Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 570
Арт мама, само да вметна, че евтин живот не означава цени, съпоставени с доход.
Моля, нека да сме коректни в писанията, за да не стане кървава битка ( каквато най вероятно ще стане де, защото всеки се разпознава и се обижда).

# 571
Роси, ама пътува 20 щото най вероятно не живее в Търново, а в село или малко градче около ВТ. Освен това, едно е да пътуваш 20 км между село и ВТ, съвсем друго е да се лангъркаш между Младост и Люлин, най вече като време, но и като пари де.
Искрено съм изненада, че в Търново има недостиг на места в детските градини. Досега никога не съм прочела за друг град освен за София и Варна. Е, ако не броим наплива за някои 'елитни'.

Танче, няма нужда от тъпи въпроси. Натискат се защо има възможности за развитие и високи доходи. Като навсякъде по света.
И в Пловдив за набор 2007 и 2008 няма места в ДГ Peace
Тонка-мерси,и аз същото си мислех за  семейство с такива доходи:)

# 572
  • най-шареното място
Да не говорим, че в провинцията зимата масово се отопляват със самоделно парно или т.нар. камини.
Тук плащаме 200-300 лв месечно за парно.
Всъщност парно има и в други градове, но не ги знам кои са и колко излиза парното там.
По-скъпо е Simple Smile И самоделното и местното топлофикационно. Не се сърдете, но София за България е САЩ за света. Сега даже за нощнтата тарифа умнотиите ги мислят заради парното. Ми то парно има в няколко областни центъра другиоте какво парно какви топлофикациии Simple Smile

ПС Аз не искам битка Рокси. Но е аз така определем цената - на запад е по-евтин бенизна, не защото е номинално по-евтин, защото самоставен към дохода е в пъти по-евтин.

# 573
Роси, веднага мога да ти кажа няколко неща по-скъпи.
Транспорт на първо място. В малкия град можеш да отидеш пеш на работа, аз с градски транспорт давам 50лв на месец. Ако съм с кола, поне 100лв.
Таксите в ДГ са по-високи. В провинцията предучилищната е безплатна, в София не.
Оделно, че всеки месец има поне по 3 театъра, по 3лв. За двете деца ето ти още 18лв от раз. И винаги има и още подобни.
Деетегледачка под 600лв не е въобще вероятно да намериш.

Не познавам никой, който да ходи пеша на работа, дори в малък град като Горна Оряховица, за Търново да не говорим, трябва да си луд късметлия ако можеш да отидеш пеш, в повечето случаи поне автобус трябва да хванеш, иначе не ти мърда 2 км. ходене. А градският билет е 70 или 80 ст. Таксите за градина колко са ? Тук са 50лв. И при нас има по 2-3 театъра по 3 лв. и по 10 лв. за играчки на 2 месеца, и по 5 лв. за украса на празници. Детегледачка познавам, тя взима около 600 лв., тук не е лесно също да намериш човек за без пари.

Рокси, не бе, работи извън Търново, затова, ама и в града да е - колегата ми е в Търново и работи пак тук, но пътува с колата си, щото иначе 2 автобуса трябва да сменя, и пак има към 50 лв. транспорт. В Търново   на моята колежка детето не го приеха в ясла, просто не достигат, за градините е същата работа, може би не е 50% количеството на неприетите деца, но има много.

Тонкабонка, самоделното дето пишеш излиза около 2-3 хил. лева, а горивото по 1000 на сезон...

# 574
  • София
Да не говорим, че в провинцията зимата масово се отопляват със самоделно парно или т.нар. камини.
Всъщност парно има и в други градове, но не ги знам кои са и колко излиза парното там.
По-скъпо е Simple Smile
За самоделното парно ли говориш?
Имам приятелка, те са си направили парно вкъщи.
Целият отоплителен сезон изкарват с дърва за около 400 лв. Хайде да ги направим максимум 500 лв.
В София за два месеца ще платиш толкова. А както знаем зимата е по-дълга.

Относно транспорта. В провинцията ми е направило впечатление, че няма човек без кола. Ако ще и най-раздрънканата таратайка да е, но коли има. Че даже и няма къде да паркираш. Хората си дават последните пари за гориво, само и само да се каже, че се возят с кола.

# 575
Ама чакай сега, ще платиш 500лв. за отопление защото си в София или защото не се отопляваш на локално парно  Wink

Относно колите, не е точно така, а просто автобуси има нарядко и не покриват всички части на града качествено, а билетът в малък град като Горна Оряховица е 80 ст. То с кола ти излиза по - евтино.

