Цветя цъфтят,Слънчо се смее,НОЕМВРИйчето навън дивее - 18

• 46 503
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив Белащица
Синапова, аз за гърнето бях решила, че ще слагам като стане поне на година и половина, но не винаги плановете вървят по план. При един страшен запек малко след годинката я сложих три пъти на кукуто и тя сама после се усети и започна да иска да я слагам. В началото нищо, после започна да си казва за голямата работа, после за малката, после лека полека спря да си казва и даже опъваше крака като исках да я сложа на гърнето. Май месец реших да й махна памперса, първата седмица вкъщи, после започнахме и за разходките в парка. Лека полека започна пак да сяда на кукуто и така. Супер лесно се получи. Без някакви особени усилия от моя страна. Като изключим, че първите седмици я приканвах по време на разходката за да чишка, после спрях.
По другия въпрос - като ми кажат така директно им казват да не я закачат и стоя и й гледам сеира. Като се потръшка малко я приканвам да стане, да пие вода или да я гушна и ни лук яли, ни лук мирисали.

# 166
  • София
Хелоууу.

Явно аз ще сервирам кафетата това лято  Crazy

Та минавам и аз да се похваля с 20-тия ми свален килограм  Shocked. Още 1-2 и спирам, че ми дойде до гуша Sick Друго си е човек да може да си носи дрехите егати... последната ми цел са така наречените "кльощави дънки"  Laughing

Вчера имахме пак малко постижение, разбира се съвсем случайно, сложих я за втори път на гърнето и взе че се изпишка на 1-та секунда. Пляскахме после, празнувахме...дано е схванала за какво иде реч  newsm78

Снощи до късно ми беше на гости моята бременна приятелка, секциото й е в понеделник и са големи вълнения...за кратко се върнах преди няма две години...ех, че лети времето, все едно беше вчера. Искам пак бебе, но като се сетя, че точно си възстнавоих килата и се отказвам на мига  Laughing Mr. Green

Хубав ден!

# 167
Здравейте!  Simple Smile

Весс, благодаря за кафето! Не се стърпях и си направих едно и реших да драсна някой ред.
Ние сме добре, само дето пред морско хвръкна 300.00 лв за ремонт на колата, а и това лошо време допълнително ме "напрагя". Като сме навън забравям да мисля за сериозните неща от живота.
Здраве да е!
Павел продължава да отказва гърнето, познава нашата кола и редовно иска да кара. Вълнуват го топки, коли и мотори. Разбира се все по-често проявява  характер и прави опити да се бие.
Майка ми ни е на гости и ако се оправи времето ще ходим до Борисовата на разходки.

Приятен следобед!!!

# 168
Здравейте!

Както и се очакваше, второто и третото посещение на Мони в яслата не мина добре. Вчера час след като я оставих ми се обадиха, че не могат да я успокоят. Днес не са ме търсили, но когато отидох в уречения час се оказа, че отново не е била никак спокойна. Интересното е, че говори и отива с голямо желание, но 5-10 мин. след като си отида, започва да ме търси. И храната не й се нрави... Абе няма да е лесна адаптацията, но все ще свикне някак.

Станала е още по-голям инат. Тръшка се, хленчи и реве и за най-малкото. И понеже се старая да я привикна към режим на хранене, й давам все повече поводи. Няма как - не мога повече да я оставям да яде само закуски и кремове и то когато тя си реши. Не кусва нито манджа, нито супа... Единственото, което й харесва е сирене, кренвирш, кебапче и пържени картофи  ooooh! Едва ми издържат нервите! Искам да я науча, но ми е трудно да я оставям гладна... Знам, че сте давали много съвети, но ако на някоя й хрумва някоя хитрина, ще съм благодарна отново да сподели.

Мъжо си дойде вчера и е доста по-добре вече Simple Smile

Аз от понеделник съм на работа - свърши се с почивката. И за това съм малко притеснена, но повече мисля за Мони и адаптацията й. Сега поне аз я водя и взимам...

