Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 375
Опитваш се да извърташ, ама не минА! Пирамидата е пределно ясно построена и попълнена. Няма какво толкова да му се философства. Работата първо ти задоволява нуждите за поддържане на живота, а не духовното развитие. Можеш да кОпаш цял ден на нивата, можеш да копАш цял ден клиентите. Работа е, която ти плаща сметките.

Пирамидата в тоя вид като схема - явно не ти е достатъчно ясна. Има доста трудове на тая тема, можеш да прочетеш - ако ти остане време.
Аз не се опитвам нищо да извъртам - зададох ти въпрос и ти оставих възможност да ме поправиш.
И като цяло се чудя - ти въобще къде поставяш работата? Само за докарване на доход ли? И не вярваш, че някои може да работи без тая нужда и работата да му носи и нещо различно ли? Не вярваш - че хората се развиват именно в работата, имат големи успехи именно в нея понякога и това работи именно за тях?  Thinking

# 376
Вчера беше по- интересно, днес сте много философски настроени  Mr. Green

Нищо различно, пак се опитват някои да обясняват как от работа се затъпява и не се развиваш, пък безработните са на върха на пирамидата... Wink
Пускаш мухата и после си гледаш сеира ...   Twisted Evil 
Няма лошо!   Grinning
Дългия ден в офиса, затворен между четири стени по някога може да се окаже доста отегчителен.
Особено, когато нямаш работа.
Трудно им е да схванат ,обаче...    Laughing

# 377
  • Варна
... Самоусъвършенстването и развитието нямат много общо  с работата за пари.
Тя по-скоро те ограничава само в една насока.И не дава простора и свободата да избираш накъде да се развиваш.

Не винаги е така. Има много сфери, които изискват усъвършенстване и не търпят застой, иначе изпадаш от въртележката, а на доста места вече не поощряват застоя на една длъжност дълго време. Зависи от работата.
Наскоро се оказа, че познат е научил език, докато е имал работа с тази страна. Ако през тези години беше ползвал всеки път преводач, всяко нещо щеше да му отнеме в пъти повече време, а резултатите щяха да са по-слаби. Т.е. човек като има мотивация и на врабче става, ако мога да перефразирам Радичков. А парите също са мотивация.
Tова определено е така. Но си мисля, че усъвършенстването, особено самоусъвършенстването, не може да е само в офиса, работата, кариерата, т.н., то се проявява в цялостната личност, в начина на изказ (щото тук това е, което има значение), в способността да се приеме за потенциално вярна чуждата гледна точка, да се цени и уважава различното.
Семейството било по-ниско от Self Esteam, добре, но това какво общо има с върха на пирамидата?

# 378
Не знам за вас, ама вече като прочета във форума за плана Ран Ът и за пирамидата на Маслоу и ми иде да ги гръмна всичките, барабар с тълкувателите  Mr. Green

# 379
... Самоусъвършенстването и развитието нямат много общо  с работата за пари.
Тя по-скоро те ограничава само в една насока.И не дава простора и свободата да избираш накъде да се развиваш.

Не винаги е така. Има много сфери, които изискват усъвършенстване и не търпят застой, иначе изпадаш от въртележката, а на доста места вече не поощряват застоя на една длъжност дълго време. Зависи от работата.
Наскоро се оказа, че познат е научил език, докато е имал работа с тази страна. Ако през тези години беше ползвал всеки път преводач, всяко нещо щеше да му отнеме в пъти повече време, а резултатите щяха да са по-слаби. Т.е. човек като има мотивация и на врабче става, ако мога да перефразирам Радичков. А парите също са мотивация.
Tова определено е така. Но си мисля, че усъвършенстването, особено самоусъвършенстването, не може да е само в офиса, работата, кариерата, т.н., то се проявява в цялостната личност, в начина на изказ (щото тук това е, което има значение), в способността да се приеме за потенциално вярна чуждата гледна точка, да се цени и уважава различното.
...

Мисля, че няма как усъвършенстването да остане само в една изолирана област. Ето човекът научил език - ще го ползва не само за работа, а ще чете и книги в оригинал, ще има непосредствен контакт с хората там, когато отиде на туризъм, а сигурно има и други ползи, за които не се сещам.
И обратно - може нещо ново от личния живот да даде положително отражение в професионалния. Нещата рядко са рязко разграничени.

# 380
  • София
Опитваш се да извърташ, ама не минА! Пирамидата е пределно ясно построена и попълнена. Няма какво толкова да му се философства. Работата първо ти задоволява нуждите за поддържане на живота, а не духовното развитие. Можеш да кОпаш цял ден на нивата, можеш да копАш цял ден клиентите. Работа е, която ти плаща сметките.

