Петокласници сме ние и от учене не се боиме! тема № 31

• 49 237
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ужас,бера големи ядове с моята петокласничка  Whistling .Заяви ми категорично, че по английски няма изобщо да пише думите по 10 реда, дори и двойка да има пак няма да ги пише.Подозирам, че от лятото си е харесала едно момченце и само си говори с него по телефона и само иска да играе,изобщо не и се учи. Миналата вечер, уж отидоха да спят и като влизам към 23 часа в стаята им, тя си хванала телефона и си говори с въпросното момченце по телефона.Знам, че вече навлиза в пубертета ( или вече е влязла), ама направо побеснях като я видях. Пробвах и с наказание,но изобщо не се трогва. Вие имате ли подобни проблеми?

# 601
А момчетата кога навлизат в пубертета? Моят е станал ревлив, той така си и порастна, с рев. Но напоследък забелязвам обострена раздразнителност в него, не знам на какво се дължи.

# 602
  • София
Мислех, че само моят е ревльо  Tired Прясно-прясно от днес - обади ми се след училище със страшен рев, че има тройка по БЕЛ на тест. Шашнал се е здраво, понеже досега под петица не е получавал и айдееее ... рев. За най-голям срам, явно госпожата го е видяла и взе телефона да ме успокоява  ooooh!
Викам му добре де, доревало ти се е, хубаво, ма излез от училище, скрий се някъде, пък тогава реви и ми се обаждай. Егати драмата, егати чудото!

# 603
  • София
Мислех, че само моят е ревльо  Tired Прясно-прясно от днес - обади ми се след училище със страшен рев, че има тройка по БЕЛ на тест. Шашнал се е здраво, понеже досега под петица не е получавал и айдееее ... рев. За най-голям срам, явно госпожата го е видяла и взе телефона да ме успокоява  ooooh!
Викам му добре де, доревало ти се е, хубаво, ма излез от училище, скрий се някъде, пък тогава реви и ми се обаждай. Егати драмата, егати чудото!
И при нас беше така, защото сега Вики получи първата си тройка по история.Иначе се прави на голяма, ама още си е дете.

# 604
  • София
И аз мисля, че дадена ваксина има годност и ако направите тази година пробата ще е рано за правилен резултат.Май имат още едно манту като ученици.

А, аз изобщо не възнамерявам да се натискам за манту сега, щом нашето ще е чак догодина. Ще изчакам личната лекарка да ни извика.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 17:43 от Reiny

# 605
  • Русе
май май с всички е така, ние пък сме в другата крайност - аз повиша тон - тя след мене. за първи път игра шамарената фабрика - да слезе малко на земята, че като сме приятелки не значи че може да се държи и с мен като със съучениците си. пък и хитра взе да става - "не бе мамо аз се шегувам само" "и аз се шегувам" казвам, ама от моята шега боли, "така че другия път по-умерено се шегувай" - мислят се за пораснали - бебета такива. искала моята работа да работи че цял ден съм седяла и цъкала на компа. "айде казах - давай - ей ти документите - напиши програмите и анализите, а утре имаш 4 срещи и трябва да убедиш шефовете на фирмите да сключат договорите". "ама как обясни ми" . " че на мен кой ми обяснява, айде аз отивам да уча по история" седя чете, седя чете и.."ми то било гадно нищо не му разбирам" "а.... викам айде сега сядай си на д....то да си научиш за утре, че иначе с метлата, пак че имам връзки в чистотата, че и там не вземат лесно на работа." ох сори че ви занимавам ама ...

# 606
ох това с чистотата ми хареса и ми напомня как преди 3 години търсих да купя буклукчийски камион щото ... "това било професията на живота му "  Mr. Green

# 607
Хм, чистотата явно не ги плаши моите толкова. Обаче поточната линия в завода направо ги гипсира.
Толкова нерви съм изразходила от вчера насам, че имам чувството, че ще се гътна без време. Учи моята хубостница урока по география, а той целият в изречения от сорта: припомнете си от трети клас, спомнете си от четвърти клас. Заявява ми: тоя е лесен, няма какво да учим. Като погледнах, отстрани на втората страница, с едни ситни буквички някакви ужасяващи понятия описани. Питам дали това го знае, не,то туй не било от урока, то си били някакви други писаници! Мале, като я емнах, други писаници ли! Учи сега шестте способа при картографирането!
Ама то пък бива странно структуриране на урок, бива ексцентризъм при оформлението, ама не съм и очаквала най-важната информация, същността на урока, да е сбутана отстрани като някаква бедна роднина.
Писна ми да се боря - и с щерката, и с учебниците й!

# 608
  • София

Писна ми да се боря - и с щерката, и с учебниците й!