Ето, пак мрънкотим...

Чао за сега  Hug

# 169
Стейси ако може на ясла да не я водиш ти докъто се адаптира а някой друг ( за да не те търси после) също и взимането ако имаш варианти да е някой друг поне докъто свикне.

А за яденето я поустави гладна малко ако не яде манджата не и давай нищо друго никакви солети никакви пържени картофи и други такива (ако ти е жал само хляб, все пак нали и в детската ясла им дават и хлябче с яденето) Пробвай няколко дни (до 3 дни би трябвало нищо да и няма) и като поугладнее ще почне да яде манджите на яслата. Или поне за обедното хранене го прави не и давай от закуската никакви хруски до обяда и понамали водата 1 час преди хранене (даже не и давай вода половин час преди ядене) и ако не обядва си я остави гладна пък на следобедното и дай закуската ако много те е жал. Ама то верно лятото не им се яде много ама ти нямаш избор сега с яслата.

# 170
Здравейте и от нас Simple Smile
Ние се прибрахме в СФ  и вече доста често ще "досаждаме"  Wink Wink Wink
Много приятно си изкарахме при баба и дядо  Peace
За църкането и инатенето нямаме равни.
Гърне не ползваме все още ... стои си мързеланкото на него с часове, но нищо не прави  ooooh!
Каките направо бяха за пример като на Васи  Peace, но този не стига че още виси на цица, ами и се изживява на бебенце кото си върши работата в пампито все още  ooooh!
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1415747129577
Вече няма да останем гладни Simple Smile На пазар ходи детето и пее на доматите от сърце  и то всеки ден по 2 пъти отивайки на разходка и връщайки се към къщи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

steysi86 - нашта кака повръщаше и температура "вдигаше "около 3 седмици като ходеше на ясла ... Връщаха ми я в къщи, а през останалото време въобще нямаше проблем.  Peace
Дано бързичко да се справи с липсата ти...
Страх ме е като си помисля, че Тони въобще не се е отделял от мен, а да не говорим да бъде приспиван от някого друг  ooooh! Кво ще става като тръгнем,  не знам  Sick

# 171
Ююююхуууу сладуркииии Hug Ето меееее,ние попътешествахме малко на село.Татито е отпуска и те така,аз уж нова работа ама и остана в миналото.както и да е няма да разправям да се ядосвам.

Аз забравих че колажи трябва да правя за темата..хихиих ужасТ. Mr. Green Ама тези дни ще ги довърша,поне са почнати де. hahaha

Стейска скорошно възстановяване на татито ви,и много се радвам за Монито дано все така да ходи с мерак на ясла. Hug

Павел продължава да отказва гърнето, познава нашата кола и редовно иска да кара. Вълнуват го топки, коли и мотори. Разбира се все по-често проявява  характер и прави опити да се бие.

Е те това сякаш аз съм го писала ама за Мишока,дай му коли,мотори и гуми.И като се качим в колата иска все да го сложим отпред да кара.А колко е сладък как върти волана и ръчка скоростния лост..леллее трябва да направя клипче.Пълна програма,волан,лост,чистачки,фарове ей пълни ми се сърцето като го гледам.А вчера сякаш беше онова малко пъшкулченце.
А иначе за боя,като много го ядосаме с татко му които му е най-близо и ни плясва по крак,ръка,а може и през лицето..ако си му на ниво hahaha Ох то хич не е смешно,не знам от къде е решил че може да прави такива неща,като ние не сме го удряли. newsm78 Аааа и хапе от няколко дни ако реве за нещо и го гушнеш лелеее пази се че хапеее. Twisted Evil Зверче малко Joy И гърнето отказва и те така... ooooh!

Васи твоята принцеска Никито оправна мома много бреееей.Браво сладурка,кога почна да казва благодаря хей на и на гърне и без памперс лесно се научи Hug.Я издай трика Mr. Green

Кикчеее нацелувай Адинка,милата измъчи се едно след друго тези боледувания.Ама така е тръгнат ли на градина все има да боледуват милите. ooooh!