Пирамидата в тоя вид като схема - явно не ти е достатъчно ясна. Има доста трудове на тая тема, можеш да прочетеш - ако ти остане време.
Аз не се опитвам нищо да извъртам - зададох ти въпрос и ти оставих възможност да ме поправиш.
И като цяло се чудя - ти въобще къде поставяш работата? Само за докарване на доход ли? И не вярваш, че някои може да работи без тая нужда и работата да му носи и нещо различно ли? Не вярваш - че хората се развиват именно в работата, имат големи успехи именно в нея понякога и това работи именно за тях?  Thinking

е,точно пък за Маслоу зная доста повече от теб, защото на мен това ми е едното образованиие! Накратко, Маслоу не е това, което си мисли широката публика, и то като достъп до тълкувания на написаното от него. Той не е само интерпретация в теориите за управлението. Нямам намерение да изнасям лекция за него, и то безплатно.

Колкото до работата, за болшинството от хората по целия свят е първо и основно начин за препитание. На някои (да, на поне половината форум  Wink) му е първо и основно за удоволствие и самоутвърждаване, но всичко рухва, когато на човека му връчат известие за съкращение, или на предприемача му излязат криви сметките. Глобалните и локалните икономически кризи го доказват - както работи основно за самоутвърждаване и уважение, така банкрутира и се оказва на първото и второто стъпало на пирамидата.
А посоченото в горните две нива на пирамидата може да бъде придобито и без ходенето на работа. Достатъчно е да има други източници на доходи за покриване на издръжката на живота. В момента се сещам за Гьоте - не е работил, за да се издържа, повечето си време е посветил на литературата и с това е постигнал самоутвърждаване, уважение и признание.

# 381
  • София
Трудно им е да схванат ,обаче...    Laughing
краси, аз лично не мога да се жертвам да се чучна вкъщи, правейки мъфини и кифлички по цял ден. Ако на теб това ти осмисля една част от живота, то на мен - не.
Както на теб ти е странно, че мога да скучая на работа (а аз никога не скучая), така на мен ми е странна и непонятна, и винаги съм го споменавала, ролята на домакиня. За мен това е олицетворение на скуката. И слава богу, че не съм се докоснала до нея, че кой знае каква депресия ще си докарам  Grinning

# 382
Днес само ще ви чета, че никаква работа не свърших вчера от толкова словесни сблъсъци  Crazy
Но малко вяло върви днес темата Crossing Arms  Laughing

# 383
Както на теб ти е странно, че мога да скучая на работа ................
Хич даже не ми е странно!    Laughing
Дори и да съм имала подобни съмнения,то те бяха тотално опровергани от работещите,киснещи по цял ден във форума,уплътнявайки работното си време....    Grinning

# 384
  • Once there was a Hushpuppy...
това, обаче е истина - когато си на работа и имаш малко работа можеш да киснеш във форума, но когато ми пуши главата от бачкане - форум ли??? какво беше това newsm78 сега, когато чакам да ми мине предизвестието съм малко на по-лек режим....пак си работя, но прехвърлих част от работата на колегата ми, който ще поеме и си вися тук Blush

# 385
Все я подминавам тая тема, но ще се включа, щом мина през една институция, която се очаква да ме изненада. До тогава ще изчета написаното дотук, малко по малко Simple Smile

# 386
и колко от неработещите посещеват курсове, усъвършенстват се по някакъв начин (освен от висенето по форумите)?

# 387
  • София
аз! Курсове за усъвършанстване не знам какво означава, но се сещам за разни тип личностно израстване с някакви псевдо-техники тип зарибявки - такива не посещавам.

# 388
  • София
Аз докато не работех учех, освен това имах време да чета много книги, нищо, че освен това гледах детето/децата, успявах да отида и на спорт. Обаче виж, като работя едва намирам време да обърна внимание на децата, готвя, защото обожават готвените ми манджи, чистенето остава (евентуално!) за уикенда, а за книги намирам време посреднощ. За спорт - какво беше това? newsm78 Учене??? Не се сещам вече...
Та - ако мога да си позволя да не стъпя на работно място - чудесно! (С уговорката, че като не работя за някого винаги прави частни проекти, т.е. никога не стоя крак връз крак. Но от 10 до 18 часа+транспорт+ всички останали задължения - е не. Ужасно е!  Confused).

# 389
това, обаче е истина - когато си на работа и имаш малко работа можеш да киснеш във форума, но когато ми пуши главата от бачкане - форум ли??? какво беше това newsm78 сега, когато чакам да ми мине предизвестието съм малко на по-лек режим....пак си работя, но прехвърлих част от работата на колегата ми, който ще поеме и си вися тук Blush
А когато си във форума само и когато си на работа всеки ден -това какво зна4и?
Ето аз днес бях на работа и да сте ме видели тук?
4ак сега сядам да видя как се е завихрил спора от в4ера,докато Рая се къпе с баща й във ваната.
Нищо интересно не съм изпуснала виждам..
и колко от не работещите посещават курсове, усъвършенстват се по някакъв начин (освен от висенето по форумите)?

3ти 4ужд Език,образование в друга сфера , едногодишен курс по методиката на Монтесори-все такива са ми заниманията докато не работя:)Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 21:17 от tanyatais

Общи условия

Активация на акаунт