# 576
.....Имам приятелка, те са си направили парно вкъщи.
Целият отоплителен сезон изкарват с дърва за около 400 лв. Хайде да ги направим максимум 500 лв.
[/quote]И нашето е такова  локално с брикети-отопляваме  кооперация с 4 апартамента  по 100 квадрата етаж,излиза по 1600 лева за 5 месеца парно по 18 4аса на ден отопляемост навскъде и затопляна на топлата вода от него -коридори,стълбищни клетки,бани и партер.
Тонка-я пак ми припомни на какво казваш провинция? newsm78

# 577
  • най-шареното място
Това за парното е отделна тема. И централното може да струва толкова. А и те плащат отделно топла вода вероятно, най-вероятно на ток. Има познати с еднаква квадратура жилища и коренно различни суми, едните по потници, друготе с пуловери зимата. Освен това е дно самоделно, друго локално... самата стойност на инсталацията нали не пропускаш... щото тя не идва с имота обикновено като част от цената на квадрат /наем.

# 578
  • София
Тонка-я пак ми припомни на какво казваш провинция? newsm78
Ако ми прочетеш поне последните 3 поста в темата, ще видиш, че имам наблюдения главно върху Видин - тоест северозападналата част на Бг.

# 579
..

(И все пак, подчертавам, че говоря за София. Когато си отида във Видин, там гледат на мен като на гадна баровка, докато в София сме най-обикновено средностатистическо семейство.)

Тонкабонка, София е 1 единствен град на територията на цяла България. За София знаем. Там живеете 2 милиона май беше последно, ама ние другите сме около 5-6 милиона и навсякъде другаде заплатите са много по - ниски отколкото в София.
Не е правилно да се гледат само заплатите там.
А какво ще кажете за заплатите в големите вериги, примерно да вземем хранителна верига - един Кауфланд, там не се ли определят заплатите централно, без значение региона или  newsm78
Щото позната работи на един от щандовете в Кауфланд - Горна Оряховица и взема чисто 380лв.
Толкоз.

Между другото винаги съм се чудела КОЕ в София е по - скъпо, от колкото другаде, освен наемите ? Храната пак е на същите пари, дрехите също, горивото, тока, парното, водата, близки цени, какво налага мисленето, че 500 лв. за София са малко, а за Търново не са ли ?

Заплатите в Кауфланд не са еднакви в София и в другите градове  Peace

# 580
  • най-шареното място
Този термин и мен ме впечтали като го чух за първи път, но срещнах и пост където провинция е всичко извън София.

За мен провинцията е китно село с много зелено, цветя, най-добре и с хубав път и интернет. И това нямаме обаче. Имаме големи градове дето са като София, но без заплатите. Малки градове с много нуски доходи и села дето повечето изчезват освен ако не са стават предградия...

# 581
Тонка, какво според е по - евтино във Видин, освен наемите, както казахме вече и имотите по принцип ?

Ненна, естествено, точно това казвам, а каква е логиката ? В Кауфланд София работят повече или какво  Wink И работодателите не са глупави и много добре знаят, че може заплащането да е според региони.
Затова и ми е интересно какви точно са доводите за това, че в София 500 лв. е малка заплата, пък за провинцията е приемлива  Wink

# 582
  • София
Роси, аз сменям два транспорта и вървя освен това повече от 2км.  Joy Как ме уплаши с тия два километра, направо ме разби.  Joy

# 583
По-скъпо е Simple Smile
За самоделното парно ли говориш?
Имам приятелка, те са си направили парно вкъщи.

Относно транспорта. В провинцията ми е направило впечатление, че няма човек без кола. Ако ще и най-раздрънканата таратайка да е, но коли има. Че даже и няма къде да паркираш. Хората си дават последните пари за гориво, само и само да се каже, че се возят с кола.

хех, и моите наблюдения са абсолютно същите  Peace
навсякъде ходят с кола, последните си пари за бензин ще дадат, но пеш не ходят

Таня, в Пловдив обаче частната детска градина е 300 лв, а в София 600 лв.

# 584
Този термин и мен ме впечтали като го чух за първи път, но срещнах и пост където провинция е всичко извън София. За мен провинцията е китно село с много зелено, цветя, най-добре и с хубав път и интернет. И това нямаме обаче. Имаме големи градове дето са като София, но без заплатите. Малки градове с много нуски доходи и села дето повечето изчезват освен ако не са стават предградия...
И мен също,затова попитах!
b]Тонка-[/b]разбрах. Peace
Заплатите в някои браншове са уеднаквени навсякъде.
Пример:кумата ми работи в банка и взема  стартова 750 лева (същата длъжност в СФ е 750 лева),но тя работи  в едно село до гр.Септември(град с 7000-8000 души население) ,където живее и пътува всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт