети и не приемат нови деца, та се очертава предизвикателство намирането на качествен педиатър, който да работи със ЗК. Пак опираме до вечната драма за лекарите, които не желаят да работят със ЗК... Ама донякъде ги разбирам хората. Разговорът с моето Джи Пи по въпроса беше много интересен на тази тема, тя ме "посъветва" да "почерпя" колегата, който в крайна сметка се съгласи да дойде, тъй като докато излезе на детето ЕГН-то, всички прегледи и посещения, които той ти прави, касата не му ги плаща. Същото е и с т.нар. "избор на екип", онзи ден питах моят лекар как да се разберем през касата ли да му платя в болницата или лично. Оказва се, че ако таксата е примерно 350лв, от тях касата дава на лекаря 20 лв. бонус към заплатата, като той е най-скъпо платеното лице от целия екип!!! Останалото отива за акушерки, сестри, анестезиолози, за самата болница и естествено някаква част отива в самата каса. Еми няма пък да ги дам "законно" тия пари!!! Не стига че се осигурявам на цялата ми заплата и ме одрусват сума пари всеки месец и за тях не получавам нищо, ами и още да им давам. Смотана държава с още по-смотана здравна система, ама да не се вълнувам толкова, че и Радина взе да подскача и да се възмущава Simple Smile

# 662
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
diana_val4eva , то и в леглото можеш да повдигнеш матрака  Peace

# 663
здравейте пупинкииии!!!
от доста време не съм писала и влизам да ви поздравя  bouquet
аз се прибрах  от море и се чувствам прекрасно Simple Smile ,само че ми оттичат крачетата и  е малко гадничко ,но ще го преживея.Ще ходя да си пусна една уринка за албумин за всеки случай
Целувки от мен и се връщам да почета че сте пописали доста

# 664
Здравейте мами!  Hug Hug Веднага пращам таткото в Метро да види тези кошарки, а иначе аз имам дървено кошче-люлка взето назаем, но то е само до 6 месеца. В тези креватчета дето ще ги вземате как ще люлеете бебето  newsm78 newsm78 все наръце ли ще го приспивате ? И на мен ми е първо, но си спомням малката ми сестра като се роди че ревеше нон стоп, а няма как 24/7 да го държиш на ръце и майка ми ме караше да люлея люлката докато си свърши нещо... тъй че много държах да имам нещо люлеещо се...

Лелеее и педиатър трябва да търсяяяяя майко милаааа  #Crazy #Crazy не бях се сетила за това

JADED, колкото за избора на екип, може би е по-добре така - защото всички вземат - сестри, акушерки, държавата и пари остават и в болницата - за ремонти и прочие... иначе доктора си ги слага в джоба и да не мислиш че дава на сестрите нещо? А не можеш да ходиш и да даваш на всички пликчета с парички все пак!

# 665
Ами то си е до детенце все пак, но Диди предимно заспиваше със сучене. А люлка си имаше отделно. Не си спомням да се е налагало да я люлея, за да заспи Peace
Като стана на 4 мес /т.е. мина периода на коликите/ направо я оставях в кошарата и излизах от стаята, тя се приспиваше сама. После пък имаше един период дето през деня заспиваше само на терасата в количката и така. Неволята учи Wink

# 666
Ехааа, днес колко сте писали  Grinning

Аз ще си купя дървено легло, а обиколника може да се сложи и така, че да е свободно отпред и да се вижда бебето. Понеже имам възможност да помоля един приятел, с мебелен магазин да ми го поръча през неговата фирма от Италия, ще ми излезе на цената на тези тук (те ще го купят от завода на цена на едро, нищо че ще е една бройка). Харесала съм го, защото има една приставка долу на крачетата, която го прави люлка през първите месеци (едни дървени дъги, коио се слагат от двата края), а после се маха и на тяхно място може да се сложат колелца, така че леглото да може да се мести лесно от стая в стая (брат ми има такова дървено легълце с колелца и много лесно си го премества в стаята на детето, когато му трябва тишина или пък го взима при него в хола, ако работи нещо на компютъра и иска да му е под око - тяхното е от Икеа и беше на много добра цена).

