Прием в Детски ясли гр. Варна - 2010/2011 - 2 тема

• 56 075
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Това с бележките за данъците и срока им, ми се вижда напълно безсмислено. При положение, че към днешна дата нямам задължение към държавата за 2011, надали на 01.06 ще имам такива. Това го правят само заради таксите, които вземат за тази бележка. Аман от бюрокращина! Да им вися по опашките с детето в ръце.

за тази година данъците още не са излезли затова към юни ще искат нова бележка.

# 661
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Отсъствахме от града близо 2 седмици, но преди да заминем отидох в ДЯ Русалка и ми дадоха номер, само с акта за раждане.
До 10.03. ми искат всички документи. Заявлението трябвало да си го изтегля, попълня и разпечатам.
Казаха ми, че може да се вадят бележки от местоработата и за данъците само за единия родител, има ли някакво значение за кой от двамата ..? И бележката от работодател, някакъв специален текст или не?

Няма значение на кой родител,а от работата би трябвало да знаят каква бележка да напишат с печат.

# 662
mar4ela5,прасунчо благодаря

# 663
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Отсъствахме от града близо 2 седмици, но преди да заминем отидох в ДЯ Русалка и ми дадоха номер, само с акта за раждане.
До 10.03. ми искат всички документи. Заявлението трябвало да си го изтегля, попълня и разпечатам.
Казаха ми, че може да се вадят бележки от местоработата и за данъците само за единия родител, има ли някакво значение за кой от двамата ..? И бележката от работодател, някакъв специален текст или не?
Няма значение кой от двамата , важно е адресите в заявлението и ЛК на родителя да съвпадат.
Бележката си е обикновена служебна бележка, трябва да има мокър печат, подпис и булстад.

# 664
  • Варна
mar4ela ще съм благодарна ако попиташ дали може направо като ни приемат да дам бележката за данъците   bouquet

# 665
  • Варна

за тази година данъците още не са излезли затова към юни ще искат нова бележка.

То хубаво ще излязат, но има срок за плащането им, който аз няма да съм пресрочила. Какво, ще ме накарат да си ги платя преди това ли?

# 666
mar4ela ще съм благодарна ако попиташ дали може направо като ни приемат да дам бележката за данъците   bouquet

На мен директорката ми каза че ако искам детето да участва в класирането, до 15-то число на месеца в който икам да участва трябва да съм подала целия набор от док вкл. и бележката за данъците.

# 667
Момичета, когато подавате документи в чиста ясла и в ОДЗ, документите оригинали ли са и на двете места? Или може копие на едното място? Защото в такъв случай, трябва да се вадят по 2 екземпляра от документ, или греша?

# 668
Момичета, когато подавате документи в чиста ясла и в ОДЗ, документите оригинали ли са и на двете места? Или може копие на едното място? Защото в такъв случай, трябва да се вадят по 2 екземпляра от документ, или греша?
Оригинал и на двете места, освен ако случайно директорката не е склонна да приеме копие. Peace
Иначе казано, ти плащаш такса два пъти за нещо на Общината, което тя би могла по служебен път да го има като информация, но пък тя изобщо не е длъжна да осигури на твоето дете място в ясла.

# 669
  • Варна
Миналата година в чистата ясла успях да пробутам копие. Така че трябва да се пробва. Уви още не е приета и пак ще трябва да кандидатстваме за ОДЗ и да обновим документи за другата ясла.

# 670
Въпросът ми май е за друга тема,но да питам и тук.
Детето сега е на ясла.За градина ще ни искат бележка за платени данъци.Приемането на документи запо4ва април.Това зна4и ли ,4е трябва да платим данъците към  тази година или за 2011 трябва да еплатено вси4ко?

# 671
  • Варна,морето,сините вълни...
Здравейте Simple Smile
Данъците за тази година са известни.Ние ги платихме и след това подадохме молба за бележка за липса на
задължения!!!Не знаех че имат давност,изкарах 2 ...значи април за ОДЗ-то няма да ми  е валидна и ще трябва нова да вадя ooooh!

# 672
Да и аз щях да направя същата грешка.
Док за ОДЗ-то къде се подават,в ОДЗ по първо желание ли или няма значение?

# 673
Въпросът ми май е за друга тема,но да питам и тук.
Детето сега е на ясла.За градина ще ни искат бележка за платени данъци.Приемането на документи запо4ва април.Това зна4и ли ,4е трябва да платим данъците към  тази година или за 2011 трябва да еплатено вси4ко?

Искат се платени данъци за 2011г. За тази година данъците може да си ги платите до края на годината, те не фигурират като дължими към момента на подаването на документите за градина (април 2012г.).

# 674
  • Варна

Нели, питах в Русалка. Искат пълния комлект документи при подаването, а ако детето го приемат след 1.5. нова бележка за дължими данъци.

Общи условия

Активация на акаунт