Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

• 83 643
  • 546
  •   1
Отговори
# 45
Установих, че майонеза лека на Дерони почти няма сол и тези солена жилка, за която някой коментираше по-назад я няма. Иначе да отчета: дъщеря ми (7год) се справи с разбъркването и пълненето на формичките за малки кексчета, но за следващия път ще използвам хартиени форми, а не меки алуминиеви, защото от последните които ползвах много трудно се изваждат кексчетата.
Благодаря за рецептата. Резултата много ми прилича на един гръцки пай от моето детство. Само дето той се намазва с маслен крем.

# 46
  • Mostly in my mind
Резултата много ми прилича на един гръцки пай от моето детство.

аз май и друг път съм го  казвала. на мен резултатът ми прилича на Негърчето на баба  Grinning

# 47
  • Пловдив
Направих сладкиша с най-разпространената майонеза. Нямаше солена жилка.
Нямах какао, сложих от Нескуйка на детето  Crazy Но се получи хубаво.
Следващия път ще го направя на мъфинки, или с с крема на Лабрекс. Мммммм....

# 48
не мога да повярвам,че има цяла тема от 100-ина стр.,че и нова започната за един сладкиш....явно е изключителен,ще трябва да се пробва.

# 49
  • I want it all and I want it now.
не мога да повярвам,че има цяла тема от 100-ина стр.,че и нова започната за един сладкиш....явно е изключителен,ще трябва да се пробва.
Много е лесен за правене и вкусен. Пробвай ,няма да сбъркаш с крема на Лабрес е невероятен.   chef

# 50
Не е изключителен, просто идеята за сладкиш от тези продукти е атрактивна. А самият сладкиш е лесен, бърз и относително евтин, затова стана популярен.  Wink

# 51
а да ме насочите къде да видя крема на Лабрекс...

# 52
  • София
В първото мнение от темата  Peace. Авторката включи там интересни идеи за украса и кремове.

# 53
Преди няколко дни във Варна ме черпиха с бисквитен сладкиш с маскарпоне-крем
Беше невероятен. И си го направих у дома.
Сега мисля да експериментирам шоколадовия сладкиш със същия крем. Той много прилича на крема на Лабрекс, но вместо крема сирене се ползва Маскарпоне. Ще докладвам за резултата до няколко дни или седмица.

# 54
  • I want it all and I want it now.
  chef
Крем на Labrex - 1 пакетче крема сирене, 1 голяма кофичка заквасена сметана (използвам Мегле), 1 крем без варене Оле на Йоткер и 1 ч.ч. пудра захар (аз слагам 3/4 ч.ч.) - всичкото това се разбива с миксер до гладък крем.

# 55
Не харесвам сладкиши с какао, изобщо, но детенце и съпругът - обичат и то много  Laughing
И реших да им го направя, използвах някаква майонеза на Краси, с фибри, какво общо имаше майонезата с фибрите, така и не разбрах, но се получи доста сполучлив сладкиш. Нямаше солен вкус.
След изпичането разрязах на две и намазах с крем от заквасена сметана и смесен кафяв+бял течен шоколад Finetti. За глазура ползвах краве масло+ разтопен LINDT - Dark Intense Orange.
Смея да твърдя, че резултатът беше страхотен. Така направен, сладкишът спокойно може да замести торта, изискваща доста умения и много продукти, и много време Mr. Green
П.П.  Мисля, следващият път, когато го правя, да подсиля леко портокаловия вкус, който се връзва перфектно с какаото, като сложа малко сладко от портокалови кори или само настъргана кора в крема и резенчета глазиран портокал за украса Peace
И дано тогава ми оставят време да го снимам Laughing

sladka hapka   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 12:36 от ***Ди***

# 56
а при изпичане моят блат беше такъв на вид

защо ми се получи така неравномерен Rolling Eyes
наче като цяло сладкиша наистина си го бива Peace

# 57
tuly, от мен  две предполагаеми причини - или не е достатъчно равномерно разбъркана сместа, т.е. бакпулвера не се е разпределил или фурната не е била на подходяща темература, в смисъл, че в началото много бързо се е "вдигнал" сладкишът Thinking
А зависи и от съставките - брашно, какао и пр.
Аз го правих точно както е описано в първия пост и се изпече перфектно Peace

# 58
За да  избегна такива недоразумения аз винаги пека първо на долно печене, за да се надигне и тогава превключвам фурната да пече и отгоре и отдолу.

# 59
ами аз предполагам,че е само от бакпулвера....фурната беше равномерно загрята,на необходимата температура...пекох с вентилатор

определено сладкиша ми харесва,но ще избягвам да го правя,защото детето и мъжО обират само глазурата отгоре,а с останалото се "нагърбвам" аз... ooooh!   що калории погълнах за два дни - не е истина

Общи условия

Активация на акаунт