Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

• 83 618
  • 546
  •   1
Отговори
# 30
отдавна се каня да направя,но заради децата се въздържам но скоро ще е   chef

# 31
 Привет и от мен!
Правя сладкиша редовно   Heart Eyes но ме мързи да снимам  Embarassed
   Винаги с домашна майонеза,зимата с яйца,лятото млечна,в която
слагам само по  щипка сол.Повече ни харесва така,а и във  вкусът му
я няма тази солена жилка.
  Тъй,като обожавам портокал в комбинация с шоколад,почти винаги в глазурата слагам
пресен портокалов сок+какао,или импровизирам   chef
   Благодарности на Хапка   bouquet

# 32
Привет и от мен!
Правя сладкиша редовно   Heart Eyes но ме мързи да снимам  Embarassed
   Винаги с домашна майонеза,зимата с яйца,лятото млечна,в която
слагам само по  щипка сол.Повече ни харесва така,а и във  вкусът му
я няма тази солена жилка.
  Тъй,като обожавам портокал в комбинация с шоколад,почти винаги в глазурата слагам
пресен портокалов сок+какао,или импровизирам   chef
   Благодарности на Хапка   bouquet

Ммм, да,  Crazy  шоколад с портокали е страхотна комбинация.  Heart Eyes

# 33
  • София
Айде и аз в новата тема да черпя идеи от вас. Сладка Хапке, мерси за синтезираната информация!   bouquet

# 34
Моя се пече в момента. Любим ни е. Засега само по оригинална рецепта, ама съм хвърлила око на крема на Лабрекс

# 35
Да споделя, че дъщеря ми направи сладкиша в диабетичния му вариант. Стана учудващо добре. Вместо чаша захар, заменяте с 1 и 1/2 супени лъжици течен подсладител/може и 2 за по-сладко/, термично устойчив. Заливка нямаше.
   Проблемите при направата на диабетичните сладкиши са неизброими, та затова така се зарадвах, че открихме сполучлив бърз, лесен и най-вече тя сама да си го прави  Simple Smile

# 36
  • Benelux / Varna
Днес мисля да го направя, но понеже ми е за първи път леко се притеснявам, а и ще го нося уж за гости утре.
Искам да ви попитам за глазурата- имам шоколадов ковертюр - черен и млечен - кой да използвам? Искам глазурата да не стане твърда - от какво зависи това? Заливам след като изтине сладкиша или още докато е топъл?
Как да го съхраня за да е идеален за утре вечер за консумация ( в смисъл да не изсъхне и да не се втърди много глазурата).
Дано да ми се получи!

# 37
Залей глазурата върху изстинал сладкиш. Ако я поставих върху топъл, ще попие. За да не се втвърдява, не го дръж в хладилник, още повече, че така ще го изсушиш допълнително.

За съхранение - най-добрият вариант е под капак за сладкиши, но ако нямаш, просто го остави на кухненския плот. Сладкишът е супер непретенциозен.

За шоколада - аз харесвам натурален и използвам натурален. прецени според твоите и на останалите хора, предпочитания.

# 38
  • Benelux / Varna
Сладкиша много ми хареса, истинска шоколадова бомба, въпреки че използвах натурален шоколад, ми беше доста сладичък. Хареса се и на гостите.
Изпече ми се за 20 мин, в глазурата пропуснах маслото и сложих само малко олио, за да не ми се втърди от маслото.
Благодаря за рецептата.
Идеята за украсата взаимствах от Гуинет ( ако не се лъжа)- много ми хареса нейното оформление на сладкиша и се постарах да го приложа и на моя опит със сладкиша.

# 39
Зори, уникално си го докарала на вид!

# 40
Направо се присъединявам към вас, а после - пак в лунната... smile3544

# 41
  • София

Този път го направих като торта, с крема на Лабрекс. Уникално вкусна торта се получи!
Аплаузи за двете момичета  smile3501

# 42
И аз да се разпиша...вчера направих сладкиша за първи път - точно по оригиналната рецепта-получи се супер,но за да постигна истинско великолепие следващия път ще взаимствам идеите ви за украса!  Grinning

# 43
  • Mostly in my mind
ето го и при нас....за пореден път

# 44
Влизам във фен клуба! Няма такава сладост просто... Никога, никога няма да отслабна Laughing.
Сладка хапкаbouquet!
Страхотни украси виждам!
Зорница, невероятно си се справила!
Вече съм го правила около... 47239842384 пъти. Често го изяждам и преди заливката Blush. Ще се постарая следващия път и ще снимам и споделя резултата.

Общи условия

Активация на акаунт