Прием в Детски ясли гр. Варна - 2010/2011 - 2 тема

• 56 055
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Здравейте!
Някой да знае, каква е процедурата при смяна на адреса от един район в друг, а вече имаме номерче от стария район?

# 646
Ами до колкото знам сменяш личната карта и наново се подават док.Ако някой друг има друга информация но мисля че е така.Само с адреса по лична карта въвеждат данни в системата,аз затова наскоро сменях лична карта.

# 647
  • Варна
Процедурата по смяна на адреса ми е ясна, въпроса е дали си запазвам номера за класиране в яслите и къде да отида да си сменя желанията?

# 648
Някой знае ли родител самоосигуряващ се дава ли бележка от работодател за ОДЗ.За яслата копирах 3 док които доказват че се самоосигурявам но за ОДЗ-то незнам как се процедира.
Pepsilight какво стана с вашия въпрос,запазва ли се номера?

# 649
За самоосигуряващи се искат заверен препис от Годишната данъчна декларация.

# 650
Да, за декларацията и удостоверението за данъците ми е ясно но се чудих дали искат нещо и по тази точка за работодателя  newsm78 Май най-добре да се пита в ОДЗ-то.

# 651
  • Варна
reiaa, не знам още. Днес си подадох документите за лична карта. Мислих си да отида предварително да питам, но се отказах, като ми е готова лк ще взема бележка и за данъците и направо отивам с всички документи. Но ще споделя тук, какво се е случило.

# 652
Дано да се запазва номера че ще е доооста гадно.Логично погледнато би трябвало да се запазва защото подадените заявления и док са същите / освен личната карта/,просто трябва да сменят в системата адреса ви и желанията за ясла,номерата са за цяла Варна а не за определен раьон.
Проверявай тук дали ти е готова личната карта https://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVerification?OpenForm&Seq=1 ,мойта бях я пуснала за месец а стана за няма и седмица .Благодарение на този саит разбрах отидох и наистина беше готова Peace

# 653
  • Варна
Привет момичета!
Да се отчета и аз след среща с директорката на ДЯ Русалка миналата седмица.
Имам взет номер миналата година, но документи не бях носила.
Имали в момента някакъв проблем със системата и да си оставя документите не може да ги въведе.
Новост(поне за мен) е, че вече не дават заявлението от там, а трябва да си го носиш разпечатано. Не знам дали важи за всички ясли.
В крайна сметка се разбрахме да отида отново тази седмица.
За данъците каза, че трябва да се занесем нови бележки в последствие. При дата за участие в класиране 1.6.12.

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 15:02 от mar4ela5

# 654
  • Варна
mar4ela, а сега ще носиш ли бележка за данъците или направо като ви приемат? Аз съм си попълнила заявлението на ръка, сега разбирам, че го искат напечатано, дали ще ме върнат затова  newsm78

# 655
здравейте момичета
имам въпрос извинявам се ако е глупав,но не съм наяснокога се спират майчинските? когато се запишат децата или когато реално тръгнат на ясла,защото мисля да ги пускам чаааааак октомври-ноември,ако ни приемат де.....

# 656
  • Варна
здравейте момичета
имам въпрос извинявам се ако е глупав,но не съм наяснокога се спират майчинските? когато се запишат децата или когато реално тръгнат на ясла,защото мисля да ги пускам чаааааак октомври-ноември,ако ни приемат де.....
Обикновено записването съвпада с реалното тръгване.  Peace Освен ако под записване нямаш предвид подаването на заявлението или датата, от която детето да участва в класирането.

Нели, не го искат напечатано, а разпечатано. И моето е попълнено на ръка. А бележка вече имам изкарана и ще подам с нея. Мога да питам в четвъртък дали може да се спести поне тази и да пиша пак.

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 15:03 от mar4ela5

# 657
  • ВАРНА
Преди да тръгне детето на ясла, преди записването, се попълва декларация, че детето ще посещава детско заведение от ... дата. Не съм сигурна как се казва точно, питай счетоводител. Обезщетението не се спира, а се намалява на половина. От 240лв става на 120лв.

# 658
  • Варна
Това с бележките за данъците и срока им, ми се вижда напълно безсмислено. При положение, че към днешна дата нямам задължение към държавата за 2011, надали на 01.06 ще имам такива. Това го правят само заради таксите, които вземат за тази бележка. Аман от бюрокращина! Да им вися по опашките с детето в ръце.

# 659
Здравейте Simple Smile
Отсъствахме от града близо 2 седмици, но преди да заминем отидох в ДЯ Русалка и ми дадоха номер, само с акта за раждане.
До 10.03. ми искат всички документи. Заявлението трябвало да си го изтегля, попълня и разпечатам.
Казаха ми, че може да се вадят бележки от местоработата и за данъците само за единия родител, има ли някакво значение за кой от двамата ..? И бележката от работодател, някакъв специален текст или не?

Общи условия

Активация на акаунт