Днес с племенника ходихме до Мола на Стамболийски, уж на лекцията там, ама закъсняхме с цял час, така че не мога да ви разкажа за самата лекция  Grinning После отидохме да купим нещо на бебето и оставих племенника да му го избере - миличкият избра една сладка раирана тениска с картинка на червено колело отпред  Laughing, така че и моето бебче вече има покупка  Grinning А след това ходихме да видим и дядо му и така го изморих, че се обадих на брат ми да ни прибере с колата и миличкият заспа, щом го сложихме в столчето в колата  Laughing

# 667
Галче, честит рожденник Simple Smile))))))))!!!
 Герито, промоцията е само за 26.06 обаче Simple Smileвалида е само за този ден.

# 668
Здравейте!

като чета за какво лято говорите в БГ и ми се струва толкова далечно Simple Smile ние тук си ходим спокойно с блуза с дълъг ръкав, дълги панталони и яке - дори днес толкова дълго бях навън, че по едно време си мислех колко добре щеше да ми е, ако си имах и едно памучно шалче Simple Smile то май се очертава тук да дойде баш истинското лято точно когато ще съм в 9 месец, та да видим как ще е...

аз утре за първи /и вероятно единствен път/ ще ходя на ехография тук - най-после дойде и моя ред - добре, че си бях 2 пъти в БГ досега, та да посетя всякакви лекари там... много ми е интересно как процедират тук и как се държт най-вече - после ще разправям!

за кошарката на бертони - аз такава си купих от БГ, 127лв на 2 нива беше, моята е зелена и дори съм си я 'разпънала' отдавна - ей така, за настроение, много е позитивна;
Васиту - може ли да напишеш подробности за тази оферта /може и на лични, ако ще е много спам/, защото тази цена е повече от чудесна и ще инструктирам нашите да земат още една такава - хем много ми харесва, хем ще трябва като идем в БГ;

късмет!   bouquet

# 669
Здравейте мами
Аз както не пиша, защото нищо не се случва при мен, сега да ви разкажа в какъв филм влязох най-неочаквано.  Вчера вечерта започнаха отникъде едни контракции и в 12 вече се притесних и почнах да меря.  Оказаха се на по 3-4 минути и в 1 часа не издържах и събудих таткото и лекарят ни прати в родилно. Там ме опасаха с едни колани за проследяване на контракциите (както беше описала Галче) и се почна – една инжекция – след което намаляне и почти спиране. После се наложи втора, включиха ми и банка да ме оводнят хубаво и както си мислех, че всичко ще приключи за час – два ето ме още тук.. Извикаха дежурен гинеколог, който ми опипа шийката и каза, че е затворена. Направиха изследване за някакво възпаление и така – оставиха ме до сутринта. Сутринта дойде моят доктор и каза че се изследвали за някакъв ензим, който индикира дали ще има раждане в следващите седмици и показателите там са ми ниски, което също е ок, но ме прати на ултрасаунд да видят цервикса, бебчо и за бъбреците. Там пак всичко било в норма. Приключихме го към обяд и бях сигурна че ще ме пуснат да си ходя. Да, обаче още съм тук и ме следят с този монитор с коланите и докторът още смята, че не е добре да се прибирам. Навсякъде ме разхождат с инвалидна количка и с банката и за всяко ставане до тоалетна трябва да викам сестра, за да ме освободи от кабелите. Еми, това е при мен. Дългичко стана, но се чудех някоя от „лежащите мами” имала ли е такива чести контракции. Аз тук от няма и 24 часа лежане се побърках вече, та не знам как се справяте вие. Confused

# 670
joy1234, много неприятно наистина,дано скоро да си бъдеш у дома... Hug

А за кошарката на Бертони в Метро става дума за този каталог, офертата е на 11 страница. http://metro.bg/pages/1822.aspx?0&mm=11564&cd=1&kd=82&pg=1
Мене ми прилича на Bertoni Travel kid 2....
Повече инфо нямам Simple Smile за Варна знам,че има синьо,наситено розово, лилаво със сигурност  за другите цветове не знам Simple Smile.