Ох момичета тъкмо се хвалех че Мишко започна да си заспива не на ръце,а до нас на спалнята.И след като боледува последната една две седмици и какво пак на ръце.Е не всеки път де,но понеже все баща си иска да го дундурка и баща му се измори,покрай температурите,сополите,кашлиците и го слагаше м/у нас..и човека така си свикна.И сега заспи на спалнята преместиме го и след около час се събуди и не заспива докато не го сложи на спалнята.Много ми е гот да си се гушиме..ама ми се ще вече да си заспива нормално,да нуна цяла нощ и да нуна в кошарката си. Tired
А като съм тръгнала да се оплаквам да ви кажа това боледуване колко гадно беше.Милия ми Рошко от сополите дето го мъчеха току изкашляше някоя храчка,и веднага повръщаше.Явно на мен се е метнал,аз усетя ли такава гнус в устата си и веднага рефлукс за повръщане.Милия колко пъти повръщаше.Не стига че малко хапваше че и нещо връщаше.Е сега вече е по добре ура,дано скоро не си се случва пак. Praynig
Оплаках се..извинете ме. Rolling Eyes Ама ако с вас не споделя с кой. Hug

Нейче ще видим за моренце дали ще се вредим.Като почна работа дали ще ме пускат отпуска е малко вероятно,а така ми се иска да дойдем натам. Grinning

Решихме че това лято трябва да правим кръщене...ама много е трудно да си изберем кръстник.Защото за нас това е важен избор,все пак кръстника орисва детето.Аз и затова не ги разбирам тези ситуации в които някой е по два-три пъти кръстник.Кръстника е важен човек в живота на едно дете(човек).Но тук в Бг явно нещата вече се правят ей тъй джаста праста колкото да мине.Като гледах на Великден как покрай църквата никой не слушаше попа всеки на по групички си бърбореше..уффф.отишли защото така трябва.Както и да е днес съм досадна май.
Някой има ли представа дали брат му на мъжът ми демек зет ми може да е кръстник?

Хайде че писах писах ама ако не ви се чете ще ви разбера hahaha
разписа се Мара мерудията.хубава вечер Hug Hug Hug

# 172
Честит Празник!!!
Понеже сме рокаджии с мъжо мислехме да гледаме по ТВ тази година Джулая от Камен бряг и го направихме, но познайте кой ни събуди Laughing Laughing Laughing
Тони е станал от 5 часа и в момента играе в леглото си.  Peace Не му е практика, а по скороизключение от правилото. Става около 8 почти всеки ден  Peace

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes от нас и приятен ден   bouquet

# 173

Някой има ли представа дали брат му на мъжът ми демек зет ми може да е кръстник?

Мия може,стига да няма близка кръвна връзка,като майка,баща,брат ,сестра /тоест ти,мъжът ти или ако има брат ,сестра/Така ти обясниха в църквата,когато правихме нашето кръщене.На нас кръстница ни стана сестра ми,демек леля му. Peace

# 174
  • София
Привет.

Егати Джулая  Crazy

Мия - може, разбира се, но не е желателно, доколкото на нас ни казаха в църквата. Не е хубаво да е близък роднина, но това решавате вие, а и питайте там, където сте решили да го кръстите.

Хайде чао, че имам работа....кога ли ще кача снимки от кръщенето  newsm78

# 175
  • София
Лелеее момчета, в шок съм! Много несериозно отношение към темата значи!!!  Crazy
Не съм вярвала, че като влезна вечерта пак ще е моят сутрешен пост последен  Shocked ще взема и аз да спра да я раздвижвам  Crossing Arms

Досега имах гости...пак бременната ми приятелка, която си тръгна преди два часа, но с другата продължихме да си разказваме историите за ражданията ни, не че не ги знаем наизуст  Laughing
Та така ....тези дни ще съм обзета от подобни емоции, до понеделник, когато е секцито на приятелката ми...много ми е близка и вълнението е огроомноооо!
В тази връзка CRLN как си ти? Пусни някоя покупка на бебо да се покефим  Simple Smile