И аз днес яхнах метлата. Mr. GreenНо не по повод съдържанието или оформлението на учебника  по география.В последния момент едва ли не се присещат госпожиците, че ще си пишат и домашното по  БЕЛ, независимо дали имат БЕ или литература, от страх да не се повтори случаят със забележката.Хубаво, пишете, казах им аз.
Упражнението се състоеше в редактиране на текст, някакво ръкописно  писмо от учебника, по-скоро някакво съчинение на дете.Редакцията включва замяна на повторения, отстраняване на неподходящо използвани думи, слагане на знаци и т.н.В бързината едната го написала с краката си, като в добавка и задраскала нещо.В резултат на което аз повиших тон, че в последния момент такова нещо не се пише, именно за да се избегнат грешки и грозотия.Е, поне беше редактирано, въпреки, че нямаше никакъв вид. В това време втората се смее..Ха,ха, колко й беше смешно. Twisted EvilНейното било красиво написано и съм нямала никакъв  повод да се нервирам и на двете.Взимам аз тетрадката, виждам един буквички, наистина прекрасно наредени  и....в този миг осъзнавам, че девойката автоматично е преписала текста, без да редактира абсолютно нищо.Това не на нокти ме изправи, а на не знам какво. Дори не споделих какво става, в яда си откъснах листа , а тя буквално ме гледаше така. ShockedЧасът беше 12,00, а те в 12,30 трябва да са в училище.Не е истина  с каква скорост писа.Едва ли скоро ще се смее толкова самодоволно над неволята на сестра си с грозното писане.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 23:29 от eine in Rente gegangene Nixe

# 609
Началната учителка на дъщеря ми, преди години, на родителска - по повод задраскването, грозното писане и неподдържаните тетрадки, ни съветваше да решим проблема като обясняваме на децата си, че тетрадките им са техните документи, така както нашите лични карти и че това в какво състояние са те, показва какво отношение имат към всяко останало нещо, а и към самите себе си. Така че, ако държат да създават добри впечатления, да се стараят да поддържат в безупречен вид своите "документи".  ...
В някаква степен този метод работи при нас, но ми се иска да е в по-голям процент.

# 610
  • Sofia
Като бях ученичка баща ми ми късаше страниците,когато пишех грозно,преписвах,ревях,преписвах и придобих хубав почерк и печатен и ръкописен,но не смеех да му се опълчвам,докато на моите не им пука ако действам така,категорично заявяват,че няма да го преписват...добре,че има коректори и само маже с тях

# 611
Боклукчийски камиони и метли не сме купували, но му описах  "щастливото" бъдеще като общ работник на строеж : ще оформи мускули; ще печели сравнително добре; ще започне да го боли кръста скоро; ще работи с ..игани; ще е непрекъснато мръсен и смърдящ; ще се ожени за подобна жена...и все в този ред...някъде на 5-тото изречение каза : "дай да прочета тоя гаден урок!"...
Мантуто ни е отрицателно, но аз - разбрала -недоразбрала, хукнах да правя ваксина. Връхлитам в кабинета и казвам:"боцкай!", а докторката ме гледа втрещена. Каза ми, че ако много настоявам, ще го боцне, но според нея не е необходимо при отрицателно манту...много се смяхме...та, следващата ваксина ни е след навършване на 12.
Що се отнася до училището - имам някои забележки, но като цяло съм доволна. Въпреки, че сме в мат.паралелка, домашните по мат. са кратки; уроците по разказвателните са опростени и преразказани в писмен вид в тетрадките(откъдето се и учи); натоварените дни са пон.и вторник - останалите дни са с повече физ,музика,рис. или блок часове по мат или англ., така че не се налага да стои до нощес да чете. Това предполага едно сравнително равномерно натоварване през цялата седмица, защото през почивните дни прехвърля нещата за пон и вт., а за другите дни има пък по-малко за учене...това му дава възможност малко да понавакса с английския, защото е доста зле там..

# 612
 Joy hahaha и аз посочвам професията " Хигиенист " , не че някой чува като говоря  ooooh!

# 613
  • София
Ма при вас наистина ли работят заплахите с непривлекателни професии? Щастливки Confusedнази нищо не ни плаши... Rolling Eyes

Пълно спокойствие. Нямаме домашни, всичко е лесна работа, е, какво от това, че ще получа двойка, това е само една цифричка..., я чакай да ми свърши филмчето по телевизията, еее, ама не ми го спирай, това съм го гледал само 423 пъти... ooooh!

А за ваксините нали личните лекари ни подсещат, а тях не ги интересува кой клас е детето ни. Те знаят на колко години е и планират ваксините.

# 614
80 задачи! 80! Ей сега ги изброих, защото никой не ми вярва. В петък са им дали за домашно 80 задачи /в този брой включвам естествено всички подусловия на една задача/, добре, нека да не са 80 задачи, а да са 80 сметки. Пак е много. Детето ми смята вече три часа. Всеки ден имат математика, всеки божи ден. Добре, че не винаги домашното е толкова голямо. Обикновено са по 50 задачи, ама сега - нали идват събота и неделя, защо да не им прегреят реотанчетата?! Миналия петък беше даже още по-зле, мисля, че тогава имаха да решат над сто примера.
От петък има да учи по АЕ, РЕ, география, а от преди се е натрупал материал и по БЕ и ЧП.
Такааааа! УПЛЪТНИХМЕ УИКЕНДА, зер времето е лошо, що да не учат два дни без прекъсване. От понеделник си започва нормалната въртележка - подготовка на уроците до 12 ч, часове от 12.30 до 18.30. Супер!
После, нека се затръшка някой министър, че децата ни не спортуват! Кога, кога, кога? Това да не са машини?
Едвам съм успяла да сместя едно рисуване за цялата седмица. Поне мога да им помагам и да им преподавам по езиците, които изучават, че ако трябваше и два пъти седмично да търчат по алианси, изобщо не знам кога щяха да спят моите.

Общи условия

Активация на акаунт