Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

• 84 010
  • 546
  •   1
Отговори
# 285
  • София/Горна Оряховица
Бях взимала от едно мъничко био магазинче в кв. Гео Милев (София), обаче после не го намерих втори път  Blush .

# 286
Има едно много хубаво натурално на много добра цена в Кауфланд.
Кафява опаковка голяма е, не помня колко грама, кутийка картонена е.
За жалост забравих да си купя последния път.
Другата седмица ако не забравя, ще купя и ще го снимам.

# 287
  • София
Има едно в Билла, в картонена черна кутия. Ама не му помня името и марката.

# 288
Мисля,че се сещам за какво говориш,много пъти съм го заглеждала,но не смея да взема,че ако не ми хареса нямам какво да го правя като е голяма кутия  Peace  Следващият път  като ходя ще си го купя,щом казваш,че е добро   Wink

# 289

И аз използвам същото. Мисля че беше 200 гр.

# 290
  • гр.Русе
 Искам да ви попитам до къде пълните формичките за мъфини?Надуват ли се много?

# 291
Извинявам се, че ви се набърквам в темичката, но това какао не върши ли работа:
Не е прашно, а тъмно и плътно - 11% масленост. Към други видове май съм алергична, защото помня как едно гръцко ми причини пуберска кожна реакция Blush лека. една. по лявата буза

# 292
  • София/Горна Оряховица
Точно това какао ползвам и аз.
Основно, защото в Lidl май е единственото  Blush Laughing .

# 293
  • София
Да, това също е много добро.

# 294
Ето и празничната торта за Рождения Ден на моето момченце: http://avava.snimka.bg/daily/shokoladova-torta.711998. От една доза изпекох по отделно три блата, които сглобих с крема на Лабрекс с ванилов пудинг. Получи се страхотна сочна торта, с която обрах всички овации на вчерашните си гости!!  Hug

# 295
Много благодаря за рецептата, страхотно се получи! Глазурата я направих с течен шоколад, масло и щипка портокалови кори   chef  bouquet

# 296
Простете за дългия пост, но се гордея със себе си и искам да се похваля.  Blush Освен това едва ли съм единствената млада булка с ръцете в г*за.

Toзи сладкиш се споменава доста често - и в Бързи въпроси и отговори тук, че даже и в Красива мама. Реших да видя какво му е толкова хубавото като признавам си  Blush сладкиш с майонеза ми звучеше като манджа с грозде.  Embarassed

Преписах рецептата, защото, нали не върви с лъжицата за бъркане да отскачам до лаптопа. Чудех се чашата каква точно е, защото съм скарана с мерките. Гледах си чашите и се сетих коя използва готвача вкъщи за мерене.

Премерих брашното, пльоснах захарта отгоре, бакпулвера, ванилията, какаото и по едно време се усетих че в тази тема /сутринта я четох Фнимателно/ едно момиче пишеше че сладкиша ѝ е станал на бучки и ѝ беше отговорено че е от бакпулвера. Разбърках сухите съставки с лъжица, бърках, бърках докато стана еднородна смес. Изсипах майонезата /на Краси обикновената/ и тръгнах да бъркам. Не се получи, взе да става на бучки и си викам "ос*ах го"  Tired . Да, ама не! Сетих се да сложа водата и с повечко бъркане с тел за яйца /по-удобно ми е, отколкото с вилица/ стана еднородно /така изглеждаше   33uu /. На снимката се вижда че не е.

Чудех се сладкиш или мъфини да направя. Като една Везна, неможеща да вземе решение, направих и двете  Rolling Eyes

Времето в рецептата за моята стара малка печка не важи.  no И двете са печени по 20 мин на 170 градуса. Пробвах с клечка. Като излезе суха, ги махах.
Добре изпечени са и леко мокри отвътре. Перфектни са!

Сладкиша е в тава с диаметър 26 см, мъфините излязоха осем /първо тях направих/. На снимката са пет, защото три изчезнаха от тавата, докато ги чаках да изстинат.
Не съм сложила крем, защото е първи опит.
Рецептата е спазена едно към едно.

Хиляди благодарности на сладка хапка   bouquet   за рецептата. Сладкиша ще се приготвя често вкъщи.

Снимките са от телефон.

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 22:09 от Естел

# 297
Естел, това е едно от най-забавните неща, които са ми попадали напоследък в готварския  Grinning успех с манджите, но наблягай на писането, там имаш дарба със сигурност!!!

(нямаш ли купички за крем -карамел, да си печеш вътре мъфините, запазва се по-добре формата  Wink)

Ще взема и аз да го забъркам тоя сладкиш, ама пусто тукашната майонеза доста солена ми се види... навремето се чудех на чужбинските мами, като й се чудеха на майонезата, ама ей -на, сега и на мене ми дойде до главата  Laughing Ама ще потърся някоя по-неутрална, че от тия снимки напоследък взе да ми се иска и на мене нещо сладичко и бързо)

# 298
  • София/Горна Оряховица
Естелче, моят винаги си изглежда така, но отвътре си е баш еднороден. Леко сочен, сякаш недоопечен, но винаги си бухва.

Винаги слагам бакпулвер и половина, от този на д-р Йоткер.
Също така: смесвам сухите съставки и здраво ги бъркам с една дървена лъжица. Горе-долу докато какаото се разпредели равномерно - един вид еднороден цвят да се получи. После слагам едновременно майонезата и водата и бъркам - пак с лъжицата. Н

Просто ми е по-удобно с лъжица - с дървена лопатка бъркам и сместа за палачинки, и разни кремове с маскарпоне - по-стабилно ми изглежда от вилица  Blush .

А аз вече категорично съм в стачка и не го готвя  Crossing Arms . Не може, просто не може да се изяжда за 20 минути, никакво уважение към приготвянето му нямат моите приятели  hahaha .

# 299
 Blush благодаря!

(нямаш ли купички за крем -карамел, да си печеш вътре мъфините, запазва се по-добре формата  Wink)
smile3555 имам, седят в шкафа. Кой да се сети?  Tired

За майонезата - домашна?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=672142.msg22735204;topicseen#msg22735204  #пост 284
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=659344.msg22163055;topicseen#msg22163055 #пост 515

Общи условия

Активация на акаунт