Прием в Детски ясли гр. Варна - 2010/2011 - 2 тема

• 57 711
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
ivi_81, благодаря и от мен за информацията, тоя "Приказен свят" хич май не е толкова приказен.....

# 91

... Сега както си и мислехме никой не иска да изписва детето за да не е в сборни групи и заради ремонтите в градините - това са думи на зам.директорката. Имало списък на децата които са за изписване, но всички родители пишели като дата 01.09 и имали право да го направят, което според наредбата си е така...
[/quote]
Момичета, не е вярно, че родителите не искат да си изпишат децата, просто приема в ДГ е също на етапи - в нашата се приемат 2 групи - едната м. юни, а другата м. септември, като юни се приемат родените първото полугодие, а септември - второто.
Ако зависеше от мен бих си пусналат детето на градина веднага и бих освободила място за друго дете в ДЯ. Ние също чакахме година и 4 месеца, докато ни приемат в ДЯ и знам какво е.
А относно промяната на желанията - може да се направи по всяко време, само не съм сигурна дали не преди 10-то число на месеца, защото след това се подава инф. за класиранията - но не съм сигурна за последното.
Успех на всички на следващото класиране.

# 92
Благодаря ivi_81 за информацията.Явно наистина за тази ясла кандидатите сме много. Аз искам да попитам дали някой знае как точно става приема по 4 желания.Всеки месец те класират в яслата, която си писал на първо място и после в другите как става номера.Първо класират децата, които са писали яслата като първа, но са с по-заден номер или предните номера, на които желанието е 2, 3 или 4. Защото ако те класират навсякъде всеки месец според номера излиза, че може да ти излезе първо номера в яслата, която най-малко предпочиташ и не ти е удобна.Но нас стига да ни приемат  ще се радваме, че сме извадили късмет като гледам как стоят нещата с местата и колко много кандидати има.

# 93
jara_r точно така е както си го разбрала. Системата гледа входящият ти номер, ако номера ти е висок и не ти стига за първата предпочитана ясла тогава системата гледа второто ти желание и така докато не провери дали номера ти стига за всичките посочени от теб ясли в заявлението. Така ако примерно ясла номер 4ти в твоето заявление е обявила най-много места в сравнение с предните три има най-голяма вероятност детето да е прието там, като пак входящият ти номер е определящ. Не знам дали ме разбра едно обяснение написах .... Grinning

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 23:23 от Netty

# 94
Да мерси.Много добре те разбрах.Тя системата е хубава нямам забележки, но да вземат да построят още някоя ясла и градина ли  Rolling Eyes

# 95
  • Варна
В сайта на яслите има инфо за свободните места...

Уважаеми родители ,
На 20.06.2011 г.  ще  се проведе  класиране по детски ясли, както следва:

ДЯ   Свободни места
ДЯ №1   10
ДЯ №2   20
ДЯ №3   20
ДЯ №4   30
ДЯ №5   15
ДЯ №7   25
ДЯ №8   8
ДЯ №9   35
ДЯ №11   15
ДЯ №13   20
ДЯ №14   10
ВСИЧКО   208

# 96
Успех на всички в понеделник Peace, да видим кой ще се похвали.

# 97
  • Варна
...и дали ще има приети без предимство.... Crossing Arms

# 98
За тези места може да се кандидатства без райониране, така ли? Rolling Eyes

# 99
  • Варна
Не това е за чистите ясли по входящ номер със райониране, който вече подал заявление за участие в понеделник ще класират поредните номера.

# 100
Всъщност като се зачетох видях, че все още се приемат заявления ДЯ9"Детелина".
И сега аз ако искам да кандидатствам за нея ми трябва нов комплект документи, така ли? Confused

# 101
Ехе, доста места  Grinning Браво! И 30 места за Приказен свят  Shocked Двойно повече от това което ми каза т.нар заместник - директорка  #Cussing out Извинявам се за недотам достоверната информация,  която дадох вчера, но не е моя вината  Rolling Eyes
Успех на всички в понеделник! Нас по всяка вероятност този месец няма да ни огрее с номера който имаме, но септември се надявам да се класираме и ние  Praynig

# 102
Момичета, говорите за номера, но кой поред се приема в момента  Thinking Как си правите сметка кога ще ви огрее или не? С моя 4000 и някой номер има ли някакъв шанс да се надявам на нещо?

# 103
Момичета, говорите за номера, но кой поред се приема в момента  Thinking Как си правите сметка кога ще ви огрее или не? С моя 4000 и някой номер има ли някакъв шанс да се надявам на нещо?

Погледни последните приети номера в инф с-ма за яслите за които кандидатстваш  Peace Аз поне от там си вадя някакви заключения, които да уточня са си мои и не са миродавни. При последен приет най-голям номер от около 2700 за небезизвестната ясла, говоря наизуст, с моя  около 3590 не мисля че имам някакви шансове този месец за този брой свободни места. Да не забравяме че децата с предимство се приемат преди останалите дори и с по-заден номер. И датата която родителите са посочили за да участват децата в класиране също оказва влияние. За себе си най-доброто на което мога да се надявам въз основа на тези си разсъждения е да хвана последния влак тази година, макар че имам доста съмнения по въпроса. А шанс макар и минимален знаеш че винаги има  Peace И аз разчитам много на него  Grinning

# 104
  • Варна
Най-сигурно е да се пита на място в някоя от яслите.
Това, че сте номер 4000, а в момента приемат без предимство номер 2700, не значи, че има 1300 човека пред вас. С предимство са приети вече доста деца с номера 3000 и 4000. От друга страна, има доста деца, които са заели номер, но може да са писали, че искат да участват в класиране от по-късна дата. Така че аз поне не бих могла да си направя сметка в момента, кога евентуално могат да ни приемат. По думите на директорката, най-рано януари догодина. Ние сме към 4090 и нещо.

Общи условия

Активация на акаунт