# 176
  • Варна
Добро утро Simple Smile

Вес  Joy Притесних се, че си шикирана и реших и аз да пиша нещо  Mr. Green
Да се похваля - вчера бяхме на преглед и чух заветните думички "здрави сте"  newsm44 Тея сополи и тая кашлица нямаха край. Добре че само с това се разминахме.
Смених си и педиатърката вчера, ще видим какво ще се получи с тази, дали ще се харесаме  Mr. Green. Трябва да си бием последния пентаксим, но досега все отлагах заради кашлицата и сополите. Сега пък съм притеснена заради раничката на крачето, за която казаха че е атопичен дерматит. И съм решила да я изчакам да й се оправи и тогава да й сложим ваксината. Вчера се видях и със старата си педиатърка, от ХЕИ й били ходили на проверка и я припирали да ни бият ваксината, че много сме били закъснели, ама хич не им се вързвам. Нито сме на ясла, нито детски получаваме. Не могат да ме задължат да бързам. Явно няма какво да направят за такива, които не се възползват от превилегиите на държавата  Twisted Evil
Гледах че предната година по това време също е била обрината около гънките. Но тогава бяха бели пъпчиците, имаше и на крачетата и на ръчичките. Даже тогава съм спряла за няколко дни въвеждането на нови храни и съм си писала, че може да е от бананите и крушите. Може пък да е алергия към нещо по това време на годината  newsm78
Памперсите - Васи, впечатлих се, браво. Много е хубаво, че и нощния памперс махате вече. Но явно наистина всяко дете е различно. Андрея нали е на гърне, може би Никол гледа от каката и копира. Ние сега сме при майка ми и баща ми. На долният етаж единият ми братовчед имат момиченце на 1 год и 11мес и то също се учи сега на гърне. Като са двете с Ева и си играят не се напикават в гащите. Но като са сами, ох. Може би и заради това в градините се научават по-бързо децата. Защото копират от другите деца като сядат на гърнетата.

# 177
Привет!  Simple Smile

Neya:сервирала си ни перфектната закуска!

Кло: Честит Рожден Ден!   bouquet

Моето мъжленце е на събор със съфорумците си и голямо вълнение му удари вчера. Тоне беше приготовления, барбекюто, палатка .... Дано поне не ги вали дъжд.

Приятни почивни дни!!!

# 178
Момичета да ви се похваля Мите най-накрая яде мамина манджа.

Правих пълнени тиквички с картофи. Изкорубих тиквичките(че то моето чаве пък и мъжа ми изпадат в изтерия като видят семка от тиквички в манджата) и им сложих във всяка по една малка бучка масло и във фурната. През това време сложих да се варят картофи. Като се свариха взех картофите и ги направих на пюре добавих им малки мялко, масло, сирене и 2 яйца и с получената смес напълних тичкичките (ама дойде повече та израза е по-скоро ги полях) и ги запекох. Пълнежа се получи нещо като картофено суфле. И О ЧУДО МИТКО МОЖЕЛ ДА ЯДЕ И МАМИНИ МАНДЖИ!!!!!

рецептата мисля, че аз си я измислих или ако има такава не съм плагиатсвала ами съм откривала топлата вода Simple Smile

Кло Честит рожден ден да си жива и здрава и да ги сторяваш младежите начело с ТОНИ Simple Smile

# 179
  • Варна
Кло, честит рожден ден, всичко най-хубаво ти желая   bouquet

Ели, ама и твоя мъж ли е активен във форумите  Mr. Green Браво, много хубаво. Моят има странно мнение за форумите, че само луди пишели там   Joy  Даже след срещата на Усоето ми вика "приятно съм изненадан, че всички са нормални"  Joy  А иначе интернетът му изкарва заплатата, ама.

Общи условия

Активация на акаунт