# 671
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Добро утро, мами!
joy_1234 , бързичко да се оправяш и скоро да си си вкъщи  Hug
Аз вчера с изненада установих, че за 2 седмици не съм качила и грам (а колко ядох... бедна ви е фантазията, чак мъжа ми викаше, стига, бе ще ти прилошее  Mr. Green )
Вчера мислехме да ходим на кино, но прочетох някъде, че ако имаш контракции не е много добра идея, защото бебето мърдало с ритник в кадър, както беше писала една мама и възобновяването на контракциите нямало как да не стане. И решихме да не рискуваме. Вие ходите ли на кино сега  Laughing
И още един въпрос - айде да обсъдим матрачетата за бебето - на пазара има един милион вида, ама какво да е!?
Хайде, милички, хубав ден от нас   bouquet

# 672
Добро утро Simple Smile

joy1234, кофти е да си в болница, но пък така е по-сигурно и за теб и за бебето в момента, така че мисли позитивно, стискай зъби и скоро ще си вкъщи.

Syncho, на нас не ни остава много време за кино, но в 5 месец ходихме, при това на 3D, и не й хареса много на Радина, бунтуваше се през цялото време Simple Smile

Колкото до кошарките и матраците направо вече не знам какво да правя... Много съм си харесала една кошара на Chippolino, както и една тяхна количка... Обаче като тръгна да гледам за отзиви и има хора, които много се оплакват от тях... И вече не знам какво да правя: хем съм решила, че това е моят ценови клас, хем се притеснявам... В крайна сметка обаче, доколкото съм чувала, не е от чак такова значение какво ще е леглото или кошарата, по-важно е матрачето. Така че и за мен мнения всякакви са доре дошли. Аз като че ли най-много за Магнифлекс съм слушала...

# 673
Здравейте,

joy_1234 всичко ще е наред,дано скоро се прибереш у дома  Hug Hug Hug

Хубав ден  Hug Hug Hug

# 674
joy123 искрено ти съчувствам, че трябва да не ставаш, но пък е по- добре да си под наблюдение, защото контракциите са били наистина доста начесто. Поне за себе си бих се чувствала далеч по- спокойна да имам лекар под ръка по всяко време , вместо да съм вкъщи и да се чудя какво се случва с бебчо.

Въпреки че на два пъти се опитвам да се включа в темата, ама нещо не се виждам на първата страница  Grinning, ще се включа с коментар.

За кошарите и матраците ще споделя своя опит - първият път взехме от тези сгъваеми кошари (т.нар. походни Wink и бях супер доволна. Имаше си повивалник, джоб за играчки и един полугръг на който да се закачат разни неща. Освен това е супер удобно, ако пътувате - просто вземаш леглото, на което си е свикнало да спи бебчо с вас. Хубаво е да има 2 нива, защото в началото, когато бебето не се върти, е по-удобно да е високо, за да можете без да се навеждате много-много да го взимате, когато се наложи. Някои кошари имат и "врата" с цип, което е удобно когато почват да се движат, защото като прескачат е леко опасно да не се изтърсят, ако не внимават.

За малката госпожичка, която чакаме сме решили да вземем да първите 9 месеца люлка Крема (http://www.dibobg.com/products.html) - като тази от дъб. Има колела и ще може да се пренасят супер лесно от едната стая в другата.  Simple Smile

Съветът ми относно ПДЧ мебелите, леглата и ламинатните плоскости е ако можете да ги избягвате, защото съдържат формалдехит и полиуретан, които се отделят дълго време във въздуха.

Матраците - да са от естествен латекс, кокос или вълна. Принципно дебелината не е толкова важна - все пак не бива да е под 16 см. Важен е материалът, от който е направен. Хубаво да е дишащ, за да не задържа влага и бактерии, които предизвикват алергии. Аз ползвам Магнифлекс.

Ами това е от мен - засега newsm78 На тези, които са на плаж - не пропускайте да поплувате (това помага много на бебчо да се намести добре в корема ви). Аз съм планирала един Синеморец за разнообразие другата седмица и се хващам в ръце да плувам  Laughing

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 10:42 от Lillebi

Общи условия

Активация на акаунт